PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=467127}
7,7 27 tys. ocen
7,7 10 1 27123
6,7 3 krytyków
Fringe: Na granicy światów
powrót do forum serialu Fringe: Na granicy światów

Witam, mam dwa pytania nie wiem czy odpowiedzi na nie przegapiłem czy ich poprostu ich nie było 1 Czemu nie było Kobiet wsród obserwatorów 2 czemu 12 obesrwatorow tych naukowców przyjeła imiona od nazw miesiecy?

jasiu9208

Obserwatorzy dorastają w komorach do tego przystosowanych. Materiał genetyczny mają tylko od ojców. Dlatego właśnie nie ma ani dzieci (poza anomaliami, które widzieliśmy, a które tak naprawdę nie były dziećmi) ani kobiet obserwatorów.
Było to pokazane w serialu - płód dorasta i staje się od razu dorosłym osobnikiem.

Co do imion dwunastu: nie przypominam sobie, żeby było to wyjaśnione w serialu.

Avendsa

ciekawi mnie jeszcze dlaczego obserwatorzy nie zatakowali alternytwnego wszeświata ?

ocenił(a) serial na 10
jasiu9208

bo w tym wszechswiecie w 2015 roku mieli 99,999% szansy na powodzenie :)

madziula21

chyba chodziło o rok a nie o wszeswiat :P

ocenił(a) serial na 10
jasiu9208

mi się wydaje, że o wszechświat też :)

madziula21

ok thx za dyskusje ;-)

ocenił(a) serial na 8
Avendsa

Byli pierwszą dwunastką, jaka w ogóle powstała. Dlatego też tak łatwo wpłynęły na nich ludzkie uczucia. Każde kolejne pokolenie było coraz bardziej wyprane z emocji i uczuć.

ocenił(a) serial na 10
Perttu

Nie byli pierwszymi obserwatorami, a uczucia na nich wpłynęły, bo podczas ich misji długo obcowali z ludźmi.

ocenił(a) serial na 8
lost24

Pamiętam, że padły słowa "pierwsza dwunastka".

ocenił(a) serial na 10
Perttu

"Pierwotna dwunastka" Odnosiło się to do tego, że byli oni pierwszymi obserwatorami, którzy podróżowali w czasie. Jak wiadomo była to ekipa naukowa, która miała znaleźć najdogodniejszy moment do inwazji ;)

ocenił(a) serial na 8
lost24

Masz rację. Ale jedno drugiemu nie przeczy. Wtedy fakt, że zmienili się przez długie przebywanie wśród ludzi byłby poparty jeszcze tym, że nie wyewoluowali tak bardzo jak następcy. Ale OK, nie chce mieszać tego, co oczywiste z tym, co można sobie dopowiedzieć ;)

ocenił(a) serial na 10
Perttu

Ci "późniejsi" obserwatorzy także się zmieniali, tyle że na gorsze - sam Windmark powiedział, że poczuł nienawiść, a w 4x19 w rozmowie z Broylesem nawet się uśmiechnął, także uważam, że to nie ma nic wspólnego z ich ewolucją.

ocenił(a) serial na 8
lost24

Dziękuję, nie będę się dłużej upierał przy swoim.
O ile pamiętam, że sam przyznał się do odczuwania nienawiści, to uśmiech w rozmowie z Broylesem mi umknął. Będę musiał to sobie zobaczyć jeszcze raz, kiedyś później, teraz jest za świeżo.