PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=467127}
7,7 27 tys. ocen
7,7 10 1 27162
6,7 3 krytyków
Fringe: Na granicy światów
powrót do forum serialu Fringe: Na granicy światów
ocenił(a) serial na 9
Marko81

Naukowcami z przyszłości.

kanex71

Ale czego np są łysi i nie mają brew :D i ich twarze są jakieś w ogóle dziwne jakieś plastyczne czy coś

ocenił(a) serial na 9
Marko81

Ja myślę, że nie ma jakiejś większej logiki w tym, że są łysi ;D po prostu tacy są, może po to żeby byli charakterystyczni i żeby łatwo było ich rozpoznać ;)

Marko81

Nie mają też uczuć ani zmysłu smaku (wnioskuję na podstawie tego ile dają przypraw do kanapek). :D Natomiast, daleko będąc od oceniania, pytanie "dlaczego są łysi" nie jest nazbyt przemyślanym. Tak jakby zapytać dlaczego Doda jest blondynką lub dlaczego mam dziesięć palców u rąk. :)

ocenił(a) serial na 10
711

Ja to sobie tłumaczę tym, że pochodzą oni z tak odległej przyszłości, że są po prostu wytworem ewolucji, nowym gatunkiem człowieka (bez uczuć, z łysiną). Po prostu rozwój technologii doprowadził do zaniku uczuć, wszystko zaczęły zastępować wynalazki.

ocenił(a) serial na 10
lost24

Popieram Ciebie. Ale nie zgodzę się, że nie mają uczuć, przynajmniej nie ten, który uratował Petera!

ocenił(a) serial na 10
kalambury1008

To znaczy, jakieś tam resztki uczuć im zostały (September albo August), ale to są wyjątki. August w "August" powiedział "to chyba nazywają uczuciami" co dowodzi, że jednak nie mają uczuć, ale mogą je w sobie odkryć.

lost24

Teoria ewolucji mówi o tym, że człowiek pochodzi od małpy. Przyglądając się temu bliżej możemy zauważyć, że Australopitek miał mniej owłosienia niż szympans, ale więcej niż np. Neandertalczyk i Homo Sapiens.
Może w tym należy doszukiwać się odpowiedzi na pytanie dlaczego Obserwatorzy są łysi i nie mają brwi.

ocenił(a) serial na 10
Avendsa

Podobno bujna czupryna jest oznaką wielu kosmatych myśli. Powołując się na to można powiedzieć, że Obserwatorzy są łysi, bo nie myślą w kategoriach normalnych dla zwykłego człowieka :P

kanex71

dupa a nie naukowcami....

ocenił(a) serial na 10
Marko81

znalazłem ciekawą fotkę :P
http://dribbble.com/system/users/2781/screenshots/258043/obser.jpg
szkoda ,że tego nigdy nie wyjaśnili (i do kogo dzwonili)

użytkownik usunięty
kamil665544

Może jeszcze powrócą do tego w 5 sezonie ;)

ocenił(a) serial na 10

A co tu jest do wyjaśniania? To jest telefon, dzięki któremu porozumiewają się między sobą. Wrzesień wydzwaniał za jego pomocą do Grudnia. To jest po prostu zwykły wynalazek z przyszłości. A te szlaczki to język, którym się posługują.

Tak na mój gust 5 sezon to będzie właśnie starcie z obserwatorami...

ocenił(a) serial na 9
szarit

Też tak uważam. Wskazuje na to ponowne pojawienie się Września w ostatnim odcinku a także wieść o tym, że Olivia jest w ciąży - będzie Henrietta :)