PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=467127}
7,7 27 tys. ocen
7,7 10 1 27123
6,7 3 krytyków
Fringe: Na granicy światów
powrót do forum serialu Fringe: Na granicy światów

Tworząc artykuł o Obserwatorach zwróciłem uwagę na odcinek 2x03 (Fracture), a zwłaszcza na jego końcówkę, która w kontekście piątego sezonu nabiera wymownego znaczenia. Oczywiście związek jest mało prawdopodobny, w 2009 roku nie planowano jeszcze takiego rozwoju fabuły, ale możliwe, że "inwazja" wyewoluowała właśnie z tego pomysłu, choć to wciąż bardziej easter egg niż coś kluczowego dla historii. Odpalcie filmik od 2.03, zobaczycie w czym rzecz ;)

http://www.youtube.com/watch?v=UDE357JX7pE

ocenił(a) serial na 9
Niepasteryzowany

Ostatnio oglądałam ten odcinek i też zwróciłam na to uwagę :D

Kiedyś gdzieś czytałam ze twórcy Fringe stworzyli cały pomysł na serial na 7-8 sezonów, więc
moim zdaniem ten odcinek był z specjalnie zaplanowany jako własnie easter egg, ale jakby serial został skasowany można by to uznać za nic nieznaczący wątek :))

ocenił(a) serial na 7
Niepasteryzowany

Z tego co zrozumiałem to nic specjalnego tu nie ma, ale mój angielski nie ejst mistrzowski, możesz przetłumaczyć istotne fragmenty ?

ocenił(a) serial na 10
Cash

Podaję tu dokładne tłumaczenie z napisów.

-Co było w tej teczce?
-Powiedzieli wam, że jestem szalony, prawda? Pentagon. Powiedzieli, że miałem|załamanie nerwowe. Powiedziałem im to,|co mówię tobie. Że oni są tutaj. Zbierają informacje. Obserwują. To właśnie było w teczce. Planują wojnę. Przekazują te informacje, przez kurierów, tuż pod naszymi nosami.
- Kim "oni" są?
- Nie wiemy kim są. Ale mogę powiedzieć Ci,|czego chcą. Chcą nas wymordować. Więc studiują nas... Naszą kulturę, naszą technologię, naszą naukę... i planują użyć ich|przeciwko nam. W ten, lub inny sposób. Dowiemy się kim są. Ale wtedy, nie będzie to już ważne. Ponieważ cokolwiek jest w tych teczkach, to zniszczy nas wszystkich.

Także widać, że producenci serialu mieli już na początku pomysł na wyjaśnienie kwestii Obserwatorów, za co należy im się wielki plus. Teraz powrócili do tego zagadnienia.

ocenił(a) serial na 7
lost24

o, dzieki ;)