Strasznie mi żal, że nie zobaczymy już Lady Demrezel i braci świt i dzień. Były to zdecydowanie moje ulubione postacie. Również dziwi mnie odstępstwo w sprawie muła - myślałem ze tak jak w książce będzie nim Magnifico. Sezon 4 ewidentnie idzie zupełnie w inna stronę i nie zobaczymy w nim zbyt wiele znajomych twarzy.
Świt (ten z uszkodzonymi nogami) możemy jeszcze zobaczyć, reszty faktycznie szkoda, szczególnie Lady Demerzel. Myślę, że 4 sezon powinien być bezpośrednią kontynuacją 3, ale książek nie czytałam i nie mam pojęcia jaka będzie fabuła kolejnego sezonu.
Lady Demerzel w ostatniej chwili przeniosła swą świadomość do drugiej czaszki. Lee Pace raczej też wróci. Będący na Księżycu robot miał jego głos. Chyba tylko głupcy zrezygnowaliby z takich aktorów.
Ciekawa teoria z tym przeniesieniem świadomości! Lee Pace genialny. Świt będzie się przecież starzał więc zagra go Lee Pace, mam nadzieję.
To nawet nie teoria. Oko Demerzel mruga kodem Morsa TRANSFERRED w ostatniej chwili.
Ma to sens iż gdyż ponieważ chip Cleona zostaje roztopiony przed stopieniem Demerzel, też dlatego czaszka na haku się włącza i łączy się.