Fundacja
powrót do forum 1 sezonu

Serial nakręcony z niesamowitym rozmachem. Przepiękna sceneria zapierająca dech w piersiach. Widać, że Apple wpakował ciężkie miliony dolarów w genialnych grafików komputerowych i scenarzystów. Nie dotrwałem jednak do końca pierwszego odcinka przez wylewający się z ekranu nachalny toksyczny sosik ideolo. "Fundacja" od Apple smakuje mi jak truskawki z moczem (nie, nie jadłem, tylko tak to sobie wyobrażam). Jednak o gustach się nie dyskutuje i komuś się to może podobać. Ja wyłączyłem odtwarzanie i zrezygnowałem z subskrypcji Apple TV. Jakoś mi się teraz lżej zrobiło.

ocenił(a) serial na 4
Tomasz_910

Dojechałem do 3go odcinka i odpadłem.

ocenił(a) serial na 10
EM_DZI

Też mnie to raziło w kilku innych produkcjach ale w tej nie. Może dlatego że nie czytałem książki, choć podobno tam wszyscy są rasy mieszanej. Demerzel jako kobieta robot bardzo mi pasuje.

ocenił(a) serial na 4
majkiman

Wiesz co razi ? to że robią to tak nachalnie.

ocenił(a) serial na 9
majkiman

Z tym się w pełni zgodzę.

Demerzel wyszła genialnie.

tzn. nie Dunowo sobie wyobrażałem imperium w Fundacji.

nie jest to tak naprawdę moja ekranizacja, ale wątpliwe, że prędko powstanie lepsza.

Mistycyzmu w serialu jest strasznie dużo, to trochę pesymistyczna wizja mówiąc szczerze pod tym względem, ale z drugiej strony pasuje do upadku imperium w 100%.

ocenił(a) serial na 8
Tomasz_910

Jestem po 6 odcinku i jeszcze nie było wątku lgbt więc jeżeli jedyny zarzut to zbyt wiele kobiet w rolach głównych to nie ma co dramatyzować ... A serial prezentuje się znakomicie. Różnice co do książki mobilizują mnie tylko do jej przeczytania.

ocenił(a) serial na 3
Tomasz_910

Dzięki za info. Nawet nie zaczynam oglądać gejów lesby i inne friki

absmak

Skoro nie zaczynasz oglądać to ocenę wziąłeś na podstawie swojej chorej homofobii?

sankt1910

Dlaczego „fobii”? To, że nie chce oglądać, nie znaczy, że ma zaraz fobię. Bądź tolerancyjne.

ural

A ty księdzu spod sutanny wypełzles?

ocenił(a) serial na 7
ural

No nie oglądasz w obawie że zobaczysz homo to trochę się zgadza XD chociaż tutaj jak piszą jest nadmiar kobiet jak już, to wobec tego może bardziej kobietofobia. No a jak geje nie, kobiety nie, to pozostają Ci owce.