Ot taka propozycja zabawy dla sprawdzenia wiedzy. Zasady takie - za dobrą odpowiedź dostaje się 1 punkt a następną zagadkę zadaje zwycięzca - pytania raczej dowolne od typowych ze światem FG aż po te powiązane z tworzeniem, kulturą popularną - tym nie mniej to pierwsze bardziej wskazane. Jak nikt nie zdoła odgadnąć zagadki i zabawa utknie na dłużej to proponuję by zwycięzca zadał nową.
Mam nadzieję że się zabawa przyjmie:).
Pytanie pierwsze:
Kiedy i w jakich okolicznościach dwójka ważnych postaci utknęła zamknieta w jednym miejscu na 2 dni?
Przy okazji sugeruję by nawet mając pewność że się zgadło to sugeruję dla formalności na poczekanie aż zadający pytanie to potwierdzi.
Miłej zabawy ;).
Jeśli nie ten, to nie wiem który...
Ale moja odpowiedź może pasować do pytania - Peter zajmując basen Joego, jednocześnie dokonał agresji Petorii na USA.
Peter chciał koniecznie mieć basen, wskutek splotu okoliczności okazało się, że jego działka nie jest częścią USA, wtedy załozył Petorię, a działka Joego (z basenem) miała być prowincją Petorii - Joehio.
To musi być ten :)
Pytanie bylo o okolicznosci wiec odpowiedz dobra, ale odcinek nosi tytul "E. Peterbus Unum" :d
A tak, oczywiście. Miałem na myśli, że Peter przejmując ten basen zacytował Joemu bezsensowny wycinek z Konstytucji i zakończył słowami "Tough luck, Swanson".
To może niech ktoś inny teraz zada, cobyśmy w dwójke nie grali.
1. Pamiętam, że Stewie próbował w którymś odcinku zwiększyć swoją agresję i przypadkiem stworzył swojego złego klona, którego miał zastrzelić Brian po walce na placu zabaw, ale wyszło, że zabił Stewiego i ocalił wspomnianego klona. Taka ala końcówka z horroru wtedy była, ale nie miało to odbicia w następnych odcinkach :d
2. Hmm musiałem trochę pomyśleć i nie wiem czy to będzie prawidłowa odpowiedź, ale Stewie na koniec pełnometrażowego filmu zdematerializował samego siebie z przyszłości po tym jak uratował go przed wysadzeniem wieżyczki ratownika.
Nie mam jakoś pomysłu, coś łatwiejszego może - jaki był prezent ślubny od rodziny Griffin'ów dla Clevland'ów?
Tak jest, Tina Fey. Od razu mi przychodzi do głowy kolejne pytanie związane z Jezusem ;)
W jakich okolicznościach, rozpoznany przez Petera Jezus przyznał się, że jest faktycznie Jezusem?
Tak.
To jest swietny odcinek z ornitologicznym motywem przewodnim i genialna scena niszczenia plyty gramofonowej
To może proste zadanko na pamięć. Wymień przynajmniej dziesięć zwierząt które mówią w FG. Myślę że psy możemy wykluczyć.
1. Krowa (odcinek z McBurgerTown i wąsami)
2. Koń (kilkukrotnie w różnych żartach)
3. Kurczak (ten z którym bije się Peter)
4. Owca (Peter Two Fathers o ile się nie mylę)
5. Małż (w historii o założeniu Quahog)
6. Małpa (np. Evil Monkey)
7. Ośmiornica (z którą bił się Peter w odcinku z Billem Clintonem)
8. Koty (w różnych żartach)
9. Mewy, gołębie, różnego rodzaju ptactwo w różnych sytuacjach
10. Kogut (w żarcie o niepełnosprawnym kogucie)
11. Ryby w różnych sytuacjach
12. Słoń który mieszkał u Griffinów w ramach wymiany szkolnej z Chrisem
Jillian - jego prawdziwa miłość
Rita - starsza pani
Ida - ojciec Quagmire'a (ech ta scena, kiedy Brian orientuje się kim jest Ida w rzeczywistości...)
Lauren Conrad - aktorka z głupiego serialu, która okazała się być geniuszem ( http://www.filmweb.pl/person/Lauren+Conrad-342743 )
Carolyn - ateistka
Kate - niewidoma dziewczyna, która nie lubiła psów
Brook - dziewczyna z reality show
ps. Niech ktoś wymyśli następne pytanie.
Witam :)
To może ja. Jedna z moich ulubionych scen- co mówi papież gdy całuje podłogę w domu Griffinów?
Jak skończyła się wyprawa Jeo'go, Qugamire'a i Peter'a do kanadyjskiego klubu ze striptizem?
Wpadł w radioaktywne ścieki podczas ucieczki Griffinów z Quahog po apokalipsie roku 2000