PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=94457}

Głowa rodziny

Family Guy
1999 -
8,0 69 tys. ocen
8,0 10 1 68915
8,0 23 krytyków
Głowa rodziny
powrót do forum serialu Głowa rodziny

Paranoja!

ocenił(a) serial na 10

"Serial jest zakazany w takich krajach jak: Tajwan, Tajlandia, Wietnam, Egipt, Iran, Płd. Korea, RPA, TAKŻE W POLSCE". Dlaczego?! Czy ktoś jest w stanie to wyjaśnić? To jakiś absurd! Wiem że zdjęli to z anteny, ale żeby zaraz "zakazany"?! Czy to znczy że nie ma szans na ponowną emisję? Co w tym serialu jest tak okropnie złego i deprawującego żeby zakazywać jego emisji?!

ocenił(a) serial na 8
strongoku

w Polsce?? od kiedy w Polsce mamy cenzure?? nie jest zakazany south park a głowa rodziny jest??

ocenił(a) serial na 10
ikari

Jasne że w Polsce mamy aktywną cenzurę. "Futurama", "Family Guy", "Drew Carey Show" - wszystko zdjęte z anteny jako niepoprawne politycznie. Polska telewizja - nie tylko publiczne - schodzi na psy. Kiedyś tvp pokazywała "Simpsonów", "Latający Cyrk Monty Pythhona", a teraz co? Gówno.

użytkownik usunięty
strongoku

Jedyna szansa aby obejrzeć "Family Guy'a" w Polsce to internet. Ja jeszcze nigdy żadnego odcinka nie przegapiłem, a pełnometrażowy "Stewie The Untold Story" to istny majsterszyk w dziedzinie satyry animowanej! Wielka szkoda, że nie wszyscy mogą obejrzeć FG w Polsce, zwłaszcza, że South Park, który jest serialem o podobnej tematyce jest emitowany w C+ i na MTV. Jedyna nadzieja właśnie w MTV, która to często emituje takie "bajki". Miejmy nadzieję, że wkrótce" ujrzymy Stewiego z ekipą również w naszym "pięknym" kraju... ponownie.

Niemieckie MTV puszcza FG ale niestety w koszmarnym niemieckim dubbingu :( Na szczęście jest emule :D

ocenił(a) serial na 10
KaczoR_4

Hmm... A mnie się wydaje że puszczają "American Dad", chyba że coś się zmieniło ostatnio.

ocenił(a) serial na 10
strongoku

Tak puszczaja American Dad i South Park na Mtv Deutschland Family Guya jeszcze nie puszczali na MTV ale leci na RTL w nocy jakiegos dnia ale nie polecam dubing niezafajny ale zato dubing w SP jeden z leprzych zaraz po orginale i japońskim!

ocenił(a) serial na 10
strongoku

Niestety ale to prawda, serial ten jest niepoprawny politycznie, więc w naszym cudownym kraju zakazano jego emisji. Bo czym niby tłumaczyć to, że na TV4 od kilku lat nie ma już tego serialu, pomimo że ma on napraaaawdę wielu fanów? "Family Guy" wyśmiewa się z wielu tematów, w tym z religii chcrześcijańskiej i papieża. A żyjemy w takim a nie innym kraju, gdzie oba te tematy są sprawą świętości i nikt, ale to nikt nie ma prawa ich ośmieszać. Niestety, żyjemy w takim kraju, gdzie nawet bezdomnego policja ściga po całej Polsce, bo powiedział kilka niemiłych zdań o prezydencie, więc nie ma się czemu dziwić, że zdjęli FG z antey:/...

strongoku

Oczywiśćie że ten serial NIE JEST zakazany w Polsce, nie wiem kto dodał takie głupstwo do Ciekawostek. South Park i Monty Python sa bardziej obrazoburcze a nikt nie wspomina o jakis zakazach !!

ocenił(a) serial na 5
Samuel_L_Bronkovitz

JEST!!! Ale Comedy Sentral ratuje nam dupe bo pokazuje

ocenił(a) serial na 10
Samuel_L_Bronkovitz

Little Bitain tez został sciagnięty... i nie przez małą oglądalnosć...

ocenił(a) serial na 10
czarnowidz

to jakas sciema

ocenił(a) serial na 8
strongoku

a kto miał by go zakazywać, nie ma żadnego przecież urzędu o takich uprawnieniach, a że go nie pokazują w TV? no, nie pokazują wielu lepszych seriali szczególnie animowanych bo ludzie wolą oglądać 10 edycji tańca z gwiazdami zamiast tego typu produkcji przyciągających co tu dużo mówić niszową publikę

ocenił(a) serial na 8
strongoku

FG pierwszy raz widziałem właśnie w polskiej telewizji. Ok roku 2003 jeszcze leciał na czwórce (4) chyba. Czy aby na pewno jest on u nas "zakazany", czy raczej po prostu nikt go nie puszcza teraz?

ocenił(a) serial na 10
Brian_6

Na stronie Internet Movie Database http://www.imdb.com/title/tt0182576/ w miejscu "Certification" jest napisane "Poland:(Banned)"

Właścicielem imdb.com jest Amazon, strona ma już prawie 20 lat, więc traktuję ją jako wiarygodne źródło informacji. Zresztą nawet jak kiedyś podałam filmweb.pl jakąś informację o filmie, za źródło podając imdb, została ona zaakceptowana przez administratora. Tak więc rozumiem, że to wszystko prawda.

Mnie też to wkurza, ale nieszczególnie dziwi, bo jeśli znacie dobrze FG to doskonale wiecie jak mocno tam sobie jadą po religii, chrześcijaństwie, Papieżu itd. Nawet Jan Paweł II jest w jednym z odcinków. Seth jest ateista, więc nie ma litości:)...

Albo serial został zdjęty z anteny, albo kolejna seria nie dostała akceptacji, ze względu na obrazę uczuć religijnych. Sprawa jest prosta.

Na szczęście jest internet, którego uczuć religijnych nie da się obrazić, bo ich nie ma;)...

ocenił(a) serial na 10
Andziaaa

Hahaha, po co takie plotki puszczacie? jakieś 2 dni temu oglądałam na comedy central, w POLSCE , wiec dajcie sobie siana z tymi zakazami :P

ocenił(a) serial na 10
rubia1b

wystarczy spojrzec na program tv, po prawej stronie ;p sam filmweb podaje daty emisji :D

ocenił(a) serial na 8
rubia1b

to chyba zamyka dyskusje o zakazie emisji w naszym kraju, przyznam się, że nie spojrzałem na prawą stronę hehehe

ocenił(a) serial na 10
Gracjanus

Bardzo się cieszę, że wszystko się dobrze skończyło:)

ocenił(a) serial na 8
rubia1b

Racja :) Przynajmniej nie ja jedyny nie zauważyłem programu po prawej :)

ocenił(a) serial na 10
Brian_6

hehe PS. fajna miniaturka czy tam avatar jak kto woli ;D

ocenił(a) serial na 7
rubia1b

Ta, ale Comedy Central jest nadawany poza naszym krajem, gdzie zakazu w ogóle nie ma.

ocenił(a) serial na 10
Utylizator

ech.. brak slow ;p

ocenił(a) serial na 8
strongoku

Kutfa idzcie sobie najpierw na lekcje Wosu i dowiedzcie sie czym jest cenzura. Jak serial zostaje zdjęty z anteny bo taka jest decyzja szefa stacji to nie jest to cenzura. Jakbyście założyli sobie swoją telewizję, wykupili prawa do serialu i zaczęli go emitować to nikt wam tego nie zabroni bo mamy frakin' wolność słowa. A amerykanie z Amazon i Imdb nie wiedą pewnie gdzie jest Europa, nie mowiąc o Polsce i myślą że po ulicach chodzą tu białe niedźwiedzie.
PS Wiem, też mam avatar z Brianem :)

ocenił(a) serial na 10
ajron_3

ha ha ;] <za krótki> ;]

strongoku

Z ciekawości sprawdziłam IBDM, zmienili z zakazany na dopuszczony od lat 15.
Skąd mają takie informacje? Kto wprowadził ten zakaz? Sama oglądałam ostatnio na Comedy Central, może chodzi o ten znaczek w rogu ekranu. Czy ktoś może mnie oświecić?