jest wyzej w rankingu od orginalu?Poza tym to nie ma fabuly i jest tylko zbiorem roznych skeczy.
Bo jesteś wieśniakiem i wielkim zacharem. Może dlatego. Za obie produkcje odpowiadają Ci sami twórcy. Po za tym Family Guy jest dużo bardziej absurdalna i odcinki są bardziej bekowe.
Nie chce was obrażać ale różnica między simsponami a głową rodziny jest taka sama jak saturn i media markt. Nie wiem czy to tępota, czy to brak wiadomośći, ale za reżyserie i scneariusze, a także produkcje Futuramy, Simpsonów, Family Guy oraz Johnego Bravo brali się Ci sami ludzie. Ci sami są ich twórcami. zrobiono dwie wersje podobnego tematu simpson/głowa rodziny opierając się momentami na tych samych wątkach.
oto niektórzy reżyserowie i scenarzyści, obu kreskówek. :
Peter Shin
Pete Michels
Dan Povenmire
Sarah Frost
James Purdum
Dominic Polcino ( jeden z najwazniejszych)
Cyndi Tang-Loveland
Seth Kearsley
Neil Affleck
John Holmquist
Michael Wolf
John Bush
Robert Renzetti
czy chociażby Dennis Snee, który zrobił jeden specjalnie odcinek Family Guya
i tak dalej. Nawet juz mi się nie chce wymieniać tych samych ludzi od animacji czy producentów, bo szkoda mi na was czasu. Przypominam że simpsonowie są z 89, a Family Guy 99, rozumiem, że trudno wpaść, że twórcy postanowili odświeżyć i zmienić temat dodając wiecej jeszcz od siebie, ale tych FANÓW oczywiście się nie przekona. Rzekłem.
Dodatkowo link pokazujący, że są to pokrewne produkcje i umieszczają się wzajemnie w swoich odcinkach
http://www.joemonster.org/filmy/5585/Family-Guy--kontra-Simpsonowie
Nawet jezeli to ci sami ludzie pisza nie usprawiedliwia ich to ze sie powtarzaja a swiadczy tylko o tym ze sie wypalili i koncza im sie pomysly... i tak powstal family guy.
Ach jak ze inteligentny i blyskotliwy komentarz.. teraz juz wiem jacy ludzie sie zachwycaja family guy.
Redgard dał CI wyczerpującą odpowiedz. Odpowiedz która naprawde robi wrażenie wiedzą....nataomiast Ty ciągle mówisz szablonowe teksty w stylu że FG jest kopią Simpsonów....może byś sam rozwinoł swoją myśl zamiast powtarzać głupie teksty...
Mam ci wymieniac wszystkie skecze z FG ktore juz byly w simpsonach i nawet ich nie postarali sie mocno zmienic? Poszukaj sobie na youtube tam jestduzo filmikow ktore pokazuja ze FG zgapia od simpsonow, a to ze tworza ten serial ci sami autorzy czyni to jeszcze bardziej smutnym bo po prostu daja nam ten sam odgrzany kotlet i sie na tym bogaca.
" czemu podroba simpsonow jest wyzej w rankingu od orginalu? Poza tym to nie ma fabuly i jest tylko zbiorem roznych skeczy."
...i tak już nie pamiętam większości skeczy z simpsonów więc mi ten "odgrzany kotlet" smakuje.. poza tym FG ma fabułę i jest trochę śmieszniejszy bo jest "zbiorem skeczy"...
Ważka.....skoro źródło swoich informacji i wiedzy opierasz na tubie...to gratulacje. Dodaj jeszcze do tego Wikipedie i możesz ubiegać sie o przyjęcie do Mensy :>
Jak dla mnie w żadnej sekundzie FG nie jest podobny do Simpsonów. Że niby w czym podbny?? Że jest rodzina .....no i to by było na tyle. FG ma całkiem inny humor....jest jak wspomniał kolega wyżej zbiorem skeczy skoro sądzisz że Simpsony mają ten sam klimat to jak porównasz ostatni odcinek Simpsonów w którym Lisa postrzega normalny świat jak swiat wróżek czarodzieji itp.?? W którym odcinku FG było to samo??
Simpsonowie i FG mają podobny klimat, szczególnie głupkowaci ojcowie rodzin mają podobne zachowanie (skecze) ale to właśnie mi się najbardziej podoba w tych filmach i nie mam za złe że akurat tego nie zmienili...
ps.
Jest 1 odcinek South Parku w kt Buters (?) próbuje zrobić jakiś oryginalny dowcip ale mu nie wychodzi ponieważ wszystko co wymyślił już było zrobione przez Barta w Simpsonach...
Tak był taki odcinek, był nawet o wstrzymaniu emisji Family Guy (dwuodcinkowy,)a w jednym z nich pojawiła się scena animowana FG zrobiona przez twórców South Parka, tak przynajmniej mnie się wydaje. :)
"...i tak już nie pamiętam większości skeczy z simpsonów więc mi ten "odgrzany kotlet" smakuje.."
Mi to akurat bardzo przeszkadza wiec si enie dogadamy
"poza tym FG ma fabułę i jest trochę śmieszniejszy"
ma bardzo slaba i naciagana fabule po za tym jets troche bardziej prymitywny.
"Simpsonowie i FG mają podobny klimat, szczególnie głupkowaci ojcowie rodzin mają podobne zachowanie "
to mi nie przeszkadza wcale, tylko to ze sa czasem identyczne zarty
A co do south park to jest tez odcinek w ktorym okazuje sie ze FG jest tworzone przez manaty ktore przesuwaja pileczki ze slowami tworzac kolejne skecze. Chyba nawetnie musze tego komentowac:P
Jeszcze chcialem tylko dodac ze chcialem jakos skomentowac to co napisala roma, ale jej wypowiedz jest tak glupia ze naprawde nie potrafie.
Nie potrafisz bo nie potrafisz podać sensownego argumentu :) Wkońcu jak Ci coś nie podpowie wikipedia i youtube to już sobie biedaku nie radzisz :)
Dobra skoro mnie zmuszasz wytlumacze Ci powolutku twoja glupote. Jak przeczytasz pare razy to moze nawte skumasz. Twierdzenie ze filmik w ktorym sa pokazane sceny z simpsonow a potem identyczne sceny z FG jest niewiarygodny bo jest na tubie jest absurdalne a ocenianie czegos czego sie nie widzialo jest po prostu tepe. O tym ze te seriale maja ten sam klimat tez napewno nie pisalem wiec nie wiem czemu ty nagle o tym piszesz. Nie wiem co masz do tuba ze w kazdym komentarzu musisz podkreslac jaki to jest niewiarygodny, a z ta wikipedia tez sie troche osmieszasz bo ja nawet o niej nie pisalem. Skoro teraz pisanie ze wikipedia jest do kitu jest cool i trendy to wez to pisz pod komentarzami innych ludzi bo ja naprawde jestem uczulony na glupote. Jeszcze tylko dodam ze o ile dobrze Cie zrozumialem (a mam nadzieje ze nie) to jako dowod ze family guy nie jest podroba przytaczasz osatatni odcinek simpsonow, co tez by bylo bardoz glupie bo chyba nawet najwieksi plagiatorzy nie podrabiali by najnowszych odcinkow. Jezeli na filmweb mozna kasowac komentarze to na twoim miejscu bym to zrobil bo jak to pokazalem twoj kometarz znajomym zareagowlai smiechem.
Hahaha...niemoge :D I jak tu sie nie śmiać po takim konetarzu :D
Więc tak....równiez ci wytłumacze ale tym razem twoją głupote. Nie irytuj sie tak moj drogi bo koledzy wyżej w kulturalny sposób wyjaśnili Ci że FG nie jest plagiatem. Natomiast ty nie potrafilbyś sam dojśc do tego że FG jest żekomo plagiatem a dlaczego? Dlatego że wspomagasz sie tubem i operujesz oklepanymi hasełkami. Sam byś biedaku nie doszedl do takich wniosków bo inteligentna osoba podaje argumenty a druga inteligentna osoba czytajaca takie argumenty może sie nei zgodzić ze zdaniem...ale je uszanowac. Niestety głupia osoba opiera sie na opinni jednego filmiku na tubie.
A teraz idz chłopczyku ....poskarż sie koledze i wypłacz na jego ramieniu.
P.S. przepraszam za OT
Juz myslalem ze sie ciebie pozbylem i to koniec tej debilnej dyskusji. Ale teraz przynajmniej juz chyba wiem dokladnie z czego wynika twoja glupota. Mianowicie za kazdym razem wychodzisz ze zlego zalozenia. Najpierw uznalas ze przeszkadza mi to ze FG ma podobny klimat do simpsonow a teraz twierdzisz ze swoja opinie opieram na tubie. Ogladam simpsonow od 10 lat prawie codziennie wiekszosc odzcinkow znam na pamiec wiec kiedy obejzalem pierwsze 3 sezony FG sam zauwazylem ze niektore skecze i kwaly juz gdzies widzialem ale jako ze nie kazdy musi mi uwierzyc na slowo i nie kazdy musi znac simpsonow tak dobrze jak ja jako dwod podalem filmik na youtubie ktory te sceny pokazuje. Filmik ten nie bym mi potrzebny to stwierdzenia ze family guy kradnie skecze z simpsonow ale obejzenie go przydalo by sie np. tobie i wszytskim innym ktorzy twierdza ze FG nie jest plagiatem simpsonow.
Nikt na tym forum mi nie wyjasnil ze FG nie jest plagiatem bo to ze ma tych smaych autorow jak simpsonowie dowodem nie jest. A jezeli przezywanie kogos bez pwoodu jest dla ciebie kulturalne to czegos cie rodzice nie nauczyli...
Co do szasunku to szanuje wypowiedzi niektorych osob ktore sie ze mna nie zgadzaja, ale twoja wypowiedz nie trzyma poziomu i tlyko czlowiek ograniczony by ja uszanowal.
W innym watku wytłumaczyli ci głuptasku definicje słowa plagiat....zanim zaczniesz używac słów których nie rozumiesz - dowiedz sie najpierw znaczenia tego słowa :)
Tyle w tym temacie :)
Przyznam ze slowo plagiat nie do konca tutaj pasuje, ale nei zmienia to faktu ze skecze ktore byly u simpsonow powtarzaja sie w family guy. Szczerze sie przyznam ze nawte nie wiem jak nazwac to ze ci sami autorzy uzywaja swoje stare pomysly w nowej kreskowce. Bezwzgledu na nazwe nie jest to nic dobrego tylko tani chwyt i skok na kase
jeszcze chcialem dodac ze tylko niektorzy scenarzysci TS tworza tez FG wiec plagiatu tez nie mozna wykluczyc
Długo jeszcze będziesz sie tak motał w swoich "wypowiedziach"?? Człowieku każdym kolejnym zdaniem zaplątujesz sie. Aż sie człowiekowi kreci w glowie od bezsensu jakim operujesz. Zachwile zapomnisz wogóle o jakim serialu tutaj piszemy.
Hahhaaha :D No okej.
Cytuje:
"Nie wiem co masz do tuba ze w kazdym komentarzu musisz podkreslac jaki to jest niewiarygodny, a z ta wikipedia tez sie troche osmieszasz bo ja nawet o niej nie pisalem."
O tubie już pisałam :) Opierasz swoją opinie na podstawie jednego czy dwuch filmików i niczym więcej.
Twoja wypowiedz z 21 stycznia 2009 21:21 w temacie "Plagiat??" na temat FG:
"Wedlug wikipedi fabula to: "układ zdarzeń w świecie przedstawionym utworów epickich i dramaturgicznych, a także filmów [...]"
czy mnie oczy nie mylą....czy nie zacytowałeś może wikipedi:>
Widzisz....różnica między Tobą a mną polega na tym że ja oglądam i Family Guya i Simpsonów i Futurame i American Dad i Greg The Bunny.....i potrafie czerpac radość ze wszystkich tych seriali....nie chce mi sie doszukiwać podobiństw bo to nie ma żadnego sensu. Jak bedziesz tak sie upierał to szybko sie zestarzejesz z tych nerwów i zrobisz sie starą pierdołą która bedzie w kóło powtarzała te same hasełka. Po jakiego dzwona oglądasz FG skoro Ci sie nei podoba? Każe Ci ktoś .....jesteś do tego zmuszany?? Znajdz sobie jakieś hobby.....cos porób a nie wypisujesz pierdoły na filmwebie. A ja w międzyczasie bede sobie ogladała zarówno Family Guya i Simpsonów ....czyli będe miała podwójną dawke humoru :)
Pozdrawiam!!
Nie wiem czemu nagle wracasz do moich starych wypowiedzi. Wikipedie cytowalem w innym watku, a po za tym nie boje sie przyznac ze nic do wikipedi nie mam (zreszta do zadnej encyklopedii nic nie mam) Dziewczynko z kad wiesz jakie kreskowki ogladam? Czasem ogladam FG bo niektore zarty sa udane ale denerwuje mnie to ze niektore zarty sa zgapione i ze brakuje zartow z polotem. Mysle ze mam jeszcze wieksza dawke humoru niz ty bo watpie zebys rozumiala wszystkie zraty z simpsonow.
Oj do bystrzachów to ty nie nalezysz chloptasiu. Udowadniam ci jak sie motasz w wypowiedziach. Przeczytaj czasami ze zrozumieniem co sie do ciebie pisze :) Uniknęlo by to paru bezsensownych twoich postów. A tak prowokujesz głupimi wypowiedziami do odpowiedzi i robi sie tylko OT :)
"Widzisz....różnica między Tobą a mną polega na tym że ja oglądam i Family Guya i Simpsonów [...]i potrafie czerpac radość ze wszystkich tych seriali....nie chce mi sie doszukiwać podobiństw bo to nie ma żadnego sensu"
Ty na to:
"Mysle ze mam jeszcze wieksza dawke humoru niz ty bo watpie zebys rozumiala wszystkie zraty z simpsonow."
I co....to miał być niby dojazd?? Że niby przed chwila udowodniłes swoją wyższość?? Nie rób z siebie wielkiego mędrcy który pozjadał wszystkie umysły. Takie wypowiedzi jedynie Ciebie ośmieszają. Ja potrafie żyć spokojnym życiem osoby która nie strwarza sztucznych problemów dociekywaniem czy coś jest podobne czy nie. Nie interesuje mnei to bo liczy sie humor...liczy sie to czy któryś serial mnie rozbawi czy nie. A ty daaaaaaaalej swoje.....obrażanie i wyzywanie od głuków tylko dlatego że mam odmienne zdanie. I kto sie tu ośmiesza bo ja widze że jedynie ty.
Zapewne odpowiesz tradycyjnym w Twoim stylu postem że jestem głupia itp. ale nie interesuje mnei to już bo nie lubie prowadzic bezsensownych dyskusji :)
Pozdrawiam!!
Ciesze sie ze konczymy ta dyskusje. Tez mnie nazywalas "gluptaskiem" wiec teraz nie udawaj pokrzywdzonej. Ja mam Cie za osobe glupia z wielu powodow przedewszystkim dlatego ze nie potrafisz stworzyc logicnzych argumentow i nie dociera do ciebei sporo faktow. Na moj zarzut ze FG zgapia od simpsonow ty najpierw odpowiadasz ze tube jest niewiarygodny potem nagle piszesz bez sensu o ostatnim odcinku simpsonow a na sam koniec twierdzisz ze ty masz napewno racje bo ogladasz i FG i TS (co to za argument?!) Przypomne tylko ze od pocztaku nei chcialem z toba dyskutowac ale niestety udalo cie sie mnie sprowokowac.
I jak ....ulżyło Ci...będziesz tak pisał do końca życia byle było by tylko Twoje na wierzchu?? Powtarzam: czytanie ze zrozumieniem - wielka sztuka :)
P.S. Głuptasek to tak pieszczotliwie jest :)