PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=641792}

Galeria

2011 - 2014
3,8 2,0 tys. ocen
3,8 10 1 2035
Galeria
powrót do forum serialu Galeria

O zdjęcie tego czegoś z anteny TVP 1, raz na zawsze, kto się podpisuje ?

Bawidamek_filmaniak

ja tam lubię klan :D

a co do ''mężczyzny'' to miałam na myśli chyba jednak tego Adama ;p

ocenił(a) serial na 2
Bawidamek_filmaniak

Nie porównujmy serialu TVP z profesjonalnymi (podobno) aktorami, scenarzystami, reżyserami, kamerzystami, oświetleniowcami itp z badziewiem dla gawiedzi z gawiedzią w roli głównej. Tyle tylko że do Polsatowskiego czy TVNowskiego badziewia nie dopłaca ani budżet państwa, ani naiwni widzowie z których ściąga się bezprawnie tzw. abonament.

Co do wielkości galerii - w serialu na początku padały określenia że jest ona największa we Wrocławiu, prestiżowa i w ogóle ą ę. A co nam pokazują ? Trzy sklepy na krzyż w jakimś ciemnym i małym baraczku. No sorry ;) A czy takich "brakuje" czy nie, to akurat nieistotne.

Po prostu wyszło jak zwykle mimo (też jak zwykle) szumnych zapowiedzi. I dlatego nie rozumiem sensu zamieniania Plebanii na Galerię. No ale z pewnością kto miał zarobić ten zarobił.

Lecz i to nie byłoby najgorsze, gdyby nie głupawy scenariusz i beznadziejna realizacja. No i jeszcze nasuwa się pytanie - czy serial dziejący się w galerii handlowej to tak niesamowity i oryginalny temat, że aż trzeba było kupić format od Włochów ? Tu też pewnie zarobił, kto miał zarobić. Ale oczywiście nie dowiemy się kto, ile i za co wziął, bo my mamy tylko płacić abonament a nie głupio wypytywać o publiczne pieniądze.

andre_

Ile galerii jest we Wrocławiu ? No jeśli ktoś tak powiedział że "największa we Wrocławiu" to delikatnie mówiąc - delikatnie przesadził ... Jest na pewno w fajnym stylu, to chyba jakaś stara fabryka, kojarzy mi się z Manufakturą w Łodzi, albo ze Starym Browarem w Poznaniu, tzn stylistycznie bo gabarytowo to tak jakby porównać seicento do maybacha heh. A właśnie był ktoś s Sferze II w Bielsku- Białej , najbardziej to chyba podobna jest do "Sfery" :)
ps. Słuchajcie jak Wy tutaj piszecie posty to też zwracacie uwagę na to że potem wyskakują jakieś błędy ??? Albo program jest jakiś nie halo, albo ja mam jakąś dysortografię :P

ocenił(a) serial na 1
andre_

nikt nie pracuje. tylko siedza w tej galeri i gadaja

JustyxD

powiem Wam że też często chodzę do koleżanek które pracują w galerii, heh wystaje godzinami i zawracam i d....Ale faktycznie ludziom się nudzi tak za ladą przez te 10 a nawet czasem 11 godzin, no bo jak nie ma klientów w danej chwili to co - tylko gadać. Najbardziej wkurza jak ktoś wejdzie pokręci się trochę po butiku i wyjdzie :p

ocenił(a) serial na 4
Immortal_Stasin

znaczy sie w galerii robisz?

ocenił(a) serial na 4
Bawidamek_filmaniak

to była odpowiedź na post autora tematu, chciałeś być śmieszny, ale nie wyszło

Immortal_Stasin

tzn że ja niby chciałem być śmieszny? Czy pijesz do autora? Nie absolutnie nie zależało mi na tym aby wzbudzić tego typu emocje wśród innych bywalców tego forum, zadałem proste pytanie. O prace jest dziś ciężko, bardzo ciężko, co dzień powstają co raz to nowe metody jej poszukiwania, wytworzyły się już zawody które specjalizują się w wyszukiwaniu kandydatów do pracy, zwykły UP czy strona w Internecie często nie wystarczą. Jeśli ktoś pracuje w galerii nawet jako przysłowiowy "cieć" mam do niego szacunek. Nie mam szacunku natomiast do młodych ochlaptusów którzy sępią na przystanku bo im brakuje do flaszki, a z gęby cuchnie wczorajszym melanżem. dno. tfu.

ocenił(a) serial na 4
Bawidamek_filmaniak

dobra, rozumiem, ale chodziło mi wyłącznie o ww. serial, który jest po prostu żałosny

Immortal_Stasin

powiedz mi który nie jest. Chyba najlepszym polskim serialem byli "czterej pancerni i pies" .. całkiem poważnie piszę

ocenił(a) serial na 3
Bawidamek_filmaniak

I to jest prawda .

lucyna63

to smutne, ale rządzi przepych, pozerstwo, kasa, wypasione mieszkania, auta, wakacje, w zasadzie to każdego na wszystko stać, każdy jest lekarzem prokuratorem, ledwo zacznie studia już ma wszystko, a w wielu wypadkach to w zasadzie nawet nie jest powiedziane gdzie kto pracuje, ale w końcu żyje na godnym poziomie, no co państwo mu daje, albo codziennie chodzi do studni i wybiera świeżą gotóweczkę która wystarcza na taryfki, nowe tipsy i obiadki czy kawki w restauracjach. Szczególnie tą głupotę widać w M jak miłość. DO scenarzystów - ludzie jak chcecie być wiarygodni to popracujcie nad tym.
Zapomniałem o "głębokiej wodzie", super serial o życiu, nie tak dawno leciał w tvp , z Panem Dorocińskim w roli głównej, o nie on w "szmatławcach nie występuje"

ocenił(a) serial na 4
Bawidamek_filmaniak

ostatnio zacząłem oglądać "Na dobre i na złe" i jest to na pewno lepszy serial od "Galerii", serio a jeżeli miałbym wymieniać wszystkie dobre, polskie seriale z różnych dekad i gatunków to byłoby ich całkiem sporo.. Zaliczają się do nich m.in: Polskie drogi, Alternatywy 4, Czterdziestolatek, Zmiennicy, Jan serce, Ballada o Januszku, Tygrysy Europy, pierwszy sezon 39 i pół, Kasia i Tomek, Stawka większa niż życie, Wojna domowa itd. nawet Kiepscy mają swój klimat :)

ocenił(a) serial na 4
Immortal_Stasin

zapomniałem o Grubym i Do przerwy 0:1 a to i tak nie wszystko

Immortal_Stasin

Praktycznie pod wszystkimi tymi tytułami się podpiszę. Obiema rękami ! Jan serce - piękny serial, super muzyka, polskie drogi jasne, a daleko od szosy? Też było super. Nie sposób też tutaj pominąć "domu" zdaje się miał z 3 sezony. Co więcej... Tak współcześnie też powstaje wiele fajnych seriali "nie skażonych" komercją i tanimi chwytami. Osobiście dość mam trochę "gęby" karolaka czy szyca, no bez przesady, jak widzę adamczyka w jednym serialu a potem w drugim i to w każdym leży w innym łóżku z inna kobietą no to sory bardzo, co za rozpusta :P Domniemam iż jestem chyba młodszy od Ciebie, bo skoro wymieniasz"do przerwy zero jeden" to chyba dość sporo, tego już nie znam za dobrze, ale moi rodzice owszem :)

ocenił(a) serial na 4
Bawidamek_filmaniak

wiedziałem, że o czymś zapomniałem ;) a co do przerwy 0:1 to zawsze można obejrzeć na Kino Polska, kiedyś też serial ten był emitowany w tvp, z resztą teraz też puszczają

Immortal_Stasin

fajny kanał, lecz w tym momencie "nie obejmuje go moja subskrypcja" :)
Gdyby tak wymieniać , ale przekrojowo, to znalazło by się kilka, chociażby "fala zbrodni" za klimat, " pitbull" za realność a "kryminalni" za pomysłowość i trzymanie w napięciu.

użytkownik usunięty