7,5 96  ocen
7,5 10 1 96
Gam-gyeog-si-dae
powrót do forum serialu Gam-gyeog-si-dae

Jestem po 3-cim odcinku i od samego początku nie cierpię Gayi ;x
Wolałabym żeby zakochał się w Ok Ryeon, a Wy?

+ jak narazie już kocham tę dramę <3

adrastea_87

Wee, ja nie wiem kiedy zabiorę się za te 2 odc. ze względu na problemy z kompem ;C
Narazie obejrzałam początek 5-tego i zacieszałam jak głupia do KHJ ;p
Piszecie, że Ok Ryeon ma zalotnika? Dobrze, że przynajmniej tyle i może nie zostanie sama, zraniona na końcu ;]

Lenkaaa_93

oglądnelas juz 10 odc? tak fatalnych napisów to jeszce nie bylo w tej dramie :/

agab1987

Jeszcze nie ;C System w kompie mi padł i dopiero dziś go odzyskałam i mam zaległości ;C

adrastea_87

kogo grala w BOF?!

ocenił(a) serial na 7
agab1987

Jeszcze nie oglądałam ale słyszałam, że napisy sa jakby przepuszone przez kiepski translator. Co do aktorki to jednak filmweb coś pochrzanił z obsadą. Wg nich Ok-ryeon Yoon gra So-eun Kim (ona grała w BOF najlepszą przyjaciółkę Jan DI) natomiast tak naprawdę Ok-ryeon gra Jin Se-Yeon.

adrastea_87

AAA to to wiedzialam, ze pierwotna aktorka tam grala, a ta druga nie dlatego sie zdziwilam, a nie pomyslalam, ze piszesz o pierwszej :) Wiesz co ja tam ogladam i wszystkie napisy byly w porzadku! A w 10 odc cos od polowy zaczely byc zdania nielogiczne co sie nie zdarzylo jeszce;/ kto to przepuszcza?!

ocenił(a) serial na 7
agab1987

Nie mam pojęcia :D Może jeszcze to naprawią ^^ I tak fajnie, że ludziom chce się tłumaczyć choć ja i tak zwykle oglądam po ang. Zdołowało mnie odejście Kim Jae Wooka z dramy.

Przynajmniej wg tego niusa http://howgeepl.wordpress.com/2014/02/16/%EB%AD%90%EB%8C%80%ED%95%B4-41-o-ostatn ich-problemach-w-dramach/

adrastea_87

tyle co sie dowiedzialam wlasnie! link mi nie wyswietla wiec z jakiego powodu odszedł?!

ocenił(a) serial na 7
agab1987

Niestety nie wiadomo do końca dlaczego. Zbiegło się to z odejściem scenarzysty więc może chodziło o to, że nowy chciał w jakiś znaczący sposób ograniczyć zmienić jego rolę. Może chodziło o pieniądze. Koniec końców nie mogę uwierzyć, że go nie będzie :(

adrastea_87

no ja tak samo! zwłaszcza, ze go uwielbiałam z OR, bo super ze sobą wyglądali i chemia była niesamowita!

agab1987

no chyba sobie cyrki robią............ racja chemia była ale co dalej????oj przeczuwam fatalny koniec.....

adrastea_87

dzialaja Ci te nowe odcinki?

ocenił(a) serial na 7
agab1987

Obejrzałam bez problemów. Plus napisy w 10tym odcinku zostały poprawione i dobrze się oglądało :)

adrastea_87

Dzis właśnie oglądnęłam, bo wtedy coś linki nie działały i 10 odc od połowy znowu z translatora! Ja nie wiem jak tak można? Pierwsza polowa ekstra, a potem sie komuś nie chce? Porażka :/

Nie rozumiem tego starca siwego. W którymś odcinku poprosił Lidera Mo, by ochronił Tea, a teraz mówi temu słudze Beak, ze może go zabić podczas przetestowania Tea jak walczy. Wiec o co tu chodzi?!

ocenił(a) serial na 7
agab1987

Oglądałaś na viki? Hmm mi się dobrze oglądało.

Co do tego siwego starca to rzeczywiście twardy orzech do zgryzienia. No i jeszcze ta historia ze śmiercią ojca Tae..

może z tym przetestowaniem to po porostu chce sprawdzić czy jest na tyle mocny by się sprawdzić jako właściciel klubu Szanghai i lider dzielnicy (mimo, że sam zainteresowany tego nie chce).

Przyznam, że fabuła jest tu mocno poplątana :D ale z drugiej strony jest ciekawie ^^ Nawet Gaya ostatnio ciut mniej mnie irytuje

adrastea_87

Wiesz rozumialabym, ze chce sprawdzic, ale i pozwalac zabic? To sie kupy nie trzyma. Fabuła owszem poplątana ja sama nie wiem o co dokladnie chodzi, tylko tyle ze chyba chca rządzic polowa "swiata"

Gaya...myslalam, ze bd kibicowac jej i Tae, ale bardziej lubie OR (młodsza wersja mnie niemiłosiernie drazniła), ale znowu Tea nie zasługuje na OR

agab1987

Widzę, że nie tylko ja fabuły ze starcem nie ogarniam ;p

Coraz bardziej jestem za JT & OR, tylko czuję, że ta głupia Gaya jeszcze dużo namiesza, niestety. ;x

Do tego, tyle ostatnio klaty KHJ, że mdleję cały czas ♥_♥ xD

ocenił(a) serial na 7
Lenkaaa_93

Miałam mały kryzys z tą dramą zwłaszcza przy pogrzebowych odcinkach. Trochę jest tak, że trudno mi się za nią zabrać, ale jak juz oglądam to jest całkiem fajnie :D

Duży plus za muzykę. Odcinki 15 i 16 dla mnie świetne <3 Uśmiechy lidera Mo totalnie mnie rozbrajają <3 Cudowny jest :D Jak dla mnie największy męski atut dramy choć konkurencja nie śpi ;)

Więcej tez humoru w tych odcinkach. Choć końcówka niestety nie wróży dobrze.

Sama się sobie dziwię ale Gaya praktycznie mnie już nie irytuje :D albo się przyzwyczaiłam albo jest lepiej :)

adrastea_87

Też tak mam! xD Jeszcze się motywuję: Hyun Joong na pewno będzie znów bez koszulki, muszę to zobaczyć! xD ;p

Ja jeszcze nie widziałam 15 i 16 ;p
Szkoda, że wielbiciela OR już nie ma ;C

Mnie też już Gaya tak bardzo nie irytuje. xD Tylko wolę, by trzymała się z daleka od JT... ;p

ocenił(a) serial na 7
Lenkaaa_93

Bez koszulki... żeby to raz :D

Oglądaj, oglądaj ^^ Też mi brakuje wielbiciela OR ale Lider Mo dość skutecznie łata moją dziurę w sercu. Zresztą zakochałam się w tym aktorze już w The Moon Embrancing the Sun :)

I te wszystkie układy i układziki trochę lepiej rozumiem. W każdym razie dzieje się :)

adrastea_87

Moja to pierwsza drama, którą z nim oglądam. xD
Fajnie by było gdyby był z tą szurniętą złodziejką ;D
Scena, gdy na niego wpadła, była taka 'magiczna' ;p

Ja nie rozumiem dlaczego zabili ojca JT i czemu ten ich klub jest taki ważny?

Lenkaaa_93

No to widzę, ze nie tylko ja mam takie odczucia! Szczerze takie tu są wątki, ze człowiek nie wie o co w ogolę chodzi w tej dramie. Na dodatek odcinki były naprawdę nudne, ze brać mi się za nie nie chciało...az do 15 odcinka! Moj Boże! Mój Lider Mo! <3 Bez niego drama była by stracona! :D Wreszcie go pokazują i możne nabiorę większego apetytu na dramę, bo no cóż...tam sie bija i tylo:D No ale kopara mi opadla przy tej scenie jak ta w czapce wpadla na niego. Sama nie wiem czy bym ich swatała...
Gaya...nawet mnie tez nie drażni,ale wiecie do kogo by pasowała? Do Aoki! Jaki on jest boski w tym garniaku! Taki hot! Taki władczy! Normalnie cudowny! I pasuje do Gai!
Shinichi to jakoś spadł w moim rankingu....jeszcze zmiana chyba fryzury robi swoje:/

agab1987

Też Geyę widzę z Aokim! ;D

Lenkaaa_93

a nie sądzicie że ta złodziejka może być jego zaginioną siostrą - tylko nie wiem czemu go nie pamięta?? amnezja???

magda919

Też tak myślałam na początku, ale doszłam do wniosku, że nie. W końcu <na początku, gdy nie wpadła jeszcze na Lidera Mo> podobał jej się i była zazdrosna o OR, a gdyby była jego siostrą to chyba nie robiliby czegoś takiego?

ocenił(a) serial na 7
Lenkaaa_93

Mi się wydaje, że oni wątek siostry to już zupełnie porzucili. To znaczy nowy scenarzysta. Gdyby teraz się odnalazła to byłoby co najmniej dziwne :D

Ostatnio mam mieszane uczucia co do tej dramy. Sceny walk mi się bardzo podobają, ale to całe politykowanie już nie :P Wątki romansowe też są zbyt po macoszemu traktowane.

Przyznam, że zaczęłam oglądać ze względu na Hyun-joong Kim'a. No i chłopak się sprawdza w roli. Jednak tak naprawdę przy całej serii trzyma mnie Lider Mo <3 <3 <3
Ten aktor jest naprawdę elektryzujący :D Szkoda, że nie ma go więcej.

Tez kibicuję Gayi i Aokiemu :)

adrastea_87

jeszcze 4 dni temu chyba oglądałam 16 odcinek, bo długo stał, a dzis patrze i już przetłumaczono do 21 odcinka!! a 22 odc ma 66% ! Przez przypadek zobaczyłam jaka osoba zginęła...jesssssiu...tego się nie spodziewacie!