Przypadkiem przegladajac ramowke TVP1 odkrylem, ze serial "Garfield i przyjaciele" jest emitowany jako wieczorynka i niezmiernie sie zdziwilem. Mialem nadzieje, ze znowu bedzie mi dane posmiac sie przed TV ale... kiedy uslyszalem dubbing pl... Nie moge sobie przypomniec zebym slyszal cos bardziej tragicznego.
O ile mnie pamiec nie myli poprzednim razem ogladalem to na Polsacie 2 i tam, o ile mnie pamiec nie myli, uzyty byl lektor. Roznica jest kosmiczna. TVP znowu dala...
Głos gościa z radiowej trójki, który podkłada go pod Garfielda jest po prostu tragiczny !! Takiej chałtury w kreskówce jeszcze nie słyszałem. Na Polsacie rzeczywiście było o niebo lepiej....
Nie rozumiem, dlaczego niektórzy się tak burzą na polski dubbing :/
Wasowski bardzo dobrze wcielił się w Garfielda, fajnie zaśpiewał w czołówce (czasem może nie radzi sobie ze scenami gdy Garfield udaje że umiera czy jest w fazie jakiegoś kryzysu :P albo jak jest jakiś rozweselony, ale gdy Garfield zachowuje się normalnie poważny głos Wasowskiego naprawdę świetnie pasuje).
Ogólnie wszystkie postacie mają trafne głosy ...
Oglądałem też wersję z lektorem i naprawdę nie wiem w czym on jest taki lepszy od polskiego dubbingu :/
Może bardziej wam przeszkadza w ogóle zrobienie polskiego dubbingu niż jego wykonanie? (przyzwyczajenie?) o____0
Faktycznie lepiej byÅo z lektorem, ale nie przesadzajcie, mogÅo byÄ gorzej. GÅos Garfielda jest dobrany bardzo fajnie, jedyny który mi siÄ nie podoba to gÅos Orsona.
Na początku też mi ten dubbing nie bardzo podpasował, ale w końcu dało się przyzwyczaić. Kurczę, już na zawsze go wycofali? ;| To była jedna z najlepszych dobranocek ostatnio. Włączyłam dziś [specjalnie nastawiałam sobie przypomnienie] a w programie - "Strażak Sam". Co to w ogóle ma być?! ;
Też to widziałem, przeżywałem i się wystraszyłem :|
Garfield stał się moim poniedziałkowym obowiązkowym filmem :P
Jedyna rzecz, którą można na TVP oglądać ;]
Ale zajrzałem na stronę TVP:
http://tvp.pl/program-telewizyjny?offset=7
23-ego Garfield już będzie z powrotem :D
Nie wiem, dlaczego odstawili numer z tym strażakiem ... już się bałem, że jacyś rodzice naskarżyli się jakiemu Kammelowi za niepoprawną moralnie bajkę i dlatego nie było Garfielda ;]
O co tyle krzyku? TVP po prostu wyemitowała krótszą dobranockę, bo później była relacja z premiery filmu "Popiełuszko". Ot co.
Kocham tę bajkę, oglądałem ją dawno temu w dzieciństwie, wiele odcinków pamiętam do dziś, mnie też bardziej podobała się wersja z lektorem, ale już przyzwyczaiłem się do Wasowskiego. Niestety, teraz mam wykłady w poniedziałek wieczorem i nie mogę oglądać Garfielda. Czy ktoś nagrywa i mógłby mi pomóc?