PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=95298}

Garfield i przyjaciele

Garfield and Friends
1988 - 1995
7,2 6,9 tys. ocen
7,2 10 1 6887
6,7 3 krytyków
Garfield i przyjaciele
powrót do forum serialu Garfield i przyjaciele

Garfield a TVP

ocenił(a) serial na 10

Przypadkiem przegladajac ramowke TVP1 odkrylem, ze serial "Garfield i przyjaciele" jest emitowany jako wieczorynka i niezmiernie sie zdziwilem. Mialem nadzieje, ze znowu bedzie mi dane posmiac sie przed TV ale... kiedy uslyszalem dubbing pl... Nie moge sobie przypomniec zebym slyszal cos bardziej tragicznego.
O ile mnie pamiec nie myli poprzednim razem ogladalem to na Polsacie 2 i tam, o ile mnie pamiec nie myli, uzyty byl lektor. Roznica jest kosmiczna. TVP znowu dala...

Dormada

Głos gościa z radiowej trójki, który podkłada go pod Garfielda jest po prostu tragiczny !! Takiej chałtury w kreskówce jeszcze nie słyszałem. Na Polsacie rzeczywiście było o niebo lepiej....

Grifter

Nie rozumiem, dlaczego niektórzy się tak burzą na polski dubbing :/

Wasowski bardzo dobrze wcielił się w Garfielda, fajnie zaśpiewał w czołówce (czasem może nie radzi sobie ze scenami gdy Garfield udaje że umiera czy jest w fazie jakiegoś kryzysu :P albo jak jest jakiś rozweselony, ale gdy Garfield zachowuje się normalnie poważny głos Wasowskiego naprawdę świetnie pasuje).

Ogólnie wszystkie postacie mają trafne głosy ...

Oglądałem też wersję z lektorem i naprawdę nie wiem w czym on jest taki lepszy od polskiego dubbingu :/

Może bardziej wam przeszkadza w ogóle zrobienie polskiego dubbingu niż jego wykonanie? (przyzwyczajenie?) o____0

KtosTam

Faktycznie lepiej było z lektorem, ale nie przesadzajcie, mogło być gorzej. Głos Garfielda jest dobrany bardzo fajnie, jedyny który mi się nie podoba to głos Orsona.

Domin_X

Przepraszam, coś się stało z polskimi literami w poprzedniej wypowiedzi

ocenił(a) serial na 7
Dormada

Na początku też mi ten dubbing nie bardzo podpasował, ale w końcu dało się przyzwyczaić. Kurczę, już na zawsze go wycofali? ;| To była jedna z najlepszych dobranocek ostatnio. Włączyłam dziś [specjalnie nastawiałam sobie przypomnienie] a w programie - "Strażak Sam". Co to w ogóle ma być?! ;

Sindalain

Też to widziałem, przeżywałem i się wystraszyłem :|
Garfield stał się moim poniedziałkowym obowiązkowym filmem :P
Jedyna rzecz, którą można na TVP oglądać ;]

Ale zajrzałem na stronę TVP:
http://tvp.pl/program-telewizyjny?offset=7

23-ego Garfield już będzie z powrotem :D
Nie wiem, dlaczego odstawili numer z tym strażakiem ... już się bałem, że jacyś rodzice naskarżyli się jakiemu Kammelowi za niepoprawną moralnie bajkę i dlatego nie było Garfielda ;]

KtosTam

O co tyle krzyku? TVP po prostu wyemitowała krótszą dobranockę, bo później była relacja z premiery filmu "Popiełuszko". Ot co.

PZet

Aaa...fajnie wiedzieć ;]

KtosTam

Garfield wróci - i bardzo dobrze :)
A do głosu kotka też się już przyzwyczaiłem...

ocenił(a) serial na 8
Grifter

Kocham tę bajkę, oglądałem ją dawno temu w dzieciństwie, wiele odcinków pamiętam do dziś, mnie też bardziej podobała się wersja z lektorem, ale już przyzwyczaiłem się do Wasowskiego. Niestety, teraz mam wykłady w poniedziałek wieczorem i nie mogę oglądać Garfielda. Czy ktoś nagrywa i mógłby mi pomóc?