Gen V

2023 -
7,0 16 tys. ocen
7,0 10 1 15735
7,1 10 krytyków
Gen V
powrót do forum serialu Gen V

Przed chwilą czytałem że są plany na 3 sezon Gen V
Źródło:
Https://www forbes com/sites/paultassi/2025/10/17/an-urgent-update-about-gen-v-season-3-after-the-b oys-ends/

ocenił(a) serial na 8
John_Gillman

Liczę na to, tym bardziej że skoro już będzie po finałowym sezonie The Boys, to będą mogli wreszcie pójść w swoją stronę i nabrać więcej własnego charakteru niż tylko tworzyć podwaliny pod The Boys.

Rrouge

A wracając do serialu, twoim zdaniem co lepiej wypadło? 4 sezon The Boys czy oba sezony Gen V? Bo szczerze mówiąc 4 sezon The Boys moim zdaniem odstaje od pozostałych, ale dużo opinii słyszałem że Gen V lepsze od niego. [Opinia 1 sezonu] - Moim zdaniem 4 sezon The Boys lepiej wypadł. A jak 2 ocenię to zobaczymy za parę tygodni, bo jakoś nie mam motywacji do oglądania filmów i seriali.

ocenił(a) serial na 8
John_Gillman

Jeśli mam porównać to mi się lepiej osobiście oglądało Gen V, ja ogólnie lubię young adult i teen-dramy seriale jak mają postacie, które mogę polubić, więc to może pomogło, podobał mi się ten klimat i postacie no i było to coś innego podczas gdy 4 sezon uważam za najgorszy sezon The Boys i niezbyt mi się podobał, zwłaszcza jeśli go porównam do poprzednich trzech to jest dla mnie spory regres w jakości, za to Gen V mi się przynajmniej całkiem dobrze i przyjemnie oglądało, no i był to nowy serial a nie kolejny sezon The Boys, no ale to każdy może mieć inaczej.

Rrouge

Powiem Ci że nie lubię oceniać seriali po sezonach, wolę w całokształcie powiedzieć czy mi się podobało czy nie, nawet jeśli mam do czynienia z tasiemcem

Zgadzam się że 4 sezon The Boys najgorszy, 1 sezon Gen V w porównaniu do sezonów 1 - 3 też znacznie odstaje, ale jeśli chodzi o spadek jakości to w tym przypadku 4 sezon The Boys moim zdaniem lepiej się broni.
Mam prawo uważać inaczej = większość moich znajomych też woli 4 sezon = ale tak czy inaczej rozumiem Cię i dzięki za podzielenie się opinia.

Rrouge

Ale i tak przyznaj że Gen V lepsze od Presents Diabolical. Ostatnio czytałem że skasowali go po 1 sezonie. Któż by się spodziewał.

ocenił(a) serial na 8
John_Gillman

No tak, Gen V podobało mi się bardziej od 4 sezonu The Boys, podobnie jak i bardziej od Diabolical. Powiem tak, były w Diabolical kilka historii, które według mnie wypadły dobrze a mianowicie odcinek 3 i 10 uważam za dobre, pasujące klimatem do komiksów The Boys (wręcz 3 jest adaptacją bezpośrednią opowiadania z komiksów a 10 jest po prostu naprawdę dobrą historią rozwijającą przeszłość Homelandera), oba odcinki są też spoko zanimowane, ale poza nimi no to poziom był strasznie mieszany i większość była taka se, dla mnie było do oglądnięcia w kategorii antologii odcinkowej ale zdecydowanie najsłabszy z trójki obecnych seriali. Co nie zmienia faktu że wciąż uważam Gen V za lepszy seans niż 4 sezon The Boys również. Gen V aż tak nie porównuję do poprzednich 3 sezonów The Boys, bo to inny serial z trochę innym klimatem i z młodymi bohaterami w głównych rolach, inną scenerią, problemy młodych dorosłych, studenci i te sprawy, więc inaczej do tego podchodzę, gdzie 4 sezon The Boys no jest częścią tego samego serialu, więc patrzę na niego bardziej krytycznie w kontekście 3 poprzednich sezonów tego samego serialu. No ale jak powiedziałeś, każdy ma prawo uważać inaczej, ja akurat jestem w grupie (jak i większość moich znajomych) tej, której bardziej podobało się Gen V niż 4 sezon The Boys. Co do skasowania Diabolical, akurat tutaj nawet to nie zaszkodziło, bo nie miało to żadnej ciągłości, każdy odcinek inna historyjka, więc nawet nie potrzebowało to 2 sezonu.

Rrouge

Presents Diabolical oglądałem parę lat temu, więc już nie ogarniam co było w 3 odcinku, ale 10 pamiętam i był najlepszy to fakt.
A skoro mówisz że 3 odcinek adaptował komiksy to ja się na nich nie znam
Oglądałem dużo filmów i seriali superhero i nigdy nie znałem komiksów przed seansem. 
Byłem ciekawy czy kiedyś Amazon zechce do tego wrócić, ale i tak nie byłem zdziwiony kiedy usłyszałem o kasacji.
Co do Gen V to zacząłem w czwartek oglądać ponownie 1 sezon i już na 4 odcinku jestem i o wiele bardziej mi się podoba niż za 1 razem.
Co do porównywania to z jednej strony przyznaje ci rację z drugiej jak serial się dzieje w tym samym uniwersum to czemu nie.