PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=820833}

Girl from Nowhere

Dek Mai The Series
2018 -
7,6 1,3 tys. ocen
7,6 10 1 1311
Girl from Nowhere
powrót do forum serialu Girl from Nowhere

Po pierwszym odcinku myślałem że jest jakąś bardzo przebiegłą i bardzo inteligentną dziewczyną, ale każdy kolejny odcinek przekonywał mnie do tego że jest kimś w rodzaju ducha, demona, diabła który daje szanse, daje wybór i jak wybierzesz źle to też źle skończysz. Każdy odcinek jest inny i o innych grzechach, pragnieniach, winach i za każdym razem tylko czekała aż ktoś popełni błąd, nikt też z nią nie potrafił wygrać (na razie jestem na 1 sezonie). Ciekawy był odcinek który widzę jest póki co najwyżej oceniany o złodziejach, fajnie było pokazane jej zmieszanie kiedy powiedział że tak naprawdę kradnie bo jest samotny, nie ma przyjaciół a ojca ma tak jakby go nie miał.

ocenił(a) serial na 10
czyjasniePanie

gdzieś wyczytałem, że jest córką diabła i to chyba jest oficjalnie potwierdzone przez samą aktorkę odgrywającą Nanno

ocenił(a) serial na 8
krygg

Coś by w tym było, tylko jak ona jest córką diabła to kim dopiero jest Yuri :)

ocenił(a) serial na 8
czyjasniePanie

Do drugiego sezonu myślą, że jest czymś w rodzaju yokai, jakimś demonem inspirowanym wschodnimi legendami, wierzeniami. Po drugim sezonie, gdy pokazali historie Yuri, zaczynam myśleć, że podobną historię miała Nanno. Sądzę też, że pojawienie się jeszcze bardziej mściwej Yuri zaczyna oświecać zagubioną duszę Nanno.

ocenił(a) serial na 8
littlelinkinquar

Yuri była irytująca, ciężko było określić co ją denerwuje a co bawi, była też dużo gorsza od Nanno która też zmieniała się widząc działania Yuri

ocenił(a) serial na 8
czyjasniePanie

Kiedy byłam dzieckiem czytałam chińskie legendy w których bardzo często pojawiła się postać "lisicy", która przybierała postać pięknej kobiety. Była to bardzo przebiegła istota, której nie byłam w stanie określić jako uosobienia zła, była to raczej postać niejednoznaczna, która wprowadzała zamęt i sprowadzala na manowce. Właśnie z taką lisica kojarzyła mi się Nano aczkolwiek nie wiem czy w Tajlandii mają podobne wierzenia.

ocenił(a) serial na 8
aurora_21

Nie mam pojęcia ale w sumie Twój opis bardzo pasuje do Nanno która najpierw prowokowała a potem czerpała przyjemność z ludzkiej, naiwności, głupoty, grzeszności...