PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=494916}

Glee

2009 - 2015
7,3 47 tys. ocen
7,3 10 1 46507
6,3 9 krytyków
Glee
powrót do forum serialu Glee

Do końca sezonu 4 zostały ledwo 2 odcinki, a już się zaczyna gorączka przed następną serią.
Wrzucajcie tutaj wszystko co wiecie na temat 5 sezonu :)
Wiadomo, ŻE:
-Ryan planuje sezon 5 i 6
-od samego początku sezonu Blaine'a i Kurta najprawdopodobniej będziemy już widzeć razem
-możliwe, że nie zobaczymy już Dianny
-również HeMo- z wiadomych powodów, conajmniej na pewien okres czasu
-akcja w NYC będzie miała zapewne większy udział w fabule niż dotychczas
-zareaktywują starą obsadę, z naciskiem na Mercedes, Mike'a i Pucka.
Jak zdobędziecie jakieś newsy, to wrzucajcie :)

ocenił(a) serial na 8
szym_seba

Lea jest nominowana jako aktorka komediowa, a Chris Colfer jest nominowany jako aktor komediowy :P
a no i Glee jest nominowane jako serial komediowy :D

elvis55

Czyli tradycyjny fason :)

ocenił(a) serial na 8
ciotkaEliza

no :D
ale mam jakieś dziwne wrażenie, że oni tym razem nie wygrają, mogą zostać pokonani przez tych z The Big Bang Theory, a ci dobrzy są :/

ocenił(a) serial na 7
elvis55

Głosują ludzie, dokładniej internauci z całego świata (wiem bo sam zagłosowałem chociaż "TEEN" juz nie jestem XD ), o wygrane Lei i Chrisa mogę sie założyć, bo większymi Fanbase-ami mało kto z aktorów serialowych może się pochwalić.
A co do serialu, zdaniem wielu już od dwóch lat glee nie zasługuje na jakiekolwiek nagrody, a jako Gleek tez nie zagłosowałem Glee, bo sezon najlepszy nie był.

ocenił(a) serial na 7
ciotkaEliza

Premiera 5-go sezonu - 19 września !!!!!

szym_seba

i dobrze :) tylko ciekawe, kiedy planują najbliższą przerwę (dopiero na święta?)

szym_seba

W takim razie mogliby być na comic conie. Jaa, nienawidzę ich za to xD

ocenił(a) serial na 10
Negacja

A ja już się cieszyłem że 29 :( lipa straszna moim zdaniem :( mam nadzieje że dotrą do nas chociaż jakieś spoilery :(

ocenił(a) serial na 7
Negacja

Prawdopodobnie nie mogliby, pierwsza cześć (do świąt Bożego Narodzenia) 5go sezonu ma mieć jak najmniej przerw (pierwsze 9-13 odcinków) Dodajmy do tego jeszcze dosyć wcześnie zakończony 4 sezon , tak żeby obsada miała trochę wakacji. Podejrzewam ze kręcenie 5 sezonu rozpocznie się już niedługo. I stad ta nieobecność na Comic Conie, szkoda, bo to bardziej dla wywiadów z obsada niż na jakiekolwiek spojlery się czeka na Comic Con, ale tego od Glee w tym roku nie dostaniemy ;(. (a Gleeki i tak wyciągną wszystko co się da na temat nowego sezonu i bez Comic Cona)

ocenił(a) serial na 7
ciotkaEliza

Nowe informacje są takie że Dianna ma powrócić i Quinn ma być w 5 sezonie znów jedną z głównych postaci wraz z Rachel i Santaną no i innymi ale nie wiadomo ile w tym prawdy

ocenił(a) serial na 10
alunia_kiss

Ja mam nadzieje że będzie mniej Kurta i jego problemów że będzie jak najmniej Unique i więcej Artiego który wreszcie dostanie miłość na dlużej niż pare odcinków

alunia_kiss

Fajnie by było. :D A słyszał ktoś może o filmie, w którym ma zagrać Naya ? Wiecie, czy to może jakaś większa rola?

ocenił(a) serial na 8
klaudia041

uuuuuuuuuu.... to będzie horror, raczej większa rola, bo kjest 3 w obsadzie :P

elvis55

Chodzi o "Home", da?

ocenił(a) serial na 8
ciotkaEliza

tak, ale reszty obsady nie znam :/

ocenił(a) serial na 10
elvis55

Poniżej lista aktorów , którzy wystąpią w 5 sezonie z podziałem , na tych którzy będą cały czas (1) i , którzy będą występować gościnnie (2)
1.Main characters for Season 5:
Lea Michele Cory Monteith Chris Colfer Darren Criss Chord Overstreet Kevin McHale Jane Lynch* Matthew MorrisonNaya Rivera Jenna Ushkowitz Melissa Benoist Becca Tobin Jacob Artist
2.Guest Cast:
Iqbal Theba Jayma Mays Amber Riley Heather Morris Dianna Agron Harry Shum Jr. Alex Newell
Zdjęcia do 5 sezonu zaczynają się za 2 tygodnie

ocenił(a) serial na 8
marekwyszosiat

szkoda, że Amber, Heather (no, ale ona nie może z wiadomych powodów), Harry I DIANNA nie będą na stałe tylko gościnnie :(
aha, i mam rozumieć, że Mark jednak na prawdę odszedł :( też szkoda

ocenił(a) serial na 10
elvis55

Ja tam Pucka nigdy nie lubiłem wkurzała mnie jego zmienność.. i paradoksalnie jego postać wydawała mi się jakaś taka mdła ani to dobry kumpel ani wredny gnojek

ocenił(a) serial na 7
marekwyszosiat

A o Blake'u (Ryder) coś wiadomo? Ja się cieszę że Diannna będzie tylko momentami, charaker Quin ani jej historia specjalnie nie przyciąga... przynajmniej mi zawsze była obojętna

ocenił(a) serial na 10
martiniss

Nie wiem co z Ryderem przekopiowałem tą info z gleeclubpl :D mam nadzieje żę Heather wróci na dłużej w 6 sezonie :) więc pewnie pierwsza połowa 5 sezonu będzie dokończeniem roku szkolnego ( z regionalnymi krajowymi itp ) a potem miejmy nadzieje większośc akcji przeniesie się do Nowego Jorku :) tylko co wtedy zrobią z Tiną przecież ona ma iść gdzieś indziej na weterynarię

ocenił(a) serial na 7
marekwyszosiat

Heather, MARK, Harry i Amber już nie są "aktorami regularnymi" w serialu, zobaczymy ich tylko gościnnie. Moim zdaniem to tylko formalność/zmiana w kontrakcie, już w czwartej serii żaden a tych aktorów (oprócz HEMO) nie pojawiał się w serialu regularnie. Co do Dianny i Quinn - bez zmian, aktorka już w czwartym sezonie miała status "Guest Star", i to się nie zmieni. Czyli 5 sezon rzeczywiście będzie kontynuacja poprzedniego, bez większych zmian (przynajmniej na początku). Podobno druga połowa sezonu ma przynieść "rewolucyjne" zmiany, miejmy nadzieje ze będą one miały związek z obsadą.

http://uk.eonline.com/news/434954/glee-season-5-heather-morris-mark-salling-and- 2-more-not-returning-as-series-regulars?cmpid=tweol-manual

fota w sesji zdjęciowej do 5sezonu, a kręcenie sezonu rusza za dwa tygodnie
https://twitter.com/msleamichele/status/350729475354419200

ocenił(a) serial na 7
szym_seba

Szkoda... Ciekawi mnie jedno jak oni sobie znów to wyobrażają? Skoro 2 część starej obsady skończy liceum w tym sezonie i to już powinni niedługo Artie, Tina, Blaine, Sam to ciekawe co zrobią z tymi nowymi w stylu Marley, Kitty, Unique, Jake? Co w 4 osoby będzie prowadzony chór? Czy może znów dodadzą nowych postaci? Dla mnie to by było bez sensu i się zupełnie nie klei. Mogliby się skupić już tylko na NY i starych postaciach, Skoro Quinn ma grać gościnnie to niech przyjeżdża do Santany do NY np i tyle. Bo jeżeli dalej będą się skupiać na szkole to będzie coś w stylu - jedna klasa kończy szkołę przychodzi druga i tak do samego końca którego nie bedzie widać. Powinni też się skupić na innych czyli Santanie, Artim, Tinie, Samie, Finna nie lubie ale już lepiej na nim niż na Rachel i Kurcie. Lubię te postacie no ale bez przesady Glee nie jest o problemach emocjonalnych, życiowych, Rachel tylko też innych, wszyscy powinni być tak samo ważni. Niech się bardziej na innych skupią, bo to Glee to już nie to samo stare dobre Glee. Coś czuję że 5 sezon też będzie nijaki, bez Quinn, Brittany, Pucka? i skupiający się na Rachel :/

alunia_kiss

Też mnie to ciekawi, liczę na spoilery.

ocenił(a) serial na 10
kin1313

Spoilery mogą pojawić się po 15 lipca bo z tego co piszą ludzie na amerykańskim forum Glee ( o ile rozumiem to co piszą bo u mnie z angielskim niestety jako tako po japońsku ) właśnie wtedy zaczynają kręcić nowy sezon,,, Ja też się nie mogę doczekać Mnie ciekawi co zrobią z takim postaciami jak Tina czy Sam ( które nie idą do NY ) Ile będzie NY w Glee Co zrobią z chórem w McKinley. Po za tym strasznie ,,tęsknie" za Brittany i ciekaw jestem w jakim charakterze ona pojawi się w serialu :D

ocenił(a) serial na 7
marekwyszosiat

Prawdopodobnie za tydzień już będziemy znać tytuły pierwszych piosenek oraz zarys fabuły pierwszych odcinków.
Ja zakładam ze w dalszej części piątego sezony, kiedy to już obecni seniorzy ukończą szkole, pożegnamy się z McKindley lub jego wątki zejdą na drugi lub nawet trzeci plan.
I znów zobaczymy Glee podzielone na dwie lokacje: Nowy York z Rachel, Kurtem, Santana i Artiem(i możliwe ze z Finnem i mam nadzieje ze tez z Puckiem ale wątpię) i druga lokacja z Tina, Samem i Blainem. Nie sadze żeby Blaine się przeniósł do NY, tak jak planuje od początku 4 sezonu, trochę dramy musi być. Poza tym Bromance Blam jest O NIEBO lepsze od "Romance" Klaine (NO HATE)
Co do Britt, aktora ma urodzić dziewczynkę już we wrześniu (szybko nie?) Ale nie liczyłbym na jej szybki powrót. Moze druga cześć 5 sezonu a może sama końcówka.

ocenił(a) serial na 10
szym_seba

Mam nadzieje że będzie tak jak mówisz chociaż nie sądzę żeby Blain nie dostał się NY :) Kurt i Blain muszą się zejść bo inaczej amerykańscy fani tego związku się pochlastają :D Gdzieś czytałem że to właśnie dlatego Britt i Arti nie wrócili do siebie w 3 sezonie ( chociaż po tym balu wydawać by się mogł że wrócili ) bo po pierwsze fani Brittana podnieśli larum ( strony na facebooku były nawet hejtowskie wypisy na twitterze Kevina McHala) a po drugie Heather nie chciała ale tego nie jestem pewien. Też czytałem że HeMo urodzi dziewczynkę :D ale ten Taylor ma farta no ;D

ocenił(a) serial na 7
marekwyszosiat

Ja liczę na to że Blaine przeniesie się do NYC ale nie do NYADY a jakiejś innej szkoły. Blaine lubi klimaty pop, więc może coś w tym kierunku. Ale pewnie zrobią rewers relacji Kleine z MHighschool, czyli Kurt dostanie jakieś role na broadwayu, uznanie w szkole a Blaine nie. Nie wiem czemu, ale mam takie przeczucie. W każdym razie co najmniej od połowy sezonu Kleine będzie jak nowo narodzone. Najbardziej mnie ciekawi co zrobią z Samem. Mam nadzieję że nie będzie duplikował schematu Finna - nieudacznik który nie wie co ze sobą począć. Uwielbiam jak śpiewa, po Blainie to najlepszy głos Glee (męski). I w ogóle nie mogę się doczekać. Przetrawię wszystko w tym sezonie poza Marley. Nie jestem w stanie znieść jej umartwionej miny, ciągle rozczulającej się nad sobą i jej adoratorami (ciągle kojarzy mi się z Kirsten Stewart jako Bella), więc albo zmienią koncepcję na jej postać albo niech zdegradują jej czas na wizji do minimum. Nie wiem, może tylko mnie tak irytuje...

szym_seba

Tina, Sam, Blaine jako drugie HummelPezBerry w NYC... Chciałabym to zobaczyć.
Plus wątek przyjaźni Blam pociągnięty też po ukończeniu liceum. O tak!

ocenił(a) serial na 7
kin1313

przypomnijcie na jakie studia chce iść Tina? Bo chyba to było coś nie związenego z show-biznesem...

martiniss

Na weterynarię.

ocenił(a) serial na 10
Negacja

Z tą Tiną to nie do końca tak wiadomo przynajmniej dla mnie bo ona powiedziała coś w stylu to taki plan awaryjny na wypadek gdybym przestała śpiewać. Nie wiem co oni zrobią z Samem i Tiną jeśli rozwalą akcje na tyle miejsc to będzie bez sensu

ocenił(a) serial na 7
marekwyszosiat

Mi się wydaje że Dianna nie chce grać stałej postaci ze względu na to jak niszczyli postać Quinn ( rozumiem np ciążę i wypadek) no ale to jak zmieniła towarzystwo. romans z 40 letnim skaytem? romans z profesorem teraz? albo ta cała Lucy Faboosy czy jak to tam się pisze to przegięcie. Z resztą czytałam \gdzieś że była taka sytuacja w studiu nagraniowym że Dianna chciała przedstawić swoje propozycje na rozwój postaci Quinn chciała coś zmienić, ale nikt nie chciał jej słuchać doszło do kłótni i wtedy Lea się za nią wstawiła i powiedziała że jeśli nie wysłuchają tego co Dianna ma do powiedzenia i propozycji zmian postaci Quinn to Lea odejdzie z Glee. Niestety nie wiem podczas kręcenia którego sezonu to było.

marekwyszosiat

sezon 5 zaczynają "kręcić" 29 lipca 2013

ocenił(a) serial na 10
Medoc_2

cooo ??? no to na spoilery poczekamy jeszcze dłużej.... normalnie jakieś cyrki z tym Glee

ocenił(a) serial na 7
ciotkaEliza

Strona SpoilerTV ujawnia ze Glee intensywnie szukało aktorów do czterech ról w nowym sezonie, znane są jedynie imiona postaci: Ruby, Henry, Julie i Ryan.
Nie wiadomo czy poszukiwania były owocne... Ale Glee ma nawet "niezłych" ludzi od castingu. Tak wiec możemy być spokojni, i prawie pewni ze od początku piątego sezonu zobaczymy co najmniej cztery nowe osoby, jeśli nie w McKindley to w Nowym Yorku
I to tyle. Zdjęcia ruszają w następnym tygodniu, wtedy tez z całą pewnością zasypią nas konkretniejsze spoilery na temat nowego sezonu Glee XD

ocenił(a) serial na 7
szym_seba

Trochę więcej info o nowych postaciach:
Glee poszukuje (poszukiwało?) Trzech aktorek w wieku dwudziestu paru lat. Jedną afro-amerykankę dla postaci o imieniu Ruby która ma być w McKindley. Druga dziewczyna to Ryana która według wymagań kastingowych ma potrafić śpiewać i grac na gitarze. Ostatnią nową żeńską postacią ma być Julie, która ma być po prostu piękna i oryginalna (nowa dziewczyna dla Santany?)

ocenił(a) serial na 7
szym_seba

Czyli tak jak myślałam, że znów dojdą nowe postacie do chóru ( do nudnych Jake, Kitty, Unique, Marley i Rydera) a stare postacie pewnie znikną oprócz Quinn, Mika, Mercedes, Pucka, Brittany to pewnie jeszcze zniknie Sam, Tina, i Artie jak skończa szkołę, eh... i co pozostanie ze starego Glee. Może nowy sezon będzie fajny ale to już nie to samo będzie,.

ocenił(a) serial na 10
alunia_kiss

Po pierwsze wcale nie jest powiedziane że wszystkie te postacie dołączą do chóru na amerykański forach wszyscy piszą że jedna z tych dziewczyn to nowa miłość Santany ( fani Brittana są zrozpaczeni :D ) a może któraś to nowa miłość Artiego :D A po drugie to przecież Sam Tina i Arit są na liście postaci które będą występowały regularnie :) po za tym gdyby pojawiały się epizodycznie to nie pojawiły by się na sesji zdjęciowej do 5 sezonu tak jak nie było Diany czy Marka :)

marekwyszosiat

Interesujące, skąd wezmą aktorów, czy jak w przypadku Jake'a i Brody'ego, czy też może jakieś resztki z TGP.
Wolałabym już, by była ona nowym obiektem westchnień Santany, w końcu Artie poczuł chemię z Becky, którą nie wiem, po co by mieli wyrzucać :p

ocenił(a) serial na 7
ciotkaEliza

Kastingi to tych 4 ról były można powiedzieć "otwarte" dla każdego(stąd te info o postaciach).
A każdy kto przychodził z TGP do Glee miał już gotową napisaną pod siebie role. Ale jestem pewny ze zobaczymy więcej niż cztery nowe postacie od nowego sezonu, dojdą jeszcze Guest Stars(podobno Kate Hudson juz nie zobaczymy Whoopie Goldberg nie wiadomo, a Katey Sagal jako mama Artiego juz zapowiedziała ze jeszcze wróci do Glee) , i mam nadzieje ze własnie ktoś kogo nie było w Glee z TGP pojawi się w serialu.

PS: pisząc od Artiem który poczuł chemie z Becky(?) chyba miałaś na myśli Kitty. Ja to widzę tak Kitty będzie z Artiem jak nie to z Ryderem. Nową dziewczyne "dostanie" ten który zostanie sam XD

ocenił(a) serial na 10
szym_seba

Myślę że i ja i ciotkaEliza mieliśmy na myśli Betty ;D czyli Ali Stroker z TGP :) No fajnie by było gdyby Arti był z Kitty ale czy ma to większy sens ? przecież w połowie sezonu Arti pojedzie do szkoły filmowej i co znowu miłość na odległość :) bezsensu :) Już lepiej żeby Kitty była z Ryderem a Arti dostał nową dziewczynę w NY :)

ocenił(a) serial na 10
ciotkaEliza

Becky była niestety potwornie sztuczna :) po za tym gdyby miała się pojawić to nie zniknęła by po jednym odcinku :) Nowe aktorki mają być 3 ( no chyba że nie umiem liczyć :D ) więc i dla Santany i dla Artiego starczy ;D

marekwyszosiat

Mi tam Becky jakoś uszła, w każdym razie była ciekawsza od takiej Marley :) tak ode mne to głupio wyszło ze scenariuszem, że zniknęła po jednym epizodzie, bo wyglądało to dosyć sztucznie..

ocenił(a) serial na 10
ciotkaEliza

Nie Becky :) tylko Betty :) Becky to ta z zespołem Downa :) A dla mnie to było takie troche na siłę poznali się na weselu kilka godzin i wylądowali w łóżku :D Nieee Betty była sztuczna :) Dla mnie idealnym związkiem był Bartie no ale na to nie ma co liczyć :) oby tylko dali mu jakąś fajną laskę :)

marekwyszosiat

Kurcze, faktycznie mój błąd...:\
Może i było w tym troche sztuczności,ale...powiem tak, widziałam większe absurdy w tym serialu, więc taki epizod nie zrobił na mnie przez to większego wrażenia :)

ocenił(a) serial na 10
ciotkaEliza

Mi głównie chodzi o gre Ali Stroker :) która była strasznie sztuczna to aż biło z ekranu :) Co prawda to prawda absurdów jest wiele ale i tak kocham ten serial i chyba nie pociągnę te 71 dni jeszcze ;D WIĘCEJ SPOJLERÓW :d

ocenił(a) serial na 10
marekwyszosiat

Question: Any scoop on what season 5 of Glee will bring? —Alicia
Ausiello: At least three new female recurring characters, including African-American McKinley newbie Ruby, and twentysomethings Julie and Ryan. Interestingly, actresses auditioning for Ryan must be able to sing and play guitar. Potential portrayers of Julie just need to be cute and quirky.
Z amerykańskiego forum Glee :) dwudziestoparolatków tzn że będziemy mieć dwie nowe postacie w NY :) Więc na 100 % Santana będzie miała nową panienkę :D

marekwyszosiat

Do obsady dołączy też Adam Lambert, może jako Henry ? ;)

ocenił(a) serial na 10
klaudia041

Adam dołączy jako stały członek obsady nie będzie to więc rola epizodyczna jak np Martin nie wiadomo tylko czy będzie w NY czy w chórze.

marekwyszosiat

Na amerykańskim forum spekulowano, że będzie partnerem Rachel w przedstawieniu Funny Girl.
Jakoś nie wyobrażam go sobie jako stałego członka obsady.