PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=494916}

Glee

2009 - 2015
7,3 47 tys. ocen
7,3 10 1 46507
6,3 9 krytyków
Glee
powrót do forum serialu Glee

Do końca sezonu 4 zostały ledwo 2 odcinki, a już się zaczyna gorączka przed następną serią.
Wrzucajcie tutaj wszystko co wiecie na temat 5 sezonu :)
Wiadomo, ŻE:
-Ryan planuje sezon 5 i 6
-od samego początku sezonu Blaine'a i Kurta najprawdopodobniej będziemy już widzeć razem
-możliwe, że nie zobaczymy już Dianny
-również HeMo- z wiadomych powodów, conajmniej na pewien okres czasu
-akcja w NYC będzie miała zapewne większy udział w fabule niż dotychczas
-zareaktywują starą obsadę, z naciskiem na Mercedes, Mike'a i Pucka.
Jak zdobędziecie jakieś newsy, to wrzucajcie :)

ciotkaEliza

http://www.wetpaint.com/glee/articles/glee-season-5-may-feature-a-totally-nyc-ba sed-plot-why-it-should
Info a'propos podzielenia fabuły na przyszły sezon na NY i WMHS

ciotkaEliza

Są już pierwsze informacje dotyczące postaci z wetpaint, które zobaczymy w przyszłym sezonie
źródło: http://www.wetpaint.com/glee/articles/2013-05-09-season-5-whos-coming-back
Rachel- Lea Michele potwierdziła swój udział. Rachel będziemy widzieć na 100% w ciągu całego sezonu
Finn- mimo odwyku Cory'ego, twórcy oświadczyli, że postać Finna również będzie w dalszej serii.
Santana- Naya mówi, że będzie nadal w "Glee", ale jej występy w serialu nie bedą już takie częste
Ryder- wątek jego i Unique i awantura o rozmowy przez internet będzie kontynouwana, ale możliwe, że Ryder opuści ND i będzie go mniej
Becky i Sue- będzie kontynuacja wątku strzelaniny, obie aktorki zobaczymy z powrotem.

ocenił(a) serial na 9
ciotkaEliza

Santana będzie w NY nie tylko momentami, to akurat jest plotka, będzie jedną z głównych osób

santanashadow

Ja też słyszałam, że Naya ma być stale a nie tylko momentami. Sama powiedziała, że chciałaby żeby pokazali jak Santana żyje w NY, że ma jakąś dziewczynę i w ogóle. ;)

santanashadow

Może nie brali pod uwagę wyłącznie akcji w NY, ale bilans całego przyszłego sezonu:)

ocenił(a) serial na 7
ciotkaEliza

co za różnica czy ominą McKinley czy nie. Akcja od początku była skierowana na bohaterów Glee (+ Shue, Emmę czy Sue), 2 generacja doszła tylko wyłącznie dlatego, bo część 1 generacji nie ukończyła liceum. Dobrze by było przenieść akcję do NYC, i od czasu do czasu przeskakiwać do McKinley, ale tylko epizodycznie.
A że Glee jest o tolerancji, to pomysłów im nie zabraknie właśnie w mieście. W szkole powoli się kończą. Było już chyba wszystko co można poruszyć. Problemów związanych z dorosłością, z pracą, karierą, utrzymaniem poważnych związków jest tyle, że starczyłoby im nawet na 3 sezony. Ale dobrze, że skończą tylko na 2. Wszyscy zdążą dojrzeć w swoich nowych rolach i obiorą kierunek dalszego rozwoju. Ja nie mogę się doczekać Blaine'a w NYC, oraz Santany ^^ Dadzą czadu.
Póki co życzę scenarzystom by spięli poślady i wymyślili coś fantastycznego na 5 sezon.

ocenił(a) serial na 7
martiniss

Jak nie będzie Quinn to będzie najgłupsza rzecz jaką mogą zrobić. Jej wątek jest tak niedokończony że nie wiem. W tym sezonie była w 3-4 odcinkach a w ostatnim z jej udziałem spędziła noc z Santaną i dalej nagle zniknęła rozpłynęła się nikt jej nie widział więcej. Ani żadnej rozmowy o tym co się stało pomiędzy nimi, ani żadnego spotkania z nią, nawet wspomnienia. Jakby w ogóle nie istniała. Rachel która ją tak ubóstwiała nawet słowa o niej nie wspomni, wszyscy wracają do chóru- stare postacie a Quinn nie ma. Po prostu rozpłynęła się i nikt nie wie o co chodzi. Postać Q razem z Santaną i Sue to były moje ulubione postacie z Glee, bez Quinn to już nie to samo.

alunia_kiss

Póki co Dianna nie ma chyba nowych propozycji filmowych, wiec może nie jest to przesądzone. Tym bardziej, że głównie na Glee się wybiła, a trudno byłoby się odrywać od swojego "alma mater" gdy nie ma się nowych ról.

ocenił(a) serial na 7
ciotkaEliza

Wczoraj odbyła się konferencja prasowa stacji FOX i jej programu na sezon 2013/2014, pojawiły się pierwsze OFICJALNE informacje na temat emisji piątego sezonu Glee.

Najprawdopodobniej jesienią zostanie wyemitowanych kilka odcinków Glee, później nastąpi dłuższa przerwa (prawdopodobnie trzymiesięczna: styczeń-marzec), podczas której widzowie będą mogli obejrzeć debiutujący serial "Rake".

Glee powróci z kolejnymi odcinkami wiosną. Przerwa w emisji nadrobi również w czasie akcji w serialu i po powrocie będzie się już toczyć się tak ja poprzednio, aby zakończyć piąty sezon okresem wakacji.

Dodatkowo wiadomo także, że w piątym sezonie zobaczymy ukończenie szkoły przez kolejnych uczniów i zdecydowanie więcej scen w Nowym Jorku. Dobre wiadomości to takie, że oprócz długiej przerwy nie ma obecnie zaplanowanych innych przerw oraz to, że premiera kolejnego sezonu Glee nastąpi o dwa tygodnie wcześniej!

Swój udział w kolejnym sezonie potwierdziła Jane Lynch.

Źródło: GleeClub.pl

ocenił(a) serial na 10
szym_seba

Cudownie, już nie mogę się doczekać.

szym_seba

Jak dla mnie paranoja. Rozbijają ten serial coraz bardziej ciągłą dezorganizacją.
Przynajmniej pilot będzie wcześniej.

ocenił(a) serial na 7
ciotkaEliza

Mi się podoba ten pomysł, mam nadzieje na coś nowego. Pomimo ze ten sezon mal być "rewolucyjny", ale był niestety tylko "inny" od poprzednich sezonów i momentami "dziwny".
Taki sezon podzielony na dwa mini-sezony? Czemu nie. Może być ciekawie w tej drugiej części, bo jeśli dobrze liczę to będzie to więcej niż pól roku po.
Podejrzewam ze twórcy Glee mają konkretny plan na Glee w przyszłości (w tym sezonie oprócz Rachel w NY, większość wątków wyglądały jak improwizowane lub pisane na szybko), bo dwa sezony od razu są jednak trochę podejrzane. A po obejrzeniu zwiastunów nowych seriali Fox - sporo ciekawych projektów, które mogłyby zastąpić Glee po 5 sezonie.

szym_seba

niestety znów po drodze pogubią wielu widzów "dzięki" tej przerwie...

ocenił(a) serial na 10
szym_seba

Ciekawe jak od teraz będzie wyglądał czas w Glee. Do tej pory jeden sezon to był jeden rok, a teraz obecny rok to półtora sezonu. Zmieszczą w drugiej połówce piątego kolejny rok, czy może będzie już inaczej.

ocenił(a) serial na 10
szym_seba

To że wystąpią w kolejnym sezonie potwierdzili również: Matthew Morrison, Mike O'Malley, Lea Michele, Naya Rivera
Napewno nie zobaczymy: Vanessy Lengies
Najprawdopodobniej nie zobaczymy: Samuela Larsena, Heather Morris
Najprawdopodobniej powrócą: Darren Criss, Chris Colfer, Cory Monteith, Kevin McHale, Jenna Ushkowitz, Chord Overstreet, Jayma Mays, Melissa Benoist, Jacob Artist, Lauren Potter, Alex Newell, Blake Jenner, Becca Tobin
Dalej nie wiadomo co z: Dianną Agron, Amber Riley, Markiem Sallingiem, Harrym Shum Jr, Dot Jones

blindambition

Cory, Blake, Jenna, Chord, Becca, Alex. Oni są mi potrzebni do szczęścia ;DD

Lunona_2

No i jeszcze Naya. Jak mogłam o niej zapomnieć!

ocenił(a) serial na 10
szym_seba

Swój udział potwierdził Chris Colfer. Podobno też Heather podpisała kontrakt na 2 połowę 5 sezonu ;)

ocenił(a) serial na 8
ciotkaEliza

a wiecie coś o Adamie z NY bo poprostu urwali wątek a miał być powracającą postacią. I szczerze kibicowałem Kurtowi i Adamowi.

ocenił(a) serial na 10
bartekdo1

Mam nadzieję, że go jeszcze zobaczymy i to z Kurtem. Takie ucięcie wątku byłoby bez sensu, ale to glee tu wszystko jest możliwe.

bartekdo1

Niestety Adam był chyba tylko po to wprowadzony, żeby zapełnić chwilkę czasu odcinka. A szkoda, bo był fajny.

ocenił(a) serial na 8
Lunona_2

Tak był fajny... no nic ja trzymam kciki żeby się pokazał w 5 sezonie na troche dłużej

bartekdo1

Tak, przydałoby się żeby potrzymali go dłużej i jeszcze się z Kurtem po spotykali, a jak nie, to przynajmniej wyjaśnili i pokazali zerwanie. Urwanie wątku będzie bez sensu.

ocenił(a) serial na 7
ciotkaEliza

Parę dni po FoxUpfront kilka ciekawych info mi się nazbierało, widzę ze nikt inny ich nie wrzuca:

- Glee (razem z Xfactor) premierę kolejnego sezonu będzie miało dwa tygodnie wcześniej.
- Dyrektor Foxa powiedział dziennikarzom ze zamówienie dwóch sezonów "Glee" nie oznacza ze będą to ostanie sezony tego serialu.
- Premiera 5 sezonu: 29 sierpnia, a sezon skończy się w czerwcu, z racji tych 3 miesięcy hiatus-a(grudzień-styczeń-luty) w midseason
- Fox ma zamiar wyemitować wszystkie odcinki "Glee" po tej dłuższej przerwie za jednym razem już bez tych krótszych przerw.
- Heather Morris podpisała kontrakt na piaty sezon, ma wrócić do "Glee" (nie wiadomo w jakim stopniu) po odcinku 11-stym.

http://uk.eonline.com/news/418302/glee-season-5-scoop-jane-lynch-teases-more-cha racters-moving-to-new-york-plus-will-mike-o-malley-return
http://tv.broadwayworld.com/article/FOX-Exec-Reveals-Details-for-GLEE-Season-5-2 0130513

ocenił(a) serial na 10
szym_seba

Czyli w większości dobre wiadomości. Szkoda, że nie ma wcale spoilerów na temat fabuły.

stasza2233

Oh tak. Bardzo bym już chciała wiedzieć, co się będzie działo :)

Lunona_2

Właśnie, najgorsze jest to czekanie (3 miesiące). Pewnie w wakacje wypuszczą takie spoilery, że nasze apetyty urosną niebotycznie.

Lunona_2

Nie ma może żadnych wieści z The Glee Project?

ocenił(a) serial na 7
ciotkaEliza

Stacja Oxygen już przed zamówieniem przez Fox kolejnych sezonów "Glee" oficjalnie potwierdziła ze nie będzie trzeciego sezon TGP.
Fani programu mieli nadzieje ze to się zmieni po tym jak Glee otrzymało dwa sezonu, ale jak na razie nic. Może za rok bo na TGP w te wakacje już chyba niema szans.

ciotkaEliza

Proszę poczytać:
http://www.wetpaint.com/glee/articles/2013-05-15-season-5-beloved-character-gett ing
:)

ciotkaEliza

Cudownie i nareszcie. To zdjęcie jest przypadkowe, czy ma może sugerować Quinn?

kin1313

Sądzę, że to zdjęcie ogólnie się odnosi do Unholy Trinity, a personalnie to sugeruję Santanę :)

ciotkaEliza

Tak jeszcze a'propos mariażu Klaine- ślubu Kurta i Blaine'a nie będzie w 5 sezonie na 90%. Ryan napisał na twitterze, że Kurt weźmie ślub w wieku 21 lat, a teraz ma 19, czyli Klaine wedding czeka nas jakoś w drugiej połowie 6 sezonu.

ciotkaEliza

No i dobrze, nie ważne jak bardzo ich kocham, ślub teraz byłby głupotą ze strony scenarzystów. Poza tym powinni pobyć razem, rozwiązać swoje problemy i wybaczyć urazy, a w przypadku Kurta wyjaśnić sprawy zerwaniowe z aktualnym chłopakiem, a nie małżeństwo.

kin1313

Racja, wystarczy tylko zobaczyć, jak głupio to wyglądało w wydaniu Wemmy. Uciekła sprzed ołtarza, przez 4 odcinki widziana ledwo raz, aż tu nagle w finale biorą ślub i żyli długo i szczęśliwie.

użytkownik usunięty
ciotkaEliza

Jeśli rzeczywiście weźmie ślub w wieku 21 lat to możliwe, że ślub odbędzie już w drugiej połowie sezonu piątego. Z podania do NYADA dowiadujemy się, że Kurt jest rocznik 93 a nie 94, czyli ma teraz rocznikowo 20 lat. Poza tym w 1x03 mówi, że dostał samochód na 16 urodziny (2009-16=1993). Swoją drogą, chyba ciężko uwierzyć, że jest 2 lata starszy od Blaine'a:)
Szkoda, że nigdy to nie zostało wyjaśnione dlaczego jest rok starszy od pozostałych absolwentów 2012.

Miło, że poinformowałaś, nie zauważyłam tego :) w sumie również nie wiem, dlaczego ma więcej lat niż inni absolwenci. Może przeleciał mu jakiś rok przez zastraszanie w szkole we wcześniejszych latach, czy coś podobnego? Zresztą z tego co wiem nie we wszystkich stanach w USA wiek szkolny rozpoczyna się obowiązkowo od 6 roku życia, nie wiem jak jest w Ohio.

użytkownik usunięty
ciotkaEliza

Btw, wyczytałam właśnie na glee.wikia, że Blaine jest z lutego 1994, kojarzy ktoś skąd możemy to wiedzieć?

Może czasami w jakiś wywiadach albo zapytaniach od fanów na twitterze scenarzyści ujawniają jakieś informacje na temat postaci? W tenże sposób dowiedziano się, że Sue ma 52 lata (po wielu spekulacjach na temat jej wieku), co mieli zdradzić w jednym z odcinków 4 sezonu, jednak w końcu ta scena nie doszła do transmisji. Dowiedziano się "przez kanały" :)

ciotkaEliza

Mamy już na szczęście potwierdzenie na temat Britt:
http://hollywoodlife.com/2013/05/15/brittany-returning-to-glee-season-5-pregnant /

ciotkaEliza

Wiadomo co z Tina i Artiem? Nowe postacie sa ok ale to co robia ze starymi postaciami jest po prostu smutne. Nowi powinni byc tlem, tak jak kiedys Artie i Tina...

PaniSue

Pewnie się wyjaśni. Artie bardzo możliwe, że wyjedzie do szkoły filmowej. Nie wiadomo, gdzie ona jest, ale dam łapę sobie uciąć, że "przypadkowo" umieszczą ją w Nowym Jorku... ciekawi mnie też couple Kittie, chociaż nie wiem czy do tego wrócą w przyszłym sezonie..

ciotkaEliza

Wiadomo gdzie ona jest. Nie dam sobie niczego uciąć, ale Artie mówił do Kitty coś o NY.

ciotkaEliza

Artie mówił o NYU.

Negacja

No, wyprzedzili mnie.

ocenił(a) serial na 10
ciotkaEliza

Darren, Chord, Jenna, Kevin, Melissa, Becca, Jacob i Cory potwierdzili swój udział w 5 sezonie :)

ocenił(a) serial na 7
ciotkaEliza

Comic Con 2013(dla nieznających to największy fanowski coroczny ewent na świecie) bez obsady Glee.

Po raz pierwszy od roku 2009 nie będzie panelu Glee, szkoda bo to przeważnie była dobra okazja do sporych spojlerów na temat najbliższego sezonu i ciekawych wywiadów z aktorami.
Powód? nie wiadomo. Możemy przypuszczać ze w tym czasie obsada będzie już kręcić piaty sezon, bo podobno emisja piątego sezonu ma już wystartować pod koniec sierpnia/wczesny początek września.
Bo nie sądzę żeby wspólnota fanów Glee miała się aż tak źle żeby panel Glee nie przyciągnął chętnych.

szym_seba

A wiesz, czy będą jakieś inne imprezy, na których się pojawią? ;)

ocenił(a) serial na 7
klaudia041

Nie sądzę, wiem jedynie o "TEEN CHOICE AWARDS" i jeśli dobrze pamiętam poza samym serialem to Lea Michele jest nominowana w jakiejś kategorii. I to chyba wszystko z tych "większych" imprez, będą oczywiście jakieś sporadyczne wywiady z aktorami. Ale Comic Con był chyba jedyna okazja do wywiadów z cala obsada jednocześnie.

No i jeszcze coroczna impreza premiery nowego sezonu Glee, gdzie przeważnie jest cala obsada i wszyscy aktorzy którzy mają występować gościnnie w serialu. Ale to dopiero przez samym rozpoczęciem emisji sezonu

szym_seba

aa ok, dzięki. ;)