PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=494916}

Glee

2009 - 2015
7,3 47 tys. ocen
7,3 10 1 46517
6,3 9 krytyków
Glee
powrót do forum serialu Glee

No i znów replay :) Wybaczcie, że przynudzam, ale mam straszną frajdę z tego wymyślania. A przecież jest co wymyślać.
To różne kawałki, które przyszyły mi do głowy w ostatnim czasie:
Sarah McLachlan "I will remember You"- głosowo stworzone dla Marley, ale szczerze to chciałabym tu usłyszeć Chrisa.
Kelly Clarcson "Because of you"- Santana oczywiście
Spice Girls "Viva Forever"- wszystkie dziewczyny, z wyróżnieniem Rachel i Quinn
The Fame musical "Hard work"- jakaś scena w NYADA, z udziałem Rachel, Cass i Brody'ego.
Adele "Hometown Glory"- trio Mercedes&Santana&Rachel, albo i cała stara ekipa, po pasuje
tematycznie :)
Ghost movie "Unchained Melody"- nie wiem, jak wy, ale chciałabym tutaj Klaine, bądź samego Blaine'a. Albo w ewentualności Rory'ego.
Pussy Cat Dolls "Sway"- cała ekipa dziewczyn, z wyróżnieniem Rachel i Brittany
Dirty Dancing "The time of my life"- Britt&Sam albo Marley&Ryder
Alexander Rybak "Fairytale"- albo Jake, albo Ryder, albo forma pojedynku pomiędzy nimi :)
4 United "Don't Close your Eyes"- całe ND, z wyróżnieniem Tiny, Artiego, Marley, Jake'a i Kitty
Calvin Crew "I can't get you"- chłopacy z ND
Leonard Cohen "Hallelujah"- chyba najczęściej coverowana piosenka świata, aż dziw bierze,
że Glee jeszcze po nią nie sięgnęło- mogłaby być to Tina, Rachel, Marley, lub ktokolwiek!
Midnight Oil "Beds are burning"- wykonanie całego chóru
RENT "Tango Maureen" (kurczę, nie powstrzymałam się)- albo jak Sue śpiewa z Willem, albo
z Emmą :)
Jessie J "Who you are"- tylko Santanka
Maroon 5 "Payphone"- najlepiej Puck, albo Ryder
Wicked musical "As long as you're mine"- Rachel&Brody
Rihanna "Unfaithful"- Tina, Brittany, lub jakakolwiek dziewczyna
Katy Perry "Hot n Cold"- powinni to wreszcie wykonać, nieważne, w jakim składzie
Co wy na to?
I tradycyjnie- wasze propozycje? :)

tolerancja91

W sumie też by było miło, gdyby wykonali "one day more", tylko kurcze, jeden podstawowy problem- trudna tematyka :(
"Stars" to mi by Sue pasowała, taka przepełniona nienawiścią i poczuciem obowiązku:)

Jak usłyszałam w październiku o ekranizacji "Nędzników" (cóż za euforia), to jakoś od tego czasu wzięło mnie na V. Hugo :). Jeszcze nie ochłonęłam po kilku godzinach, odkąd wróciłam z seansu, od razu po końcu filmu pognałam do empika i kupiłam płytę z soundtrackiem (42,99 poleciało z karty, ale zaliczam to jako darowiznę dla sztuki), "Stars", "Do you hear the people sing" i "One day more" mam już na IPodzie, i ogólnie, cały dzień dzisiaj pod tytułem Nędzników :).
W Glee zaśpiewano tylko jeden disneyowski hit, "Bella Note", dla mnie to po prostu za mało :(. Naprawdę, cudownie się ich słucha, dla mnie to najpiekniejsza muzyka filmowa wszechczasów. "Król Lew", "Piękna i Bestia" oraz "Dzwonnik z Notre Dame" to moje ulubione pozycje, a "Dzwonnika" sobie ostatnio odswieżałam, właśnie przez fazę na "Nędzników" i V. Hugo :)

ocenił(a) serial na 7
ciotkaEliza

fakt, zapomniałam o Bella Note ;p mam Zakochanego Kundla na VHS, ale nie mam już od wielu lat na czym go odtworzyć... kurcze, chyba ostatni raz widziałam go w 2000r, albo okolicach ;p

Ja do tych co wymieniłaś dodałabym jeszcze Małą Syrenkę i Pocahontas :D I tak w sumie sobie myślę, że chociaż nie lubię Tarzana za bardzo to uwielbiam Phila Collinsa i jego piosenki stamtąd by nawet pasowały do Glee. Mówię tu oczywiście o Strangers like me i You'll be in my heart.

Ja cały czas nie mogę odżałować ABBY, przecież w samej Mamma Mii ile utworów wykorzystano.

tolerancja91

Racja :) ale to pewnie wina tego, że wykonania Glee z góry są nastawione na muzykę amerykańską i brytyjską, ABBA niestety szwedzka :(

ocenił(a) serial na 7
ciotkaEliza

Ale zauważ, że oni są fenomenem. Oczywiście to nie to samo co rockowe zespoły brytyjskie w latach 60., 70. które masowo podbijały Stany, bo ABBA to inny rodzaj muzyki, no i to co mówisz, że Szwedzi, itd. ale oni byli niesamowici i cały świat ich kochał. I przecież ostatecznie Stany też podbili i to w krótkim czasie, o czym świadczy ich popularność do dzisiaj. Mamma Mia jest na Broadwayu do dzisiaj i pewnie jeszcze długo jej nie ściągną. A już pomijam jej ekranizację i zaciągnięcie do niej takich gwiazd jak Meryl Streep czy Colin Firth. Oczywiście ja nie jestem obiektywna, bo mam totalnego kręćka na ich punkcie, ale wydaje mi się, że nie jestem jedyna na świecie, kochająca ich piosenki :D

tolerancja91

Oj tak, nie jesteś jedyna :)

ocenił(a) serial na 8
ciotkaEliza

zakochałam się w tych piosenkach i chciałabym żeby zaśpiewała je Quinn:
- Jessie Ware - Wildest Moments
- Mike Oldfield - Moonlight shadow :P

ocenił(a) serial na 7
elvis55

A co myślicie o piosenkach Spice Girls: Stop. Spice Up Youre Life, Viva Forever, Wannabe? Mogliby zrobić jakiś odcinek poświęcony SG, w końcu to jeden z najpopularniejszych girlsbandów na świecie. Co ciekawe ostatnio Emma Bunton( Baby Spice) spotkała się z członkami Glee między innymi z Nayą i robiła chyba z nimi wywiad czy coś? Fajnie by było gdyby w Glee zaśpiewano coś ze SG

alunia_kiss

Ja bym chciała Viva Forever :p szczerze to gdy zaczynałam ogladać Glee, sądziłam, że gdzieś tu zaraz napotkam piosenkę SG, a tu nie ma- a przecież to jedne z najpopularniejszych piosenek popowych wszechczasów...

ocenił(a) serial na 8
ciotkaEliza

A ja 'Wannabe'!Kurcze musi być,powinna;) Jedna z moich ulubionych SG.

ocenił(a) serial na 7
plistek43

Ja lubiłam i nadal lubię wiele ich piosenek najbardziej chyba Wannabe i STOP, moim zdaniem ich piosenki są na tyle fajne a teksty takie że można by było spokojnie je dopasować do sytuacji w Glee, nawet powstał ostatnio Musical na podstawie piosenek SG o tytule Viva Forever, znalazłam też coś gdzie Lea mówi o SG : http://www.youtube.com/watch?v=H0-G-ZxZsTk
0;26-0;36. Może teraz coś się ruszy skoro Emma ( która jest wielką fanką Glee) rozmawiała z ekipą, może w końcu dadzą jakieś ich piosenki :)
Ja bym to widziała tak : Mel B- Santana(Naya) Mel C- Rachel(Lea), Emma- Quinn ( Dianna), Gerri- Brittany( Heather), Victoria- Tina(Jenna)

ocenił(a) serial na 7
alunia_kiss

hmm... ja chyba jestem za młoda, bo nie znam ich piosenek... oprócz Wannaby i Mama. Albo znam, ale nie wiem, że to Spice Girls ;p Jak były u szczytu popularności byłam w 6latkach prawdopodobnie i nie oglądałam MTV, zresztą nawet nie wiem czy miałam je w tv ;p

ocenił(a) serial na 10
tolerancja91

myślę, że GLEE nie uzyskało pozwolenia na te piosenki , tak samo jak Slash nie zgodził się, żeby piosenki Guns-ów były w serialu. Ja strasznie tego żałuje bo chciałabym usłyszeć "November Rain" albo"Don`t Cry" w wykonaniu glee ;d

ocenił(a) serial na 7
tolerancja91

Na pewno znasz :) Ja jestem rocznik 90 więc też miałam z 7-8 lat jak one były takie popularne: tutaj np. "STOP" http://www.youtube.com/watch?v=sYcqhIwBI7I. Dziwne by było gdyby Glee nie uzyskało pozwolenia akurat na te piosenki, z tego co wiem to członkinie zespołu są fankami Glee i na pewno by były zadowolone gdyby ich piosenki się tam znalazły. W Glee śpiewano piosenki takich artystów jak Quinn, Michael Jackson, Bon Jovi, Madonna, Britney Spears, Shakira itp. i akurat by nie uzyskali zgody na SG? Jeżeli taka by była prawda to wielka szkoda, bo niektóre piosenki są fantastyczne, osobiście miałam takie marzenie żeby na koniec 3 sezonu kiedy część członków Glee kończyła szkołę żeby zaśpiewali "Goodbye" SG świetna i wzruszająca piosenka, która by idealnie do tego momentu pasowała no ale cóż.

ocenił(a) serial na 7
alunia_kiss

Queen* sory za literówkę. A tutaj Goodbye - http://www.youtube.com/watch?v=DSrR5r4EbnE

ocenił(a) serial na 7
alunia_kiss

nie, serio, kompletnie nie kojarzę innych piosenek oprócz tych dwóch, co wymieniłam ;p

Słuchajcie, a były kiedykolwiek jakieś piosenki The Black Eyed Peas albo The Pussycat Dolls?

W czasach nastoletnich, czyli gimnazjum znałam większość ich piosenek i je się głównie puszczało na dyskotekach :D TPD to takie nowsze Spicetki ;p Po drodze jeszcze były Destiny's Child i Atomic Kitten ;p ale szczerze mówiąc nigdy nie byłam fanką girlsbandów..Zdecydowanie na co dzień preferowałam soundtracki i rock w każdej postaci. To mi w sumie zostało do dziś ;p Co nie zmienia faktu, że lubię czasem potańczyć do Rihanny czy Beyonce :D

ocenił(a) serial na 7
tolerancja91

U Nas w podstawówce jak było jakieś mini playback show czy inne tego typu występy to wszystkie dziewczyny były Spice Girls, a Stop to się tańczyło i do dzisiaj pamiętam ten układ tak samo popularny jak Makarena. To jest coś co zostaje w pamięci na długi czas, takie piosenki jak Stop, Wannabe, Spice Up Youre Life czy Viva Forever to są piosenki ponad czasowe, ostatnio z koleżanką usłyszałyśmy któreś tam w radiu i o dziwo większość tekstu pamiętałyśmy i większość kroków tanecznych. Właśnie takie piosenki ponad czasowe są śpiewane w Glee dlatego jakieś z ich repertuaru też powinny sie tam znaleźć.

ocenił(a) serial na 7
elvis55

Moonlight Shadow! Dzięki ci wielkie za przypomnienie mi o tej piosence! Oldfield to jeden z najbardziej ulubionych muzyków mojego taty. Całe dzieciństwo towarzyszyła mi jego muzyka. Ach, i ten wibrujący głos Maggie! Idę na yt włączyć sobie, bo lata całe nie słuchałam tej piosenki :D