Finn- „Przeczytałem że Gwinet Patrow dała na imię dziecku „Apple” co mi się spodobało bo lubię jabłka, pomyślałem że dla Naszego dziecka przydałoby się coś oryginalniejszego i wpadłem na najlepsze imię wszechczasów „ Mżawka” „
( Mina Quinn bezcenna)
Qiunn- Mżawka?
Finn- Tak uwielbiam kiedy jest mżawka pachnie deszczem i nie trzeba brać parasola..
Quinn- jesteś debilem? Nie damy dziecku na imię Mżawka!
Sue( 1 sezon odcinek 7 gdy rozmawia z Pukiem i Brittany) – „no i Nasza słodka Brittany , Holendrzy słyną z chłodu ale to nie powód by Cię traktować jak przecenioną dziwkę z amsterdamskiej czerwonej dzielnicy”
Sue kiedy dobiera swój zespół-„ Santana, wózek, Gej, Azjatka, azjata, Areta”
Will( sezon 1 odcinek 6)- przydzielono Nam współprowadzącego chór
Rachel- kogo?
( wchodzi su, mina Rachel bezcenna)
Sue- Cześć przyznam że z radością wstępuje na mostek by współprowadzić Wasz show biznesowy rejsik, o nie mogę się doczekać tańca, śpiewu, a może i nuty elegancji.
Sezon 1 odcinek 4
Quinn- jestem w ciąży
Finn-moje?
Quinn- a czyje mogłoby być?
Finn- ale my nigdy nie,.,.
Quinn- miesiąc temu w jaccuzi
( Pokazana scenka nagle Finn ma.. a w tym momencie Quinn” mysl o wypadku, myśl o wypadku”)
Rozmowa Willa z żoną
Will- szkoda mi ich oboje są przerażeni, są młodzi i nie mogą wychować dziecka, ta biedna dziewczyna się wstydzi, nie może nikomu powiedziec, możesz sobie wyobrazić ukrywać coś takiego
Żona- jak ona ma na imię Quinn?
Will- Quinn Fabray. Najlepsze jest to że jest przewodniczącą klubu celibatu
Mina żony Willa bezcenna
Kiedy Finn i Rachel byli przekonani że Quinn zdradza Finna z Samem
Santana" To wina Sama... i Rachel!"
Rachel" A co ja zrobiłam?"
Santana" Nie wiem ale coś na pewno."
Ogólnie świetne są teksty Santany odnośnie Rachel, tylko teraz nie pamiętam więcej