PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=494916}

Glee

2009 - 2015
7,3 47 tys. ocen
7,3 10 1 46527
6,3 9 krytyków
Glee
powrót do forum serialu Glee

Nie wiem, czy był już taki temat tutaj, ale nie znalazłam, a bardzo mnie interesuje jedna
rzecz.

Zadziwił mnie fenomen zniknięcia postaci Rory'ego Flanagana z serialu. Gdzie on się
podział? Najpierw Rory był drugoplanową postacią, która miała swoje małe wątki raz na
jakiś czas, ale przeważnie w cieniu innych (Britt, Finn itd), później wielkie BUM! m.in. w
odcinku walentynkowym, mamy duży wątek poświęcony Irlandczykowi, a potem nagle
znika. Bez słowa wyjaśnienia. Ja rozumiem, że Damian miał dostać tylko 7 odcinków i
taka była nagroda, ale jak się coś zaczyna, to trzeba to skończyć. Scenarzyści mogli
wymyślić cokolwiek, tak jak np było wspomniane, nie przedłużenie wymiany, ale jeśli
właśnie to miało miejsce to bohaterowie ani się z nim nie pożegnali, ani nawet nie
wyglądali na smutnych. A przecież przyjaźń i lojalność jest podstawą Glee. Szczególnie
powinniśmy widzieć jakąś reakcję ze strony Sugar, czy chociażby Finna albo Britt. Nie
podoba mi się to i czuję się oszukana. Nie to, żebym była jakąś wielką fanką Rory'ego,
ale kurka wodna tak się nie robi. Nie wycina się kogoś bez słowa wyjaśnienia. Mam
nadzieję, że z Joem tak nie postąpią, że albo go wpiszą na stałe, albo jakoś wyjaśnią
odejście tej postaci.

Rozpisałam się troszkę, ale musiałam gdzieś wylać moją frustrację : )

teafortwo

Rory na pewno pojawi się w kolejnym odcinku (widać go w Sneak Peeku: http://www.youtube.com/watch?v=Ly6AelbF5WQ).

arieenka

dzięki za info : )

ocenił(a) serial na 10
teafortwo

Podobno nie było go na planie, bo był chory...

XxXzywy92

trochę słabe wytłumaczenie, bo jakby każdą postać mieli "wycinać" bo jest chora, no to... chyba że był jakoś poważnie chory, no ale wtedy tak szybko by się nie pojawił spowrotem

XxXzywy92

Dokładnie, był wtedy chory, sam o tym pisał na twitterze, poza tym w jednym z wywiadów było to widać... Kaszlał biedaczek...:P Poza tym ośmielę się napisać, że nie gra aż tak ważnej postaci, żeby koniecznie musiał być na planie cały czas, więc mu pewnie odpuścili...

ocenił(a) serial na 7
NeutralGin

A ja zadam inne pytanie, czemu po 1 sezonie zniknęła postać Shafta? czy jak to się tam piszę? chodzi mi o tego ciemnoskórego futboliste który był w chórze... Co prawda nie był ważną postacią, ale jednak od drugiego sezonu zastąpił go Sam

ocenił(a) serial na 10
alunia_kiss

To nie tak, że zastąpił go Sam. Było to wytłumaczone, że tamten zmienił szkołę i tak to mieli za mało członków w chórze, żeby w razie czego wystąpić w konkursie. Więc zaczęli poszukiwać nowych członków i akurat Sam się nadał, ale moim zdaniem to dobrze, bo chociaż umie śpiewać, a tamten robił tylko tło taneczne :)

ocenił(a) serial na 9
alunia_kiss

Aż musiałam sobie przypomnieć, kto to był.
Oj, chyba trzeba oglądnąć raz jeszcze 1 sezon.;)