Glina. Nowy rozdział
powrót do forum 1 sezonu

Trzyma poziom

ocenił(a) serial na 8

Jestem właśnie po 3 odcinkach, akcja się rozkręciła a ekipa zaczęła działać na "granicy". Mam wrażenie, że dodatkowe śledztwa zostały pominięte i będziemy mieć tylko główny wątek, no chyba, że w 3 kolejnych coś nam dodadzą. Ogólnie chyba pan Maciejewski musiał uciąć scenariusz o połowę, bo strasznie szybko toczy się akcja i brak czasu na wątki poboczne, a szkoda bo przecież "Glina" 1 i 2 słynęła z tego że fabuła przesuwała się powoli do przodu.

ocenił(a) serial na 10
maciek98765

Też mam takie wrażenie, że były jakieś ograniczenia. Np. 45 minutowe odcinki o tym świadczą. Może Skyshowtime traktuje te 6 odcinków nowej serii jak pilot. Miejmy nadzieję, że temat chwyci, a twórcy będą się jeszcze mogli rozwinąć z odpowiednio dużym budżetem.

ocenił(a) serial na 7
Halconnegro

Uważam trzeci odcinek za najlepszy jak do tej pory. Wszystkie platformy streamingowe mają 6-8 odcinków na serial, także nie narzekajmy i cieszmy się z tego co jest. Oby Gajewski niedługo wstał z łóżka, albo chociaż usiadł na wózek inwalidzki i współpracował z pozycji siedzącej.

Halconnegro

Wszystkie seriale polskie od sky  mają po 6 odcinków  na sezon ...

maciek98765

Mnie bardzo zastanawia, co mają przed nami twórcy do odkrycia i jak to zrobią bo ten 3 odcinek, to był jak finał i to taki finał 'prosto w twarz', który nie zostawia niedopowiedzeń. Źli ludzie zabici albo złapani, Gajewski się wybudził, żadnego cliffhangera tak naprawdę. Jasne, wiem że białoruski 'boss' został, ale tak skasowali wszystkich, że tak naprawdę serial zaczyna się jakby od nowa.