PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=706905}

Gotham

2014 - 2019
7,6 37 tys. ocen
7,6 10 1 36864
4,6 18 krytyków
Gotham
powrót do forum serialu Gotham

I czy przez wiele odcinków trzeba przebrnąć zanim fabuła się rozkręci?

Oglądając Supernatural musiałam wręcz przecierpieć 2 pierwsze sezony, bym mogła zakochać się w serialu, w Buffy: Postrach wampirów cały pierwszy sezon, czy tutaj jest podobnie?

ocenił(a) serial na 8
Alexana

Według mnie, TAK. Pierwszy sezon przewijałem, drugi stanowczo mniej, a na ostatnie odcinki (końcówka czwartego sezonu) czekam z utęsknieniem, bo są tak dobre.

użytkownik usunięty
Alexana

mnie sie nie udalo przekonac do serialu bo pierwszy sezon nie przepuszcza, buffy bywało do kotleta spoko, a Gotham uwielbiam od pierwszego sezonu.
Warto spróbować obejrzeć pilota

ocenił(a) serial na 7
Alexana

Warto, warto. Niby pierwszy sezon mniej akcji, ale w późniejszych sezonach teskniłem za tymi mafijnymi klimatami Falcioniego.

Alexana

Warto. Co prawda do Gotham miałem kilka podejść dlatego że sezon pierwszy nie nadaje się do oglądania - poziom i zachowanie postaci są żenujące, przez to sezonu drugiego nie widziałem. Gotham wyrosło na serial dopiero w sezonie trzecim, a od czwartego widać inspirację serią gier Arkham co dało produkcję z prawdziwego zdarzenia i wciąga do tego stopnia, że do tej pory obejrzałem każdy odcinek sezonu czwartego. No i mamy pana /panów Valeska w najlepszej do tej pory odsłonie Jokera, świetnego Alfreda i cieszącego oko Scarecrowa. Co prawda nadal przeszkadza fakt, że z młodego taki Bruce Wayne jak ze skarpetek śmigłowiec - nawet biorąc poprawkę na to że to dopiero jego początk, a Gordona mogłoby wcale nie być.

Alexana

Początek serialu bardzo słaby ale im dalej się ogląda, tym jest po prostu lepiej. Zresztą.. ten serial z sezonu na sezon jest po prostu lepszy a kiedy po wspaniałym s3 myślałem, że nie może być już lepiej - s4 miał premierę i twórcy mi pokazali, że się jednak da lepiej (a finał jeszcze przede mną ale to pewnie tylko formalność, abym śmiało powiedział, że to będzie najlepszy sezon Gotham na dzień dzisiejszy). POLECAM! Bez względu na to, kiedy się rozkręca - dla każdego będzie to pewnie inny moment, mnie wkręcił na dobre pod koniec s1 przez pewien twist w fabule (nic wielkiego ale jednak) :)

Alexana

Logika w trzecim sezonie wyszła z budynku. Uwielbiam aktorów, którzy tutaj grają, to jak ich postacie zostały napisane ale te zwroty akcji, to nie są logiczne. Kończę sezon trzeci dopiero teraz a oglądałem go gdy był jeszcze świeży. Ciężko zrozumieć brak myślenia i pomysły niektórych bohaterów w tym sezonie. I wielokrotnie miałem facepalm przy różnych sytuacjach. Zobaczymy czy sezon czwarty stanie się nagle znowu dobrze napisanym.