Wrzucono już zdjęcia z planu na których widnieje cyrk i klaun więc co wy o tym myślicie ?
Tutaj macie link www.showtv. pl/-quot-gotham-quot-czy-zobaczymy-jokera-.html
To nie ma nic wspólnego z Jokerem. W tym cyrku występowali Flying Graysons, rodzina Dicka Graysona czyli Nightwinga.
Czyli jednak moje fantazje się spełniają ;P. Jakby jeszcze zamieszali w cyrk Haly'ego Trybunał Sów to byłbym w 7 niebie :).
Według twórców serialu Trybunał Sów, najszybciej może sie pojawić w 2 sezonie. To wcale nie znaczy, że nie może zostać wspomniany.
Tyle, że w serialu raczej nie pokazaliby gościa przebranego za sowe ;). Co jeśli Ci zabójcy to właśnie serialowa wersja Szponów? Poza tym Lovecraft, chwile przed śmiercią, gadał coś o ludziach, którzy naprawdę rządzą Gotham.
Nie ma ściśle określonych zasad kim był Joker w przeszłości, w dodatku Gotham nie są połączone z uniwersum Burtona czy Nolana. To zupełnie inna wersja i losy bohaterów.
Nygma będzie Jokerem!
http://media.comicbook.com/uploads1/2014/10/eddie-nygma-gotham-110805.jpg
No gdzie Jokerem :)
Od pierwszego odcinka zadaje zagadki, więc oczywiście stanie się Riddlerem, czyli Człowiekiem Zagadką. Riddler nazywał się Edward Nashton vel Edward Nigma.
Bruno Heller podczas rozmowy z TV Guide zapowiada, że jednak szybciej doczekamy się wprowadzenia postaci Jokera. "Mówiliśmy, że trochę będzie trzeba na to poczekać, ale to jest Ameryka - nikt tu nie lubi czekać. Delikatnie rozpoczniemy ten wątek, ale tylko tyle, nic więcej", powiedział Heller.
http://www.sho wtv.pl/producent-quot-gotham-quot-zapowiada-wprowadzenie-jokera.html
Czytałem już wcześniej o tym, ot co będzie tylko pewnie lekka, mała aluzja, pewnie chodzi o tego Red Hooda. :P
Nom, dla mnie już takie mały easter egg był z tym komikiem u Fish, zastanawiałem się czy to nie czasem on będzie kiedyś Jokerem hehe.
Czy wy czytaliście kiedykolwiek komiksy z Batmanem ? . Joker nie może występować w tym serialu ponieważ w takiej postaci jak go znamy to on wówczas nie istniał !!!!!!! Jak Bruce był mały to Joker był zwykłym szarym frajerem proponuje przeczytać komiks Batman zabójczy żart tam jest mała część o przeszłości Jokera
Może i będzie występować. Wystarczy obejrzeć najnowszy Trailer następnego odcinka. Twórcy idą taką drogą. Mnie się podoba :D
A mi się nie podoba,co jest cechą charakterystyczną Jokera to to że nic nie wiemy o jego przeszłości.Są jakieś poszlaki odnośnie gangu Red Hooda ale nawet one nie muszą być prawdą.
A w serialu widać chcą tu wepchnąć małego rudego przyszłego Jokera który już jako dzieciak jest psycholem...nuda
No, ale nigdzie nie jest sporządzone jakieś odgórne prawo, że X nie może, bo Y. Twórcy mają swoją wizję na świat przed gackiem i nikt im tego nie zabroni. To, że jest kilka zmian jak dla mnie na plus, ponieważ dzieje się coś nowego co być może będzie inspiracją do nowych komiksów, gier, filmów itd. Fish całkowicie nowa postać, wykreowana przez pisarzy i dla mnie bomba. Można jej nie lubić, ale jednak wnosi coś ciekawego być może kiedyś trafi do uniwersum tak jak np. Harley Quinn z Batman: TAS. Koleś, który "ponoć" ma być Jokerem wcale nim nie musi zostać, nic nie jest pewne, że to właśnie on.
Dokładnie może to być kolejny wątek, jak z komikiem bodajże w 2 czy 3 odcinku. Twórcy Gotham już o tym wspominali, że będą wplatać potencjalnych Jokerów.
DC dba o to aby ich uniwersum zgadzało się z komiksami !!!! tak aby filmy i seriale nie odbiegały od nich diametralnie więc to jest nie możliwe aby wprowadzić jokera jako jokera . Proponuje przeczytać komiks Batman Rok Zerowy opowiada on Jak powstał joker
Spokojnie gość, który niedługo ma się pojawić wcale nie będzie Jokerem jakiego większość widzów się spodziewa. Będzie to potencjalny kandydat i tyle.