PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=706905}

Gotham

2014 - 2019
7,6 37 tys. ocen
7,6 10 1 36883
5,0 22 krytyków
Gotham
powrót do forum serialu Gotham

W serialu ma chyba 12 lat. W realnym życiu już by było dla niego za późno by stać niepokonanym
mistrzem walk i atletą. Młodzi Spartanie byli hartowani od lat szczenięcych lat, podobnie jak
wiedźmini z sagi Sapkowskiego czy Nieskalani z 'Gry o tron". Nawet mali Chińczycy od małego są
katowani treningami by w przyszłości zostać mistrzami olimpijskimi. Na razie Bruce wykazał się
talentem detektywistycznym, ale ogólnie wygląda na mikrusa i nie wykazuje jakichś nadzwyczajnych
cech fizycznych, które by wyróżniały z pośród rówieśników.

ocenił(a) serial na 7
killer83_2

No ale dopiero w wieku 12 lat stracił rodziców. Wcześniej nawet przecież nie myślał o tym żeby się bić. Więc wszystko jest ok. No prawie wszystko ... oglądałem Promo odcinka 8smego i tam Bruce pyta się Alferda czy ten go nauczy się bić. Mam nadzieje że tylko podstaw żeby stłuc jakiegoś natręta w szkole. A nie że to Alfred zrobi z niego Batmana.

ocenił(a) serial na 10
Ra_s_al_Ghul

Bruce opuści Gotham prawdopodobnie wtedy gdy osiągnie pełnoletność , wcześniej sobie tego nie wyobrażam do tego czasu jego mentorem z pewnością będzie Alfred

ocenił(a) serial na 7
kubala102

No w sumie są różne wersje w których Bruce opuścił Gotham, może faktycznie twórcy serialu będą chcieli by opuścił Gotham jak już będzie dojrzalszym człowiekiem.

killer83_2

W Year One chyba było powiedziane, że opuścił Gotham w wieku 13 lat, ale jak wiadomo Year One nie jest już w kanonie :

ocenił(a) serial na 8
killer83_2

Ale to świat komiksu a nie realne życie, więc wszystko jest możliwe. Poza tym batman stykał się przeciwnikami lepszymi w walce wręcz ale nadrabiał sprytem i gadżetami.

ocenił(a) serial na 9
killer83_2

W trailerze 8 odcinka pytanie Bruce'a o naukę bicia raczej odnosi się do tego żeby stłuc jakiegoś szkolnego natręta. Może później wyjedzie gdzieś żeby nauczyć się prawdziwej walki ;)

Mnie znów zastanawiają wątki gdzie Selina podgląda Bruce'a, było kilka takich i kolejny zapowiada się w 9 odcinku. Wydaje mi się że Selina i Bruce po raz pierwszy spotkali się jak już Wayne został Batmanem, a wcześniej się w ogóle nie znali xd

CallMeKills

No i w 8 odcinku masz odpowiedź ;)

killer83_2

Ale też bez przesady, jako Batman ma ze 30 lat więc ponad 15 lat treningu przed nim, w tym czasie każdy może zostać mistrzem we wszystkim, a nie zapominajmy że Bruce nie musiał pracować, nie miał hobby poza nietoperzami i nie miał podobnych strat czasu więc trenował wiele-wiele godzin na dzień z tych 15 lat.