Ja mam wielką nadzieję na historię Harley Quinn, bo zawsze wydawała mi się fascynująca.
Ja co prawda dopiero zacznę oglądać ten serial, gdy pojawi się polska premiera, ale gdy chodzi o Jokera lub Harley Quinn - jestem zawsze za pojawieniem się postaci ^^
Jest aż tak źle ? W środę oglądać będę pierwszy odcinek, czytałam że fajnie się zapowiada. Ale widzę sporo negatywnych opinii tutaj.
A jak z klimatem serialu ?
Klimat Gotham jest ok.
Problemem są dialogi i postacie, które to Gotham zapełniają.
Klimat jest dla mnie jedną z ważniejszych rzeczy : )
Z postaciami to jeszcze zobaczę, jak to ocenić ; ) Słyszałam tylko że zmieniono imię Pameli Isley, żeby łatwiej skojarzyć o kogo chodzi. Mnie takie zabiegi osobiście niestety drażnią. Ale nie chcę pochopnie sądzić.
Zmieniono wiele by postaci mógł skojarzyć każdy debil.
Oczywiscie Ci mniej inteligentni się cieszą, bo nie czują się głupi, ale Catwoman wykłucająca się co chwila by nazywać ją kotem, Poison Ivy ocierająca się w każdej scenie o rośliny (mimo, że nie jest jeszcze Poison Ivy), tudzież Enigma mówiący tylko i wyłącznie zagadkami to przesada.
Może w następnych odcinkach już nie będą tak tego nadużywali. Może użyli to tylko do pierwszych odcinków by już na dzień dobry każdy od komiksiarzy po tych zwykłych wiedział o co biega :).
Przynajmniej zgodzę się że też bym wolał żeby za każdym razem aż tak tego nie nadużywali.
Trochę to jednak wkurzające. Wiem że ludzie lubią się szybko orientować o co chodzi, ale zmiany na siłę to przesada. Mniej leniwi mogliby po prostu poczytać o danej postaci w internecie. Taka oczywistość jest nudna.
Ale mam nadzieję że mimo tego serial będzie w miarę przyjemny : )
Joker będzie na 100% - co oczywiste dla ludzi orientujących się w komiksie. Biorąc pod uwagę dyskusję o Arkham z drugiego odcinka - Harley również się pojawi. To pewne.
Nie jestem co do tego przekonany. Ten film z komiksem ma niewiele wspólnego. Tym bardziej jeśli idzie o postać Jokera. Jak wiemy geneza Jokera nie jest dokładnie znana. Mam nadzieję, ze będą trzymać się pomysłu o którym wspominali scenarzyści jakieś pół roku temu. Mianowicie w filmie będą pojawiały się postaci, ktore w przyszłosci będą mogly zostać Jokerem, ale nie będzie to roztrzygnięte. Jednego żartownisia już mieliśmy - gość który próbował rozśmieszyć Fish Mooney.
I wnioskujesz to na podstawie czego?
Joker pojawi się na 100% booo? Fakt, facet BEZ PRZESZŁOŚCI musi się pojawić, bo to logicznie wymuszone...
Dla NAPRAWDĘ ORIENTUJĄCYCH się w komiksach oczywiste jest to, że Joker nie ma prawa pojawić się tutaj, a Harley mogłaby co najwyżej być dzieckiem.
Pewne jest to, że nie należysz do grona orientujących się w komiksach. Ba nawet takich którzy potrafią czytać ze zrozumieniem. Zamknięte od 15 lat Arkham (za serialem) nijak nie świadczy o Harley.
Tak tylko nie zwróciłeś uwagi ,była mowa o ponownym otwarciu Arkham przez Waynów.Możliwe że to będzie stanowić tło dla ich morderstwa w serialu.
Biorąc pod uwagę śmierć Wayne'ów można bezpiecznie założyć, że projekt zostanie odsunięty w czasie ;)
I wnioskuje się to na podstawie tego, co napisali twórcy serialu. Joker będzie, tak powiedzieli, ba, ponoć w każdym odcinku pierwszego sezonu ma się pojawiać potencjalny "Joker" ale kim on będzie - ujawni się pewnie na koniec albo jeszcze później.
Na razie "potencjalny Joker" dla mnie pojawił się tylko w 1 odcinku, przeoczyłam coś?
Bruce to jeszcze dzieciak, któremu ledwo co zabito rodziców, Ivy to mała smarkula, Peguin, Two-Face i Riddler to jeszcze młodzieniaszki. Harley jeśli się pojawi to będzie taką samą smarkulą jak Ivy. Dla mnie jej wcale nie muszą pokazywać.
To co przykuło ostatnio moją uwagę, to ta plotka - [ http://www.comicbookmovie.com/fansites/notyetamovie/news/?a=108450 ]. Raczej to nie możliwe, ale w każdym bądź razie ciekawe. Oby tylko nie poszli tą samą drogą co "AoS".
Miejmy nadzieję, że to pozostanie plota. Kompletnie popieprzyło by i tak bezsensowną linię czasową serialu.
Jeśli przewidują kilka sezonów, to wydaje mi się, że Bruce mógłby dojść do lat -nastu, więc i Harley mogłaby się pojawić. Ten serial będzie miał sens, jeśli będzie pokazywał ewolucję postaci na przestrzeni lat, a nie miesięcy. Trzymam za to kciuki:)
To jest serial kryminalny o Gordonie,pozostałe postacie są tłem dla jego historii,nawet młodziutki Bruce Wayne.
Na Harley nie ma szans. Ona jest prawdopodobnie sporo młodsza od Bruce'a albo zobaczymy ją w 13 albo 15 sezonie u boku nowego Jokera.
Jack Ryder
Arnold Wesker
Basil Karlo
Drury Walker
Julian Gregory Day
Byron Meredith
Jeremiah Arkham
Alberto Falcone
Warren White
Victor Goodman
Deever Tweed & Dumfree Tweed
Maximilian Zeus
Lazlo Valentin
Tak patrzę na Twoją liste i masz racje co do tych postaci. Jak najbardziej mogą się pojawić w serialu
Killer Crock jak najbardziej. Bane nie, ponieważ on się pojawił jak już Batman był ukształtowany by pokonać swoje największe wyzwanie którym był wielki nietoperz obrońca Gotham o którym dużo się nasłuchał w więzieniu. A Killer Crock był od zawsze w Gotham. W 3 odcinku pojawiły się kanały ;) hehe ;p
Liczę na jak najwięcej przeciwników z repertuaru Backa - mają w czym wybierać. Liczę również na pojawienie się Jokera - tak, okryty jest nie wiadomo jakim kultem co by go nie umieszcać w wielu produkcjach ale ja jednak nie jestem na nie w serialu.. a gdyby trafili z równie dobrym aktorem co RT w roli Pingwina to już w ogóle byłoby super. Z tymże liczę również na zajawki podobne jak np. przy Posion Ivy z młodziutką postacią (czyli Bane też się może pojawić - to, że chciał pokonać swoje największe wyzwanie nie oznacza, że wcześniej nie działał). W ogóle póki co wszelkie smaczki są mile przeze mnie widziane xd
No ale jak mógł Bane działać jak się urodził i wychował w więzieniu. A jak przybył do Gotham to od razu rozpoczął krucjatę na dorosłym już Batmanie
Nie zrozumieliśmy się - ja po pilocie serialu stwierdziłem, że nie będą się kurczowo trzymać faktów znanych z komiksów, a po prostu dostaniemy wariację tych wszystkich przeciwników Backa. Tak więc nie zdziwiłbym się na np. najemnika Bane'a, który ostatecznie zostanie złapany i trafi do wiadomego więzienia = wilk syty i owca cała: fan komiksu dostanie to co chciał (wie, co później się wydarzy) i widz dostanie to co chciał (skąd ma wiedzieć o originie postaci). Tego typu misz-masze - w końcu Gordon i reszta to też fanfik scenarzystów ; )
Prawda - po naszej rozmowie wpadłem jeszcze na bardziej szalony pomysł: dzieciak 'Bane' ucieka z więzienia i trafia przypadkowo do Gotham, po jakiejś tam akcji trafia z powrotem do więzienia z którego przybył xD <dżołk>
Dowiaduje się o tym Joker junior i próbuje go odbić wraz z córką Stracha na Wróble ;) ale również i ich zamykają w tym samym więzieniu.
A co powiesz na to:
W Gotham pojawia się.. potężny i wytrenowany młody facet w stroju nietoperza i brutalnie likwiduje przestępców. Dochodzi do jego konfrontacji z młodym Bruce'm (może ratuje chłopaka z pożaru - konfrontacja nietoperza i Bruce'a wśród szalejących płomieni?) który od tej pory jest nim całkowicie zafascynowany. Gdy dowiadujemy się czegoś więcej o tajemniczym Batmanie (jak się przedstawia) okazuje się że .. wychował się w więzieniu i nie zna nawet swojego imienia i nazwiska.
"Ale musieli cię tam jakoś nazywać?"
"Owszem. Mówili na mnie BANE."
^_^
No i masz nawiązanie do Bane w 5 odcinku ;) motyw super żołnierzy i narkotyk w drugiej fazie nazwany Venom ;) to teraz już wiadomo że w tym więzieniu na wyspie będzie testowany na więźniach ;) Ale nie sądzę że w serialu się pojawi Bane. Po 5 odcinku bardziej się spodziewam Killer Crocka niż Bane. Na sto procent nie pojawi się w serialu Bane, Ra's, Man-Bat, Talia i Joker. Też pewnie Salomon Grundy się nie pojawi. Za to pojawi się na pewno Dent, może Black Mask ale jeszcze przed "założeniem" maski.
Takie mam odczucia że bardziej chcą się skupić na kryminalnej stronie Gotham, dodając tylko smaczki do tych wielkich przeciwników Batmana.
Pamiętałeś o dyskusji i ubiegłeś mnie - właśnie jestem po seansie i też miałem pisać o nawiązaniu. Oczywiście podzielam zdanie, zdaje się, że taka koncepcja będzie mieć miejsce w serialu co do większych przeciwników Backa. W każdym razie nawiązanie do Bane'a już miało miejsce i spokojnie można go wykluczyć z obiegu, haha xD
hehe będziemy ich tak odhaczać jak Arrow w swoim serialu ludzi których sprzątnął ;)
Serial póki co jest na tyle mroczny i ma w miarę przyziemny klimat, że super by pasowali przyszli psychole jak Zsasz, Calendar Man, Mad Hatter... Tylko błagam, nie Joker (już mi się rzygać chce od niego, jeszcze po całej trylogii gier z Batmanem...), z drugiej strony jako dzieciak-nastolatek też mógłby fajnie wypaść.