Czytałem sporo negatywnych opinii o tym serialu ale mnie się nawet podoba. Oczywiście są gorsze i lepsze odcinki jak w każdym serialu ale ogólnie oceniłbym go co najmniej jako dobry a jeszcze ponad połowa sezonu przede mną. Biorąc pod uwagę ilość postaci które mogą się tam jeszcze pojawić myślę że temat jest nie do wyczerpania. Oczywiście Pingwin kasuje wszystkich i myślę że twórcy będą musieli się nieźle napracować żeby Joker chociaż zrównał się z Pingwinem, jeżeli oczywiście Joker się pojawi. Jedyne co mi się nie podoba to że za dużo jest tych wątków pobocznych, śledztwa itd. Powinni skupiać się bardziej na fabule, puszczać więcej pingwina, więcej postaci z sagi batmana a naprawdę mają w czym wybierać.
Wiele osób mówi że Jokera jako Jokera nie będzie, ale będą motywy z nim związane. Np. Marny komik u Fish. Było coś jeszcze. Przypomni ktoś :) ?
Fajna taka zabawa w detektywa co może kojarzyć nam sie z Jokerem a co nie. Jest 1 problem. Jeśli ktoś niezbyt zagłębił się w uniwersum Batmana i historie Jokera tych smaczków nie wyłapie. Dlatego fajnie by było zobaczyć Jokera zanim stał się Jokerem ^.^ Myślicie że użyli by nazwy od Tim'a Burtona - Jack Napier ?