Ok, ostatni odcinek za nami. Całkiem przyzwoity :D Nygma świruje :D, Barbara świruje, Barbara świruje ( Boże, jak dobrze nic nie zrobiła Lee, chyba przestałbym oglądać ten serial), Pingiw Królem Miasta, no i końcówka z Brucem :D
Chciałem zapytać was jak myślicie co może się zdarzyć w następnym sezonie? Ja mam nadzieję że ta suszona śliwa Fish nie wypłynie na powierzchnię, bo naprawdę zaraz obok Barbary jest najbardziej drażniącą i beznadziejną postacią w tym serialu. Ciekaw jestem czy młody Bruce zacznie urządzać sobie jaskinię, i czy być może wszyscy nasi nastoletni bohaterowie ciut podrosną i zaczną się ich pierwsze ważniejsze akcje :D A co wy sądzicie o kolejnym drugim sezonie? :)
Sadzę, że Fish wróci. Jak na Gotham zbyt mało dosłowny jak na zabójstwo był moment kiedy trafiła do wody. Poza tym nie mogę się zgodzić - drażnić może ale jej wątek jest naprawdę dobrze realizowany.
Poza tym myślę, że Nygma dalej rozwijać się będzie w kierunku Człowieka-Zagadki. Pojawi się znowu Poison Ivy. I na pewno wróci dr Dullmacher (Dollmaker) wraz z wątkiem Fish.
No i Gertruda Kapelput! XD
wywiad z Jade Pinkett Smith (Fish Mooney) http://www.ew.com/article/2015/05/04/gotham-postmortem-jada-pinkett-smith-fish-m ooneys-fate
Co od Fish to nie za bardzo mnie przekonał wątek na wyspie, sam Dollmaker jeszcze spoko, ale ona, no może na początku jeszcze była do przełknięcia, ale już na tej wyspie...Najbardziej mnie kręci właśnie motyw Nygmy, mam nadzieję że tego nie spieprzą, na tą chwilę idą w dobrym kierunku :D
A co z Gertrudą? :D
No jest równo odjechana, i myślę że znów się pojawi. Poza tym jej postać pojawia się również w komiksach, jako Miranda Cobblepot.