Nie ukrywam, że sama idea serialu jest fantastycznym pomysłem i czekałem na "Gotham" z dużym zainteresowaniem. Niestety, ten gniot, którego nam zaserwowano jest po prostu policzkiem dla fanów komiksu.
Przede wszystkim montaż... studenci łódzkiej filmówki po pierwszym roku byliby w stanie to lepiej zrobić, za te poucinane sceny, tragicznie podłożoną ścieżkę dźwiękową to się należy dożywotni zakaz tworzenia czegokolwiek związanego z filmem.
Po rewelacyjnych adaptacjach Burtona i Nolana (stawiam je na równi i nie chcę zaczynać dyskusji kto lepszy), ta szmira po prostu kole w oczy swoim brakiem klimatu, odpowiedniego mroku, który towarzyszył uniwersum Batmana.
Chyba jedynym mocnym punktem póki co jest Pingwin - kawał fenomenalnej roboty aktorskiej, aż żal, że tak dobrze zinterpretowana postać marnuje się w takiej miernocie.
I do tego te sztywne jak drewno dialogi i sam Jim Gordon... Panie Oldman, tęsknimy.
Właśnie przed chwilą obejrzałem pierwszy odcinek, i chyba już ostatni. Specjalnie wszedłem na FW żeby sprawdzić czy ktoś podziela moją opinię... i podpisuję się pod Twoim postem rękami i nogami. Poucinane sceny, tragiczne i drętwe dialogi, poza Pingwinem jeszcze Bruce wypada w miarę wiarygodnie. Mocno się rozczarowałem, ale zrobię jeszcze podejście do kolejnych odcinków;)
Serial jest zajebisty.Arrowy,Flashe czy tandetni Agenci tarczy umywają się do niego.Z odcinka na odcinek coraz lepszy.Pingwin i Gordon robią robotę gdy pojawi się Strach ,Joker i two face to dopiero będzie bajka!
Na 2face'a bym nie liczył, bo z tego, co pamiętam Harvey miał wypadek wtedy, kiedy Bruce był już Batmanem. Sama postać Denta jest dosyć wiarygodna w serialu, chociaż dotąd zbyt często się nie pojawiała.
Harvey miał już jakieś zaburzenia przed wypadkiem zresztą było to widać jak się zachowywał w odcinku. Poparzonej twarzy nie będzie miał no bo jak mały Bruce mu ją podpali? xD
To nie znaczy, że masz rację. Do piątego odcinka w sumie rewelacji nie ma, ale robi się coraz ciekawiej. Widać, że serial ewoluuje i w końcu będzie on mistrzowski.
Z tym shitem to gosc przesadzil, ale kurde... Mowisz, ze S.H.I.E.L.D. miazdzy Gotham (10 odcinkow do tej pory), twierdzac jednoczesnie, ze ten pierwszy serial rozkreca sie DOPIERO po 26 odcinkach (Do piatego odcinka drugiego sezonu)? Troche taki napinacz z Ciebie, pewnie dla zasady...
Tak to jest jak się nie ma argumentów:) No może się rozwinie jak go anulują:)W porównaniu do Arrow,Supernatural,The walking Dead czy nawet słabego jak do tej pory Constantine to ten film jest słaby,nie oszukujmy się,niskobudżetówka,tak na +2.Powinien lecieć razem z Hanna Montanna na XD
19. Zresztą fakt, iż masz do mnie pretensje o rzekomy brak kultury świadczy o Twoim braku argumentów.
Jak widać zero argumentów, więc wyskakujesz ze słowem ''dziecko''. Czemu mnie to nie dziwi? Jak na razie nie różnisz się niczym od tobie podobnych pajaców.
bo jesteś dziecko.Od pajaców to sobie mów do swoich rówieśników. 19 achhhh ten wiek...Pewnie jeszcze dojrzewasz.psychicznie,fizycznie i intelektualnie.Burze hormonów za pewne przechodzisz:)
Nie jestem zainteresowany seksualną znajomością fanatyku hormonów, bo jeszcze tu o fizycznym dojrzewaniu mówisz.
Widzę, że masz problem z ładną pisownią. Zdania się nie znaczy z małej litery i robi się spację po kropce.
Używanie słowa ''dziecko'' w stosunku do kogoś jak mówiłem to objaw braku argumentów.
Pewnie nie jesteś na tyle inteligentny by się kapnąć jak głupiutkie komentarze wypisujesz.
Jeśli ktoś miałby stwierdzić ''dziecko'' to tylko po Twoich komentarzach.
Pisząc z telefonu nie będę się znakami przejmował itp itd :) idź skończ gimnazjum a jak już otrzymasz dyplom jego ukończenia to zgłoś się do mnie ;]
E jakbyś był ślepy napisałem ci, że mam 19 lat, nie dosyć że nie umie pisać tłumacząc się telefonem to jeszcze ślepy. Biedny jesteś człowiek.
Wiem co napisałeś to że masz 19 lat o skończonej szkole tumanie nie świadczy.Weź się za naukę albo chociaż za robotę bo matusia wiecznie Ci za neta płacić nie będzie pajacu.Znajdź sobie w końcu zajęcie w życiu bo trolowanie Ci kiepsko wychodzi.Porozmawiamy jak dorośniesz bo na razie to jesteś zwykłym pyskatym,zakompleksionym gówniarzem. Ściągnij mleko z nosa i zmyj pryszcze z twarzy to pogadamy.
To Ty cały czas pyskujesz i się zachowujesz jak 14-letni gimbus. Cały czas reprezentujesz niższy poziom niż ja. Zwłaszcza Twój powyższy komentarz :).
Poki co to do Arrow i Flasha sie umywa ba nawet Constantine bardziej mi sie podoba
Niestety zgadzam się z Tobą, jako stara (wiekiem i stażem) fanka adaptacji Batmana jestem zawiedziona serialem. Obejrzałam 10 wyemitowanych odcinków, i niestety serial wcale się nie rozkręca. Jest lepiej niż na początku, ale nadal mocno poniżej oczekiwań. Gordon i Bruce to najsłabsze postaci serialu, nie dość że bez pomysłu napisani, to jeszcze ktoś niespełna rozumu był odpowiedzialny za casting. Fabuła żadna, atmosfery brak. W ostatnich odcinkach Alfred wreszcie na plus. Pingwin to jedyny element od początku trzymający mnie przy tym serialu, i jak dotąd jedyny niestety.
A mi się podoba. Pingwin zajefajny od samego początku, motyw Ivy też fajny, Selina Kyle też ok... Jedyne czego bym się doczepił to że ten serial jest trochę jak takie CSI: Kryminalne zagadki GOTHAM :) Jednym słowem: Nie chceta to nie ogladajta. Ale znając życie za 8 odcinków napiszecie dalej że gniot... A mimo to dalej ogladacie :) Pozdrawiam... bez hejtu