PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=706905}

Gotham

2014 - 2019
7,6 37 tys. ocen
7,6 10 1 36863
4,6 18 krytyków
Gotham
powrót do forum serialu Gotham

Pierwszy sezon ok, rewelacyjna postać Pingwina ciekawe historyjki, natomiast drugi sezon bez porównania rewelacja, wręcz doskonały. Widać że scenarzyści dostali zielone światło i poszli na całość Fish...

ocenił(a) serial na 10
spokolokoluzispontan

tylko kolego to jest caly 1 sezon ;)

ocenił(a) serial na 8
marcink15

wiadomo o cho chodzi dlatego warto sie doczepić do numeracji

spokolokoluzispontan

Jaki drugi sezon?

logarine

właśnie jaki drugi sezon ?

spokolokoluzispontan

Nie prawda druga część jest o wiele słabsza. Od 8 odcinka akcja stoi w miejscu. Twórcy nie wiedzą co zrobić z niektórymi postaciami patrz Selena czy Pingwin (aktualnie grzeje ławę w barze i tyle). Ostatni odcinek 19 naprawdę kiepskim Miesiąc czekania i dali takie coś.

ocenił(a) serial na 6
patryks83

Nie powala zwłaszcza ta akcja z Brucem i Seliną. Poważnie panicz Wayne chciał zepchnąć tego kolesia? Dla mnie powinien czuć rządzę zemsty na człowieku który zabił jego rodziców (mam nadzieję, że to będzie Joe Chill jak w komiksach) a nie do ludzi totalnie z czapy co sztyletują jego kamerdynera (co dla mnie też jest totalnie dziwne, tego by jeszcze brakowało aby uśmiercić wszystkich dookoła Burca) Z drugiej jednak strony podoba mi się wątek z Gordonem, jest pewnie do czego się przyczepić ale jednak mam póki co dobrą opinię na ten temat.

Magic40

Jeśli chodzi o Bruce'a zgadzam się w 100%. Dodam, że po śmierci rodziców powinien stać się zamknięty w sobie-a w serialu to nie dość, że wogóle po nim nie widać tego, że niedawno jego rodzice zostali zamordowani to jeszcze się zakochuje :D.

ocenił(a) serial na 6
Wezum

Rodziców nie ma w domu to hulaj dusza, piekła nie ma haha

ocenił(a) serial na 7
patryks83

patryks83 dopiero od 8 odcinka serial się rozkręca a Ty mówisz, że gorszy to nie film czy serial o Batmanie a o Gordonie

bigdady33

To nie serial o Gordonie ani o Batmanie bo to serial o mieście Gotham z bohaterami ze świata DC Comics.
Najlepsze odcinki według mnie to:
G01 4,2/6
G02 4/6
G06 4,15/6
Go7 4,25/6

Średnia całego sezonu 3,8/6

Później postacie i ich wątki stanęły w miejscu, zaczęły się powtórki scen z Mrocznego Rycerza a fabuła była coraz bardziej oklepana i po prostu nieciekawa.

ocenił(a) serial na 7
patryks83

Jak nie o Gordonie przeciez to głowna postać. Patryks83 jak Ty dajesz całemu serialu tylko 4 to przepraszam Cię za określenie, ale chyba jesteś nienormalny. Fakt że 3 odcinki czy dwa z Fish Mooney poza Gotham są niepotrzebne ale reszta jest ok

bigdady33

No ale to jest całkiem niezła ocena nie wiem o co ci chodzi. Przede wszystkim to był dość równy sezon lecz nie jakiś wybitny.

ocenił(a) serial na 7
patryks83

Dla mnie ocena 8 lub 9 i dałem na 9 ale po tych trzech odcinkach mógłbym zmniejszyć ale musze skończyć a nie ocena 4

bigdady33

Ja daję w innej skali 3,8 ale w skali do 6. To chyba uczciwa ocena

ocenił(a) serial na 7
patryks83

Dla Ciebie może tak dla mnie nie. Chociaż jeden minus znalazłem. Niepotrzebnie telefony komórkowe i ten nowoczesny helikopter a szkoda

spokolokoluzispontan

pierwsze odcinki mega. Bylo mroczno i straszno. Gordon mial rozterki moralne. A potem sie zrobilo sielankowo, wesolo i smiesznawo. Gordon sie wyluzowal i sypie sobie zarcikami. Oby wrocili na wlasciwe mroczne Gothamowe tory.

spokolokoluzispontan

zgadzam się, że im dalej tym lepiej! Na początku serial wydawał mi się lekko kiczowaty, naciągany, ale oglądałam dalej i nie żałuję. Gotham się bardzo rozkręciło, każda scena jest jak perełka. Postaci świetnie wykreowane(Pingwin, Nygma!!) i klimat nie z tej ziemi :) Aż czuć atmosferę tego zepsutego, nadżartego zbrodnią mieściska. Czekam z niecierpliwością na 22 odcinek :)

spokolokoluzispontan

jaki drugi sezon ?

ocenił(a) serial na 7
spokolokoluzispontan

Skoro mówicie że im dalej tym lepiej, trzeba oglądać. Jestem dopiero przy 7 odcinku ale fajnie wciąga.

ocenił(a) serial na 7
spokolokoluzispontan

Drugi sezon najsłabszy z całego serialu, nie mogłem znieś gry aktorskiej i sztuczności postaci Galavana. Jedynym plusem drugiego sezonu była przemiana Barbary i Jerome ale to postać zniknęła zbyt szybko. Pierwszy sezon o wiele lepszy.

ocenił(a) serial na 8
spokolokoluzispontan

piwngwin wygrywa wszystko. Pierwszy sezon mistrz, reszta trochę mniej mi się podobała.