PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=706905}

Gotham

2014 - 2019
7,6 37 tys. ocen
7,6 10 1 36890
5,0 22 krytyków
Gotham
powrót do forum serialu Gotham

serial nawet wciągający. Podoba mi się ta budowa, każdy odcinek(prawie), to odrębne śledztwo na 1 planie i tam watki postaci jak np pingwin czy bruce wayne w tle. dosc fajny klimat, raczej mroczny, wiele barwnych postaci pobocznych. no ogólnie jest fajnie.

to co moim zdaniem "nie pykło", to para głównych bohaterów. sa kompletnie nijacy i nieciekawi. gordon, to ma byc taki praworzadny twardziel, a ten 2 to ma sie z nim nie zgadzac ale nie za bardzo. sa zadziwiajaco malo "ludzcy" jak na parę głównych bohaterów.
tworcy doszli do podobnych wnioskow chyba wiec dorzucili gordonowi kobiete, z 1 strony, to taka troszke idiotka i na poczatku dialogi to cos miedzy niezrecznym zartem, a niezrecznym romansem. potem ta pani pomga w sledzctwie, zaraz potem zostyaje koronerem na posterunku gordona, a na koniec bada ofiare porywacza, w sensie taka co przezyla, a potem jeszcze zostaje psychologiem. no niezla z niej zapchaj dziura, tworcy wyraznie nie boja sie z niej skorzystac kiedy w scenariuszu pojawia sie dziura.
postac, ktora jest niemal w kazdym odcinku sezonu to fish mooney. uwazam, ze od poczatku ta postac jest okropna ale moze to kwestia gustu. od polowy jednak jej watek jest strasznie glupkowaty i naciagany.(trzymam kciuki za jej szybko smierc ale niestety jest na plakacie, wiec pewnie jeszcze zostanie
a no i ostatni odcinek. ma pare dobrych momentow ale jest zenujaco slaby, a gordon powtarza ta sama kwestie, ze wybiera mniejsze zlo, ze robi to dla miasta i costam costam powtarza chyba z 5x
jest w tym serialu kilka fajnych kreacji. trudno nie lubic pingwina czy czlowieka zagadki
sporo aktorow gra fajnie
jady pinkett smith niestety jakos nie moge przetrawic
no i ten ben mckenzie jako glowny bohater, to porazka. ani to dobry aktor, ani scenariusz jak narazie nie daje mu nawet mozliwosci sie popisac. caly czas gra jednym czy 2 wyrazami ryja i zdaje sie, ze tego wlasnie od niego oczekuja tworcy
no ale zabieram sie za s2

ocenił(a) serial na 7
El_Magiko

Spokojnie, bohaterowie rozwijają się wraz z upływem czasu :) drugi sezon o wiele bardziej mroczniejszy i więcej przemocy

ocenił(a) serial na 7
Najlepsiejsza1958

tzn wrzucaja gordona pomiedzy jakies sprawy osobiste, dylematy moralne itp to przyznaje ale kreacja jaka stworzyl ben mckenzie jest moim zdaniem poprostu slaba. wydaje mi się, że wszystko gra tak samo nijako i to jest najwiekszy problem serialu, ze glowny protagonista jest po prostu slabym aktorem.
nie wiem jak Ty ale ja po skonczeniu 2sezonu zastanowilem sie kiedy mu kibicowalem i chyba wcale. inne postacie sa spoko, pingwin czy enigma daja duzo frajdy
czy jest bardziej mroczny, to trudno ocenic, bo czasami tak sie wydaje, a kiedy indziej udeza w komediowe tony. ogolnie jest fajnie tylko ten mckenzie mi nie lezy. moim zdaniem nie jest to aktor, ktory jest w stanie stworzyc na tyle unikatowa i ciekawa postac, zeby dawac mu glowna role.

wiem, ze nie ma co porownywac, bo to inna liga ale nasuwal mi sie film seven
ile emocji i charakteru i charyzmy bije tam od freemana i pitta w kazdym dialogu nawet jesli sie nic specjalnie akurat nie dzieje
tutaj gordona moga ostrzeliwac do woli, porwac mu kobiete, moze stracic dziecko, a kobieta ktora kocha znika bez slowa kiedy on siedzi, uciec z wiezienia, w imie walki z korupcja zbiera dlugi dla pingwina i dla niego morduje zeby dostac prace z powrotem i usunac przeciwnika(co juz jest paradoksem). no co by sie nie dzialo, to on gra jedna i ta sama nudna postac
no. ale serial fajny. w 2 seonie z 10 odcinkow trwa ten watek tego typa, ktory pozniej zostal azraelem i jest ok ale potem juz miodzio. dostajemy "villainów" i jakieś monstra raz za razem, czas juz sie wcale nie dluzy.
a sa i watki komediowe z zagadka czy pingwinem. raczej to czarna komedia i super.