Właśnie poszperałem w polskiej i angielskiej wikipedii i pojawiło się więcej szczegółów dotyczących 4 sezonu "Gotowych na wszystko". Nie wnikam w to czy są prawdziwe, ale dziele sie z wami tym, co znalazłem!!! Wszystko wskazuje na to, że nastąpi nagły wysyp rodzeństwa głównych bohaterów...
Oto szczegóły:
- Sezon czwarty rozpoczyna sie w miesiąc po zakończeniu wydarzeń sezonu trzeciego
- Susan, Mike i Julie powitają na Wisteria Lane brata Mike'a - Terrego i jego żonę. Rodzina będzie miała swoje tajemnice, które będą jednym z dwóch głównych wątków w tym sezonie (nie ma informacji kto miałby ich zagrać)
- Dana Delany ma zagrać niejaką Kathrine Mitchell - szóstą desperatkę. Kobieta będzie miała męża Adama (Nathan Fillion) i 17 letnią córkę - Dylan (Lyndsy Fonseca). Będzie to siostra Bree. Adam będzie młodszy od Kathrine i nie będzie ojcem Dylan. Ta rodzina też będzie miała swoje tajemnice, które będą jednym z dwóch głównych wątków w tym sezonie
- Edie przeżyje próbę somobójczą, ale będzie ona miała swoje następstwa i odbije się na zdrowiu Edie, dlatego przyjedzie jej siostra, Helen, aby jej pomóc w trudnych chwilach. Zagra ją Claire King
- Susan nie będzie w ciąży, a jej nowym ginekologiem okaże się ... Adam Mitchell
- w pierwszej połowie sezonu Victor nadal będzie mężem Gaby
- Lynette będzie przechodzić chemioterapię i będzie nosić perukę, aby ukryć brak włosów, ale braku sił do walki z chorobą nie bezie tak łatwo jej ukryć...
- Twórcy chcą wprowadzić do serialu brata Bree - Matta Masona, który będzie czarną owcą rodziny. Matt ma mieć około 25 lat, będzie podobno synem matki Bree, którego ta ukrywała, gdyż uważała, że nieślubny syn to grzech (tego nie potwierdza angielska wikipedia, nie ma też informacji kto go zagra)
- Pojawi się siostra Nory (ciotka Kayli), z którą Lynette i Tom będą walczyli o opiekę nad dzieckie
- z polskiej wikipedii zniknęły informacje o Roseanne Barr, ale w angielskiej nadal widnieje w obsadzie 4 sezonu, więc nic nadal nie wiadomo nic o jej losach...
To wszystkie ważniejsze spoilery. Podsumowując jak nowe postaci mają sie pojawić:
- siostra Bree
- brat Bree
- brat Mika
- siostra Edie
- siosrta Nory
Czy pięcioro rodzeństwa, o których nikt wcześniej nie wspominał to nie przesada??? Trochę chyba tak... Cóż, poczekamy - zobaczymy!!! Już we wrześniu :)
Pozdrawiam!!!
Jak dla mnie siostra Edie i brat Mike'a to wystarczająco. Mam nadzieję, że Dana Delany ostatecznie nie okaże się serialową siostrą Marcii Cross. Masz rację, ten wysyp to przesada, no ale to w większości niepotwierdzone spoilery...
A mi się wydaje, że tylko spoiler dotyczący siostry Bree i jej rodziny jest prawdziwy!!! Po pierwsze dlatego, że pisało o tym już wiele źródeł, a po drugie, że Dana była pierwsza w kolejce do roli Bree... A dlaczego jesteś tak bardzo negatywnie do niej nastawiony??? Ja już nie mogę się tego wątku doczekać...
Pozdrawiam!!!
Czemu chcesz siostre Edie?? To już było-siostra Marthy-ale wtedy to było ożywienie więc tak:):):)
Myślę, że byłoby ciekawiej, gdyby prawdą okazał się ten Matt, brat Bree, a Katherine była obcą dla bohaterek. Wg jednego ze spoilerów już w 1 odcinku Katherine ma przyjść po przepis do Bree i skrytykować jej dzieci i ją samą jako matkę.
Spoilerów ciąg dalszy:
- Eddie Cibrian - to on ma zagrać brata Mik'a, Terry'ego Delfino
- wątek Susan -> jak już pisałem przyjeżdża brat Mika z żoną; jak się okazuje jest on byłym żołnierzem i po wojnie w Kosowie (lub innym kraju) będzie cierpiał na traumatyczne stresy związane ze wspomnieniami z pola bitwy...
- wątek Lynette -> poza tym co pisałem wcześniej dochodzą jeszcze problemy finansowe
- wątek Bree -> będzie ciekawie!!! Pojawia się jej siostra Katherine z rodziną i wprowadzają się na Wisteria Lane; siostra przychodzi do Bree w odwiedziny i oskarża,że jeden z własnych przepisów Bree jest przepisem z ksiażki... Bree chce dowodu, ale Katherine odmawia pokazania książki i dodatkowo krytykuje ją w sprawie wychowania dzieci!!! Powie też Bree, że "huśtawkę" nastrojów zawdzięcza ciąży... Katherine będzie odpowiednikiem Bree, tzn. będą miały identycznego "hopla" w sprawie sprzątania, gotowania, itd... Rodzina Kathrine wprowadzi się do tego samego domu, co 12 lat temu (bo kiedyś już mieszkali na Wisteria Lane tylko wyprowadzili się do Chicago); 17-letnia córka Kathrine, Dylan, nie polubi swojej sypialni i będzie chciała innego pokoju- tego, który będzie... zamknięty na klucz!!! Matka jej nie pozwoli nawet zajrzeć do tego pokoju, nikt nie będzie mógł się tam zbliżyć, bo Katherine będzie mała złe wspomienia z tą sypialnią z czasów gdy mieszkała tam wcześniej... :) (niech żyje tajemnica... kogoś zamurowała czy co??? W końcu ma nowego męża, może tam będzie jej pierwszy mąż???); Mąż Katherine, Adam, będzie zszokowany obsesją żony na punkcie tego tajemniczego pokoju... ; po kłótni z matką o pokój Dylan pójdzie zagrać intensywnie na skrzypcach, bo zawsze to robi gdy emocje sięgają zenitu... Julie będzie pamiętać Dylan z dzieciństwa, ta jednak tych wspomnień podzielać nie będzie... (a może córkę zamordowała i sprawiła sobie nową???) Julie powie jej, że miała wypadek na rowerze, a ona nie będzie nawet pamiętać żeby umiała jeździć przed wyprowadzką do Chicago; i tu rewelacja ... Dylan będzie sypiać z Adamem, swoim dużo młodszym od matki ojczymem :) To będzie na prawdę wciągający wątek, nie mam co do tego wątpliwości!!!!!!!!!!!
- wątek Gaby -> nadal będzie nieszczęśliwą żoną Victora, jego ojciec, Milton, będzie wciąż go przekonywał do walki o fotel gubernatora i w końcu Victor wygra wybory... W połowie sezonu Victor umiera, jego stanowisko przejmuje Gaby i pok koniec sezonu wraca do Carlosa...
To wszystko!!! Informacje pochodzą z angielskiej wikipedii!!! Czekam na opinie co do nowych spoilerów!!!
Pozdrawiam!!!
W większości spoilery nie są nowe. Może faktycznie nie będzie tak źle, jeśli Katherine i Bree będą siostrami. Szkoda tylko, że nigdy o tym nie wspomniano, skoro ta pierwsza już mieszkała na Wisteria Lane. Dylan miała być wiolonczelistką, nie skrzypaczką. Mam nadzieję, że Victor nie umrze, a jak już, to w jakimś mało naciąganym stylu (patrz: Nora), bo kolejnej bezcelowej śmierci (patrz: Alma - fajne było jak spadła z tego dachu za plecami Danielle, ale mogła przeżyć i wyjechać. W sumie nie mogła, bo nie byłoby jak zakończyć wątku Monique, ale głupia ta śmierć) nie zdzierżę.
Co do skrzypiec i wiolonczeli... w spoilerze pisze "violin", a mnie uczono, że to skrzypce!!! Sprawdziłem to nawet... wiolonczela to "cello" (lub ewentualnie "violin cello") :)
Pozdrawiam!!!
Wyszperałem jeszcze to:
-Shawn Pyfrom, odtwórca roli syna Bree - Andrew Van De Kamp doczeka się większej uwagi scenarzystów w kolejnym sezonie "Gotowe na wszystko" - jak zdradza twórca serialu Marc Cherry: "Myślę, że Adrew będzie miał kilka ciekawych przygód gejowskich. Teraz kończymy zdjęcia do trzeciego sezonu, jednak już w czerwcu wszyscy scenarzyści usiądą razem do pracy i zastanowimy się nad tym. Możecie spodziewać się kilku szokujących rezultatów związanych z eksperymentami Andrew."
W trzecim sezonie się nie wykazał, więc czwarty powinien być dla niego przełomowy...
Co wy na to???
A no chyba że tak, to wtedy racja. Odnośnie Andrew, obok tego chłopaka w pierwszych 2 seriach nie można było przejść obojętnie. Można go było uwielbiać, albo nie znosić (ja byłem i jestem w 2 grupie). W 3 zszedł na dalszy plan na korzyść dla Danielle, ale widocznie twórcy uznali, że Andrew potrzebuje więcej ekranowego czasu niż dotychczas i że jest to postać nieszablonowa o sporym potencjale. Cieszę się, bo będzie się działo... :)
w czerwcu?
z tego co wiem to zdjęcia rozpoczęły sie 9 lipca, po ślubie Evy...
ale czytałem coś podobnego o Andrew i się strasznie ciesze, uwielbiam jego postać... jest wyrazista, brakowało mi go w 3 sezonie.
nie wszystkie spoilery są oficjalne, ale i tak pewnie pojawi się dużo rodzeństwa, macieracje, troche bezsensu to,
wg mnie powinni raczej bardziej coś starego odkopać, jakąś tajemnice, która będzie nas ciekawić nie tylko przez jeden sezon, tak jak ostatnio, a przez parę, dlatego (tak jak wcześniej pisałem) czekam na felicię,
fajnie by było też (ale wiadomo - niemożliwe)jakby wróciła Betty Applewhite, ona była rewelacyjna :)
nie umarła, więc może wróci...
poza tym pisano o Roseanne a to raczej była plotka, więc już nie wierzę w brata Majka i siostrę Edie...
a i ponoć w lutym ma ktoś umrzeć ;D
śmierć w sezonie musi być!
ejjj ta Katherine nie będzie siostra Bree, one będą tylko do siebie podobne.
najnowsze spoilery, zapowiada się ciekawie.
07/27 - [Nathan] Fillion, who joins the cast as a dashing young gynecologist, will be moving into Mike's house with Dana Delany, who plays his wife, and according to James Denton, there is something dark and twisty about the new neighbors. "Something really dark happened in that house and that's why they have to move back. We don't know what it is, but I can't wait to find out." For Denton, the first episodes of the new season will show Mike moving in with Susan and Julie and dealing with the challenges of parenting a teenager. "I try to be involved and Julie of course is like, 'Who do you think you are? My mom and I are best friends.' There is a lot of comedy that can be mined from it." Source: TV Guide Online
07/27 - [Marc] Cherry gave the scoop on new characters played by Dana Delany and Nathan Fillion -- also, a preview of what's ahead for the other ladies of Wisteria Lane. Cherry says: Delany plays a woman who moved onto Wisteria Lane 12 years ago when Mary-Alice was alive and only Susan knew her. She's back with a younger husband (Fillion) and her daughter is now 17. Brenda Strong (Mary-Alice) will make live appearances in flashback. Newlywed Gaby continues her affair with Carlos. We find out why Bree's hiding her pregnancy. Lynnette's in the middle of chemo and having problems with her mother. Susan and Mike are trying to settle into domestic bliss. Source: TV Squad
w 1 sezonie Gaby zdradzała Carlosa, a teraz będzie z nim zdradzać swojego nowego męża xd
We find out why Bree's hiding her pregnancy. <--- to chyba oczywiste ;]
Kim jest Katherine??? Taką biografię Mrs Mitchell serwuje polska wikipedia, ale skąd oni to wzięli to nie mam pojęcia... Oto ona:
"Katherine Mason urodziła się w 1959 roku w zamożnej rodzinie prawniczej. Jest córką Henry Mason'a. Jej życie zmieniło sie na zawsze kiedy była jeszcze dzieckiem, gdy jej mama zmarła na jej rodzinnym podjeździe, po tym jak uderzył ją samochodem pijany kierowca. By zakończyć traumę, Katherine zamknęła się w sobie i odseparowała od zewnętrznego świata. Zaczęła skrywać swe emocje i prezentować iluzję perfekcji, każdemu, kto ją zobaczył. Rozwinęła sie u niej trwałą obsesja czystości, która zaczęła się kiedy zmywała krew swej matki z podjazdu. Katherine miała też siostrę Bree, na którą śmierć matki miał taki sam wpływ jak na jej starszą siostrę Katherine.
Ojciec Bree i Katherine - Henry, ożenił się z Eleanor, krótko po śmierci swej pierwszej żony. Katherine wyszła za mąż za pierwszego męża. To on jest ojcem Dylan, urodzonej w 1991 roku".
Co wy na to???
Pozdrawiam!!!
Zaskakujące, bo ostatnio raczej się mówi o tym, że Katherine NIE jest siostrą Bree. Ciekaw jestem, jak to w końcu będzie. Swoją drogą myślałem, że to bardziej postać Eleanor wpłynęła na charakter Bree niż śmierć jej matki.
W 1 sezonie, gdy Bree opowiada o tym wypadku to nie mówi,że ścierała krew z siostra mói że ścierała ją sama bo wszyscy pojechali do szpitala.
# Dana Delany ma zagrać Katherine Mayfair - szóstą desperatkę. Kobieta będzie miała męża Adama (w scenariuszu określany jako "najprzystojniejszy ginekolog w mieście") i 17 letnią córkę - Dylan. Będzie to siostra Bree. Rodzina będzie miała swoje tajemnice, które będą jednym z dwóch głównych wątków w tym sezonie. Dana miałaby być wprowadzona do serialu na stałe. Katherine miałaby pojawić się u siostry po ponad dziesięcioletniej nieobecności.
# Claire King ma zagrać Helen Britt - siostrę Edie i matkę Austina.
# Edie wychodzi cało z próby samobójczej. Na Wisteria Lane przyjeżdża jej siostra, Helen Britt, która pomaga Edie.
# Zostanie też wprowadzona podczas sezonu, para gejów. Robbie Williams i David Beckham są wymieniani, jako prawdopodobne nazwiska bo zagrania tych ról, które już są stworzone. Udział Beckhama jest podobno pewny, natomiast rozmowy z Williamsem jeszcze się nie odbyły.
wiadomości ze strony:
* wersja polska; http://pl.wikipedia.org/wiki/Gotowe_na_wszystko#Sezon_czwarty
* wersja angielska:
http://en.wikipedia.org/wiki/Desperate_Housewives_Season_4
Poza nowym nazwiskiem Katherine nic nowego nie napisałeś... Ja jeszcze mam wątpliwości co do Claire King, bo ponoć jednak nie dostała angażu do "Gotowych na wszystko", jak podaje angielska wikipedia... Siostra Edie może więc jednak być spoilerem, który się nie potwierdzi...
Pozdrawiam!!!