PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=140235}

Gotowe na wszystko

Desperate Housewives
2004 - 2012
7,8 118 tys. ocen
7,8 10 1 117746
7,0 21 krytyków
Gotowe na wszystko
powrót do forum serialu Gotowe na wszystko

... czy Renee to ostatnia "desperatka", czy może pojawi się jeszcze jakaś jedenasta w serii 8 lub 9. W ogóle to wielka szkoda, że Beth nie była główną kurą domową, tak jak Renee, Betty, Angie itd.

ClaudiaBrown

Beth miała za słaby charakter by być tą główną Kurą Domową. Takie jest moje zdanie.

Po drugie: Sezon ósmy jest zaplanowany dla kobiety. Dlaczego tak piszę? Co drugi sezon to kobieta miała główną tajemnicę:
Sezon 1: Mary Alice
Sezon 2: Betty
Sezon3: Orson
Sezon 4: Katherine
Sezon 5: Dave
Sezon 6: Angie
Sezon 7: Paul (gdzie była tylko tajemnica "co on kombinuje z tymi domami?")
Sezon 8: kobieta...

użytkownik usunięty
michu1945

Czyli twierdzisz że jest szansa na nową desperatkę czy będzie nią Gaby i jej kufer?
A co do Beth to się nie zgodzę wg mnie miała w sobie to coś co porównywało ją do głównych bohaterek.

ocenił(a) serial na 10

Ja mam nadzieję, że Gaby i kufer to wyjaśnią przez GÓRA 10 odcinków i że nie będą tego ciągnąć przez całą serię...

A co do nowej tajemnicy, to chodzą pogłoski, że jakaś aktorka znana z serialu "All my Children" - Susan Lucci ma sobie przyjść do 8 sezonu jako nowa desperatka... może to ona będzie miała tajemnicę.... tego bym chciał...

Gabi i jej kufer będa wyjaśniać tak długo jak wątek podmiany dzieci: przez 9-10 odcinków.

Co do Susan Lucci?
http://gotowenawszystko.blox.pl/2011/05/Plotka-to-czy-prawda.html

michu1945

coś Ci się trochę pomyliło. 1 i 2 sezon miały kobiety? a że potem było co 2... chociaż wolałabym, żeby tajemnicę w następnym sezonie miała kobieta, najlepiej ładna.

ocenił(a) serial na 10
ClaudiaBrown

Właściwie to ile było tych desperatek?

1. Susan
2. Bree
3. Gabi
4. Lynette
5. Edie
6. Katherine
7. Betty
8. Angie
9. Renee
10. Mary Alice
11. Beth

Jakaś jeszcze?

BeautyAndStupid

Bez Beth to wszystkie.

ocenił(a) serial na 8
michu1945

skoro Beth nie jest desperatka to Betty tez bym wykluczyla, byla bohaterka tajemnicy ale nie utrzymywala blizszych kontaktow z "wielka czworka"

ocenił(a) serial na 10
kinia_16

Rzeczywiście Beth i Betty nie ma co zaliczać do TYCH desperatek. Czwórka najważniejsza (Bree, Lynnette, Susan, Gabi) + Edie i Mary Alice, potem jeszcze Katherine, a w szóstym sezonie Angie + w siódmym Renee. Beth miała dostęp do tej czwórki, ale nie była tak blisko 'prawdziwych desperatek', poza tym nie przyjaźniły się z nią jakoś specjalnie. Myślę, że jakby kto pytał ile jest desperatek można by mu odpowiedzieć, że dziewięć ;)

kinia_16

Nie ma czegoś takiego, że jesteś desperatką, bo utrzymujesz kontakty z Bree, Lynette, Gabi i Susan. To tak jak by trygonometrię zaliczyć do działu geografii. Skoro Betty była gotowa na trzymanie syna w piwnicy, ukrycie zwłok jego prześladowcy, zamordowanie Caleba oraz wydanie policji drugiego syna to jest desperatką. Beth tylko się zastrzeliła, bo została odrzucona przez matkę, która ją sterowała i samego Paula. Tyle.

Mary Alice też się zastrzeliła, ale ona miaa sekret, którego wolała nie wydać i dlatego wolała się zastrzelić.

ocenił(a) serial na 10
michu1945

Tu się nie zgodzę .
Beth nie tylko się zastrzeliła !
MIAŁA TAJEMNICE A BYŁA NIĄ JEJ MATKA - FELICIA oraz ŻE WYSZŁA ZA PAULA ABY POMÓC MATCE POMŚCIĆ SIOSTRĘ.

Prawda wyszła na jaw praktycznie dopiero pod koniec sezonu ( jedynie Paul dowiedziała się troszkę wcześniej ale bohaterki pod koniec sezonu ) . Według mnie może nie jest super desperatka ale można ją w jakimś stopniu zaliczyć do tego grona. Mówisz , że Betty trzymała syna w piwnicy , ukryła zwłoki itp. OK .
Lecz która kobieta wyszłaby za zabójce , który zabił siostrę naszej matki ? która by z nim spała ( i straciła dziewictwo ? ) żyła z nim pod jednym dachem udawała miłość i ryzykowała własnym życiem bo mógł się przecież dowiedzieć i ją zabić bo udowodnił , że jest do tego zdolny. To , że się później w nim zakochała no cóż bywa szczęśliwe zakończenie. I naprawdę trzeba mieć odwagę żeby się zastrzelić.

angelciaa

angelciaa. Postaram się napisać to w miarę zrozumiale, bo mam natłok myśli a kłopoty z przekazem. Zrozum PROSZĘ, że tajemnica Mary Alice nie równa jest tajemnicy Beth. Dlaczego? Bo tajemnicę Beth poznaliśmy! Czyli DE FACTO nie było dla nas żadnej tajemnicy, skoro widz ją poznał. Owszem, była to tajemnica dla mieszkańców Wisteria Lane, ale seriali nie kręci się dla bohaterów występujących w nim, lecz dla widzów.

Przypomnę więc, że jednym z kamieni węgielnych sukcesu serialu jest obecność tajemnicy, którą widz sam musi rozwiązać. Takim przykładem są tajemnice Mary Alice, Betty, Katherine, Hodge'ów, Bolenów wraz z tą dotyczącą "dusiciela z Fairview".

Przeciwieństwem: "tajemnice" Dave'a, Paula czy Beth oraz Felicii.

ocenił(a) serial na 10
michu1945

Noo tak z tym się zgodzę , ale mi nie chodziło o tajemnice dla widza tylko dla pozostałych gospodyń Fairview .
Iż jej też się w jakimś stopniu należy ten tytuł skoro zrobiła tyle radykalnych kroków .
Nie mniej jednak zgodzę się , że jej "tajemnica" nie była głównym wątkiem serialu.

kinia_16

Tutaj nie ma co głowić się, która jest tytułową kurą domową, a która nie. Jest w końcu oficjalna lista, wydana przez twórców:
1. Susan
2. Bree
3. Lynette
4. Gabrielle
5. Edie
6. Katherine
7. Betty
8. Angie
9. Renee
10. Mary Alice

Dzisiaj dowiedziałam się o tej nowej postaci. A to na pewno będzie główna desperatka? Nie ktoś taki jak Beth? Trochę szkoda, że znowu przychodzi taka starsza pani... Chyba nie doczekamy się młodszej bohaterki w wieku Gabi. Podobno Angie miała wiek zbliżony do Gabi, ale jakoś mi tak nie wyglądało...

ClaudiaBrown

Sorry, że piszę pod rząd, ale coś nie mogę edytować.
1. Ile w końcu ma być tych sezonów? 9? Jeśli tak, to kierując się twoją teorią michu1945, ta jedenasta desperatka będzie ostatnią.
2. Bardzo fajnie by było, gdyby w ostatnim odcinku serialu pokazali wszystkie Kury Domowe. Np. na końcową mowę Mary Alice, gdy pokazywane są te scenki z bohaterami - pokazać je tam wszystkie, po kolei. Oczywiście bez Mary Alice i Edie, które mogłyby obie prowadzić ten odcinek. Choć na występ Edie nie ma szans po całej sprawie z jej odejściem.

ClaudiaBrown

3. Czy kiedykolwiek wyszedł jakiś "obrazek promocyjny" z desperatkami z Angie? Bo wydaje mi się, że wyszły grupowe obrazki ze wszystkimi tylko nie z nią...

ClaudiaBrown

a to była moja ulubiona "dodatkowa desperatka"

użytkownik usunięty
ClaudiaBrown

Obawiam się że nie, przynajmniej ja się nie spotkałem.

ocenił(a) serial na 10

Ja też nie widziałam takiego z Angie. Angie była super. Jedna z moich ulubionych desperatek ;D

ocenił(a) serial na 8
BeautyAndStupid

ok, zgadzam sie z michu ze Betty to byla desperatka w pelnym slowa tego znaczeniu, ja jednak pod pojeciem "desperatka" rozumiem kilke Bree, SUsan, Lynette, Gabi plus osoby ktore byly dopuszczone w wiekszym lub troche mniejszym stopniu do ich grona:)

ocenił(a) serial na 10
ClaudiaBrown

Jako takiego "grupowego" zdjęcia nie było. Jedyne zdjęcia, jakie robiono Angie, to zdjęcia z jej rodziną:

http://dh-central.net/gallery/thumbnails.php?album=1509

Szkoda, bo mi się ona baardzo podobała. Mogła zostać w serialu i to ona powinna pełnić tą rolę, którą pełniła Edie, a teraz Renee.
Dlaczego?
Bo Angie miała własny styl. Była niepowtarzalna. Była piękna. No i była grana przez dobrą aktorkę, tylko że w szóstym sezonie nie wykorzystano jej talentu. A szkoda.
Nie mam nic do Renee, ale ona już własnego stylu nie ma. Sprawia wrażenie "zrobionej na siłę zastępczyni Edie". Lecz mogę jej tak nazwać, bo... jak mówiłem... jest zrobiona na siłę.

Pozdrawiam!

ocenił(a) serial na 10
Marian_21

Marian_21 - Katherine też była w 4 sezonie genialną, specyficzną postacią, a aktorka miała mnóstwo scen, by pokazać swój talent... A później? Porażka. Pare dobrych odcinków tylko miała.
Z Angie byłoby to samo. Przemija tajemnica, przemija urok postaci i niewiadomo, co z nią dalej zrobić.

Villemo339

Beth nie może zaliczyć do desperatek z tego względu że nie była główną postacią siódmego sezonu lecz drugoplanową, nie odgrywała też żadnej szczególnej roli a była taką marionetką matki i męża. Jedynie jej końcowy występ jest godny uznania bo poświęciła się dla Susan lecz spowodowane to było w momencie odtrącenia jej przez najbliższych. Każda z desperatek nie poddawała się i walczyła z przeciwnościami a ona niestety poddała się.
Szkoda że Angie nie pozostała bo była oryginalna jedyna w swoim rodzaju a Renee jest jedynie podróbką Edie, ale przyzwyczaiłem się już do tej postaci i mam nadzieję że czymś nowym nas zaskoczy.
Co do ósmego sezonu uważam że główną tajemnicą będzie związana z Gabi a nowa postać którą ma grać Susan Lucci to być może żona zamordowanego ojczyma Gabi, a jak będzie to czas pokaże.

Marian_21

Dla mnie Angie jest i myślę że pozostanie ulubioną desperatką. Miała w sobie to coś, co sprawiło, że po prostu ją uwielbiam i to ogromne rozczarowanie dla mnie, że była tylko przez jeden sezon. Zwłaszcza, że miała ona pozostać w serialu do końca, wraz z pozostałymi. Rolę skrócono na jeden sezon ponieważ aktorka nie zgodziła się na występ w kolejnym. A szkoda.
Renee jest postacią bombową, to trzeba przyznać. Naprawdę jest śmieszna, fajna i w ogóle, ale rzeczywiście takie zastępstwo Edie jest naciągane... Jednak jeśli patrzeć na obecny skład Desperatek, to jest ona teraz moją ulubioną Kurą Domową. Jeśli jednak patrzeć na wszystkie, to tak jak wspomniałam, uwielbiam najbardziej Angie.
Rekord w ilości Desperatek na raz był chyba w sezonie drugim. Było ich chyba siedem, jeśli dobrze pamiętam.

ClaudiaBrown

jak dla mnie to desperatki: susan, bree, lynette, gabrielle, edie, mary alice i teraz renee (bo juz wiemy, ze ma byc to ktos na zasadzie edie)
natomiast betty, angie i beth (szczegolnie beth) odegrały role związane tylko z danym wątkiem, wiec nie byly to desperatki, lecz kobiety ktore desperatki rozkminialy ;p
szkoda, ze angie nie zostala naprawde
debilstwem jest to, ze genialna, swieza, oryginalna postac byla tylko na 1 sezon, a przereklamowana i na silę kreowana renee zostaje na dluzej

ArusArczes

Debilstwem było uśmiercenie Edie oraz zostawienie w serialu na piąty i szósty sezon Katherine. Nie czarujmy się: wspomniane sezony zniszczyły legendę drugiej wymienionej przeze mnie postaci, wykreowanej w sezonie czwartym. Gdyby nie to, to też każdy by pisał "szkoda, ze Katherine nie została na dłużej".

Wprowadzenie Renee jako, też się nie czarujmy: KOPII EDIE, jest tylko próbą naprawy chociaż jednego z przedstawionych katastrofalnych błędów.

ocenił(a) serial na 10
michu1945

lubię Renee, ale to prawda, szkoda Edie, można było jej mnóstwo wątków wymyślić:) Angie powinna była zostać, uwielbiałam jej postać najbardziej z "dodatkowych"!!!!

euniceczar

Gdyby została, zepsuto by jej postać. Masz przecież przykład Katherine, która była świetna w 4 sezonie, ale to sezony 5 i 6 zniszczyły te legendę.