PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=140235}

Gotowe na wszystko

Desperate Housewives
2004 - 2012
7,8 118 tys. ocen
7,8 10 1 117724
7,0 21 krytyków
Gotowe na wszystko
powrót do forum serialu Gotowe na wszystko

Jak Wam się podobał drugi sezon. Ja powiem szczerze, że tak na początku, to trochę się zawiodłem. Głównie dlatego, że nie było już tego wątku tej tajemnicy Mary Alice jak w pierwszym sezonie. Tutaj dużo wątków widać było, że były dodawane na siłe. Tak przynajmniej myślałem na poczatku. Jednak gdy objerzałem ostatnie 4 odcinki (SPOILERY) stwierdziłem, że wszystko to było potrzebne, by móc tak zakończyć ta serię. Jednak gdyby zakończyli bez tego 1,5 godzinnego odcinka wydaje mi się, że było by to o wiele lepsze rozwiązanie, bo w tym długim ostatnim odcinku prawie wszystko wyjaśnili, a tak to by pozostało niezłe oczekiwanie i ciekawość. Choć faktycznie (SPOILERY) sprawa z desntystą wydaje się być naprawdę ciekawa. Na początku to myślałem, że to Karl potrącił Mike, a to był ten kolo...hmm...naprawdę ciekawe. W pewnym momencie pomyślałem, że zakończą na tym jak Matthew będzie celował do Bree, bo byłoby to podobne zakończenie do tego z pierwszej serii. Ale i tak z niecierpliwością czekam na kolejny sezon, choc coś czują, że z serii na serię bedzie ten serial pomału wytracał swój powiew świeżości. Wydaje mi się, że 3 sezony wystarczą...no góra 4, bo później to sie zacznie 'Klan' z tego robić, a tego bym nie zniósł...

Kristofer

Mam podobnie! Uważam, że gdyby skończyli bez tego 1,5 godzinnego odcinka sezon miałby lepsze, bardziej tajemnicze zakończenie. Ale ogólnie jest bardzo dobrze i czekam na 3 sezon =]

Kristofer

[ spoiler ] Jak ten dentysta potrącił Mike'a to prawie z kanapy spadłam :o
Już ta rozmowa o więzieniu i "królikach doświadczalnych" mi nie przypasiła zwłaszcza jak mu coś wstrzyknął (znieczulenie???). Scenka z Matthew i Bree była bardzo dramatyczna i dobrze że sie na niej nie skończyło bo tak jak pisałeś byłaby powtórka z sezonu pierwszego. Swoją drogą Bree to ma szczęście do facetów :-/ Teraz znowu dentysta coś do niej ma :-/
A z kolei spoko była scena "wspomnienia" z Bree i Rexem w aptece gdzie Mr Williams (aptekarz - samobójca jakby ktoś nie zakojarzył;) ) powiedział coś o tym że jego matka wychowywała go twardą ręką a Bree na to: i proszę na jakiego porządnego człowieka pan wyrósł :D:D:D

Jak sądzicie co to za doktorek z tego dentysty ???
I co z Mike'em ??? - mam nadzieję że go nie potrącił śmiertelnie ... :(

P.S. A Carlos to nieźle podpadł....

Sharis

eee, z Carlos'a, to jednak niezłe ziółko jest;p

Viva_La_South_Park

No Carlos nieźle mnie rozczarował, a co myślicie o Tomie? Zdradził żonę czy nie ? Wydaje mi się mocno naciągana ta hisotryjka z dzieckiem i jeszcze ta Nora jej nie przyprowadziła, a później jakieś dziwne rzeczy wyczynia przy okazji Tom też się dziwnie zachowywał przy ostatniej rozmowie. 3 sezon zapowiada się bardzo ciekawie, wiecie może kiedy będzię dostępny w necie ?

użytkownik usunięty
Pininio

A Carlos zdradził Gabrielle z Shao Mae ( nie wiem jak sie to pisze :P) bo nie oglądałam 2 odinka w czwartek?

Zdradził.Była scena jak Gabriela wchodzi do garażu a Carlos posuwa Xao-Mei w samochodzie:P.Co wogóle myslicie o tej Xao-Mei.Moim zdaniem ona od kiedy zaszła w ciążę zaczęła sie przystawiac do Carlosa.Najpierw sie przed nim wyłożyła na golasa a potem przyniosła mu wołowine(Gabriela zabrania mu jeśc czerwonego mięsa:P)i jeszcze przy tym powiedziała że nic nikomu nie powie.A jeszcze jak w ostatnim odcinku 2 seri kiedy Gabriela dowiedziała sie ze Carlos ja zdradza i wyrzuciła go z domu to ona zapytała sie bezczelnie czy ,,może iść z nim".Ale Carlos w sumie tez zaczał do niej swirować jak sie dowiedzial ze jest dziewcą :P.Troche sie zamieszałam ale jestem ciekawa jak to dalej bedzie.Czy Carlos rzuci Gabriele,zabierze Xao-Mei z dzieckiem i założa szczęsliwa rodzine:P.Czy moze Gabriela porzuci Carlosa ,poczeka az Xao-Mei urodzi ,i zostanie sama z dzieckiem.Ehh a wy jak myslicie o Xao-Mei i całej tej sytuacji?

Zdradził.Była scena jak Gabriela wchodzi do garażu a Carlos posuwa Xao-Mei w samochodzie:P.Co wogóle myslicie o tej Xao-Mei.Moim zdaniem ona od kiedy zaszła w ciążę zaczęła sie przystawiac do Carlosa.Najpierw sie przed nim wyłożyła na golasa a potem przyniosła mu wołowine(Gabriela zabrania mu jeśc czerwonego mięsa:P)i jeszcze przy tym powiedziała że nic nikomu nie powie.A jeszcze jak w ostatnim odcinku 2 seri kiedy Gabriela dowiedziała sie ze Carlos ja zdradza i wyrzuciła go z domu to ona zapytała sie bezczelnie czy ,,może iść z nim".Ale Carlos w sumie tez zaczał do niej swirować jak sie dowiedzial ze jest dziewcą :P.Troche sie zamieszałam ale jestem ciekawa jak to dalej bedzie.Czy Carlos rzuci Gabriele,zabierze Xao-Mei z dzieckiem i założa szczęsliwa rodzine:P.Czy moze Gabriela porzuci Carlosa ,poczeka az Xao-Mei urodzi ,i zostanie sama z dzieckiem.Ehh a wy jak myslicie o Xao-Mei i całej tej sytuacji?

La_Pantera_Rosa

"I co z Mike'em ??? - mam nadzieję że go nie potrącił śmiertelnie ... :("
Wydaje mi się, że.... śmiertelnie. Każda seria zaczyna się od pogrzebu. Trzeba utrzymać tradycję :)
A poza tym to było takie przesadzone (ten cały jego lot), że jego szanse na przeżycie wynosiłyby nie więcej jak jakieś 1%. Wiem, że miało być efektownie, ale jak przeżyje to będzie trochę naciągane.

Albertino

a moglby mi ktos wyjasnic o co chodzi z tym odcinkiem konczącym drugą serie? bo ja widzialam tylko ten w ktorym tom mowi zonie ze ma jeszcze jedno dziecko i wtedy pojawia sie napis " ciąg dalszy nastąpi...". nie widzialam zadnego odcinka ze zdradą i potrąceniem hydraulika :/. mozecie mi to po krotce strescic? z gory dzieki

Keira_3

W USA był półtorej godzinny odcinek. U nas podzielili go na 2 części. Ty widziałaś tę pierwszą. Tyle.

ocenił(a) serial na 10
Albertino

Nie mam pojęcia, czemu to podzielili....
Ale dziś oglądnąłem ściągnięty z netu cały odcinek i bardzo mi się podobał.
Watek kryminalny był trochę nudny, ale ostatni odcinek wiele wynagradza :-)
No i retrospekcje były bardzo udane. I pozwolili sobie na trochę ironii w scenie w aptece ;-)
Ale ogólnie serial jest świetny i czekam na 3 serię.

ocenił(a) serial na 8
Gregory_4

Mike przeżyje.Czytałam wywiad z aktorem który go gra,mówił,że w trzecim sezonie będzie miał ciekawą role;)

ocenił(a) serial na 10
Albertino

Szczerze mówiąc żadna seria nie zaczęła się od pogrzebu-I seria-stypa, II seria-pogrzeb był dopiero okło 30 minuty

Kristofer

Ja też myślałam, że to Karl potracił Mike. Rzeczywiscie ten jego wypadek nie wygladal najlepiej, a przelot nad samochodem był bardzo efektowny. Mam nadzieję, że Mike przezyje, bo bardzo lubie ta postac, jesli chodzi o postacvi meskie. Jak myslicie, czy Gabrielle słusznie zrobila wyrzucajac Carlosa z domu? Przeciez tez ona go zdradzila! Nie ogladalam od poczatku pierwszego sezonu,bo jakos mnie ten serial nie interesowal, ale jakos ogladalam trzy ostatnie odcinki i mnie bardzo to wciagnelo. A co z Zackiem? Czy zostawi swojego ojca Paula? Czy fortuna uderzyla mu do glowy? Z jakiej strony lub skad sciagacie odcinki serialu?

ocenił(a) serial na 10
guska89

Ja to Wam powiem że Bree ma szczęście do psychopatów! ;)
Najpierw aptekarz, teraz dentysta!

Mi ogólnie to bardziej się ten drugi sezon od pierwszego podobał, a zakończenie wcale nie wyjasnilo tak dużo, bo coś się wyjaśniło a coś znowu zamotało ;) także bardzo się nie mogę doczekać trzeciej serii!

No i ta cała kochanka Toma, coś czuję że ona mnie bedzie bardzo wnerwiać bo już w tym odcinku była wkurzająca, przynajmniej dla mnie. Nie lubię takihc natrętnych postaci a ona raczej taka właśnei będzie :/ Jak ona gad to mnie skręca.

A ogólnie to najbardziej czekam na sceny z domu Gabi bo ona to się dopiero będzie teraz znęcała nad tą całą Japonką, Chinką czy kim ona tam jest ;)

ocenił(a) serial na 10
guska89

Moim zdaniem Zack juz do tego swojego 'niby' ojca Paula już się nie odezwie więcej i zostawi go w tym więzeniu.
A Gabi to ma swój swiat i swoje poglądy na życie i bardzo dobrze że wyrzuciła Carlosa to teraz da Chince popalić :P

A jeśli chcesz ściągać trzecią serię to jej jeszcze nie ma w necie bo ona jeszcze Stanach nie weszła nawet na ekrany

:)

ocenił(a) serial na 10
Fluorescent

To chyba Koreanka lub Wietnamka :) oni wszyscy podobni... Nom Gabi ze swoim sprytem, stanowczością i przebiegłością potrafi walczyć o swoje:) Ale zauważcie jak ta Xiao zaczyna sobie pozwalać w domu, z tego coś wyniknie i bedą jaja.

Żal mi tylko mojej ukachanej Bree, jej niewinność i dobroć sprowadzają na nią samych złych ludzi... Ona jest na skraju wyczerpania a tu kolejny "podejrzany". Kamień mi spadł z serca jak to Matthew upadł a nie ona, ja już tylko widziałem jak przesuwa się bębenek w pistolecie i ... Chyba ten serial mi namieszał w głowie, bo strasznie to przezywam i pragnę szczęscia dla Bree:)

Mam nadzieję ze Mike nie zginie bo to w porządku gość, a co jest dość istotne to on moze zmienić życie Susan, tej biednej co to nie ma szczęscia do facetów. Zawsze coś się psuje. No ale Mike to jedank jest jej miłość

Dawna rejsowa przygoda Toma to będą jajca :D Kobieta jest totalnie infantylna w swoim zachowaniu. Ten fragment jak rozmawiają przy stole w domu Scavo, zaczyna robić miny do Lynette machać rękoma... no czubnięta

Młody Mr Young razem ze swoim imperium coś zwojuje i napewno znowu z biedną Susan i jej córką...

Oby tylko Bree była szczęśliwa.... :D

Pozdrawiam maniaków DH ;)

ocenił(a) serial na 10
Mr__Naboo

a no właśnie Xao się pewna siebie i wscibska zrobiła! ;)

ale najbardziej to mnie teraz dręczy to że będę musiała ogladac tą całą kochanke Toma... :/ no strasznie mnie wnerwia jej postać! taka histeryczka i właśnie gestykuluje straznie, gada szybko łeh! denerwująca jest :

ocenił(a) serial na 10
Kristofer

Mi się ten sezon bardzo podobał. Kiedyś czytałem wywiad z Eva Longorią i tam była wzmianka, że ten serial ma się skończyć w 2011r. Nie wiem czy to prawda ale ja to przeczytałem.

ocenił(a) serial na 10
tom_26

No to by cudnie było jak w 2011:) Im dłużej tym lepiej:) A co do tej byłej Toma to mnie szlag trafia, jeszcze się wprowadziła blisko nich.... Nie pasuje mi ta postać zupełnie... jak by co to ta kultowa scena jest na ofiljalnej stronie

http://abc.go.com/primetime/desperate/index.html [abc.go.com/primetime/de...]

Pod takim monitorkiem gdzie się uruchomią reklamy, poczekajcie az minie(będzie tylko jedna) i włączcie 2-gi "telewizorek" od góry. Ten z datą 21 maj. I będzie ta akcja "nowej" do Lynette

ocenił(a) serial na 10
Mr__Naboo

ta cała Nora jest okropna! :/ nie wiem ale cały czas o tym mysle i nie wiem czy wytrzymam momenty kiedy bedzie się pojawiała na ekranie... okropna, upierdliwa histeryczka i jeszcze do tego za duzo gestykuluje! jak ja nie lubię takich wnerwiających postaci :