PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=140235}

Gotowe na wszystko

Desperate Housewives
2004 - 2012
7,8 118 tys. ocen
7,8 10 1 117736
7,0 21 krytyków
Gotowe na wszystko
powrót do forum serialu Gotowe na wszystko

Po wielu nieustannych próbach zmusiłem się do oglądania DH gdzieś w październiku ze względu na dużą ilość egzaminów na I roku i obecnie jestem w połowie 5 sezonu. Muszę stwierdzić iż pomimo kilku niedociągnięć serial naprawdę zyskał w moich oczach. Wszystkie te przeplatane wątki są rewelacyjnie przemyślane przez scenarzystów i zawsze mogę liczyć na poprawę humoru i samopoczucia gdy oglądam DH. Nie wiem czemu wiele osób sądzi, że to coś w stylu 'brazylijskiego serialu' i przynajmniej tych z mojego otoczenia nie mogę przekonać.. Oglądałem dość dużo seriali w tym prawie wszystkie jakie znajdują się na top 10 (chociaż rankingiem filmwebu nie ma się co sugerować, gdy w większości portal jest opanowany przez dzieci po 15 lat) i mogę śmiało powiedzieć, że zasługuje na 5 miejsce. Chciałbym poznać opinie innych (szczególnie facetów) jak to odbierają, może to ze mną coś nie tak...? Według mnie DH to jeden z najlepszych seriali jakie miałem okazję oglądać obok Friends i Dextera, jednak jeśli chodzi o DH to trzeba go po prostu dogłebniej zrozumieć. Już nie będę wspominał o perfekcyjnie dobranych aktorach i ścieżce dźwiękowej pod koniec każdego odcinka. No i czymże byłoby DH bez narracji Brendy Strong.

Mam jeszcze małe pytanie, czy będzie może wyjaśniona przyczyna rozwodu Mike'a i Susuan?

Nexov

Była wyjaśniona w odcinku 5x01: ostre kłótnie z powodu wypadku, który spowodowali, ale nie był ich winą, ponieważ znak stop od strony Lily i Paige Dash był obalony.

Też Cię popieram!

Nexov

ja jestem facetem, nie lubię telenowel, nie przepadam za zwykłymi serialami obyczajowymi, nie lubię też typowego ,,babskiego kina'', gotowe na wszystko to według mnie najlepszy serial jaki dotąd oglądałem, jest świetnie zrobiony, każda sekunda serialu jest dopracowana i oryginalna

wszystko jest z tobą ok, ja zanim zacząłem oglądać desperatki też myślałem o nich jak o typowej telenoweli, teraz jest to mój ulubiony serial ;)

myślę, że ta opinia ,,telenoweli'' wśród ludzi, którzy nie mieli okazji obejrzeć serialu, wynika z tego, iż leci on o bardzo późnej porze na polsacie... mnóstwo ludzi oglądało ,,brzydulę'', uważam, ze jeżeli gotowe byłyby puszczane przez tvn gdzieś koło 20-stej wszyscy w Polsce szaleliby na punkcie tego serialu, bo jednak jest to o wiele wyższy poziom niż ,,brzydula'' i np. ,,niania''

ocenił(a) serial na 10
ArusArczes

Hmm , serial jest o.k. bardzo go lubię , zacząłem regularnie oglądać go od 3 sezonu , czyli w 2007 roku . Potem stało się nałogiem , i na każdy odcinek , czekałem z niecierpliwością . I tak pozostało do teraz . Jak dla mnie jest to wspaniały serial , SERIAL a nie telenowela . Uważam , że telenowela to takie filmy jak moda na sukces , m jak miłość i inne . W tych przypadkach prawie nie kończące się … Ogólnie pomiędzy telenowelą a serialem jest bardzo duża różnica . No i tak poza tym , myślę , że oglądać ten film , nie jest wstydem , ani niczym innym , czego mogli byśmy się wstydzić .