Proponuje głosowanie na najlepszy sezon "Gotowych na wszystko"! Niech wygląda to w ten sposób, że przyznajemy od 1 do 3 punktów - 3 dla najlepszego, 2 dla średniego i 1 dla najgorszego... Punkty sumujmy od razu po dodaniu. Pod punktacją umieśćmy uzasadnienie dlaczego tak ,a nie inaczej.
Ja zaczynam!!!
1) Sezon 3 - 3 pkt.
2) Sezon 2 - 2 pkt.
3) Sezon 1 - 1 pkt.
Wybrałem sezon trzeci jako najlepszy, ponieważ myślę, że tajemnica dotycząca Orsona była najciekawsza, pomimo iż rozwiązuje się już przy 15-ym odcinku. Również za siódmy odcinek ("Bang" - to ten w supermarkecie, rewelacja) i ślub Susan i Mika. Sezon drugi dostał drugie miejsce głównie za to, co dzieje się dookoła Bree (alkoholizm, pozbycie się Georga i Andrew) i za to, co Felicia Tilman zrobiła Paulowi (odcięła własne palce żeby wsadzić go do więzienia). Najgorszy jest sezon pierwszy, może nie najgorszy, ale nie wytrzymał próby czasu...ciekawiej robi sie później. Za dużo w nim Paula Younga i Zacha, ale tajemnica była całkiem niezła!
Pozdrawiam!
1) Sezon 3 - 3 pkt.
2) Sezon 1 - 2 pkt.
3) Sezon 2 - 1 pkt.
W SUMIE:
I Sezon 3 - 6 pkt.
II Sezon 1 - 3 pkt.
III Sezon 2 - 3 pkt.
hm... raczej tak:
1. sezon 1 - 3pkt.
2. sezon 2 - 2
3. sezon 3 - 1
Pierwszy sezon był wg mnie najlepszy. Zwłaszcza pierwsze odcinki, bardzo
dużo humoru(tego, czego w 3 sezonie trochę zaczęło brakowac), "rozwiązanie" tajemnicy nie do przewidzenia. Sezon bardzo świeży :D
Drugi nieznacznie gorszy. Tajemnica równie ciekawa, wątków humorystycznych dużo i już więcej dramatu i ciekawego podejścia do wątków obyczajowo-społecznych (alkocholizm Bree, homoseksualizm Andrew, wszystkie te AA, AS, praca Lynette itd.).
Trzeci zaczął się fantastycznie(zwłaszcza odcinki nr. 1,2,6,7 i 10), ale od około połowy (mniej więcej odc. 13) zaczął trochę zjeżdżać z poziomu. Niektóre momenty nie w stylu DH. Tajemnica Orsona już nie aż tak ciekawa(ale zmiany w scenariuszu ze względu na ciążę Marci Cross należy wybaczyć ; ) bardzo dobry wątek Lynette, ciekawie znowu z Susan, dobrze, że poświęcili trochę miejsca Edie, ale za to wątek Gabrielle nie do końca przekonujący. Ale oczywiście sezon ogólnie świetny.
S1 - 10/10 S2 - 9.9/10 S3 - 9.6/10 :D
A więc z twoimi głosami:
1. sezon 3 - 7
2. sezon 2 - 5
3. sezon 1 - 4
Jak dla mnie
1. sezon 2
2. sezon 1
3. sezon 3
Wszystko z minimalnymi różnicami.
Z moimi głosami
1. sezon 2 - 8
1. sezon 3 - 8
3. sezon 1 - 7
Jak dla mnie
3 sezon - 3 punkty
2 sezon - 2 punkty
1 sezon - 1 punkt
Razem
1. 3 SEZON 11 pkt.
2. 2 SEZON 10 pkt.
3. 1 SEZON 8 pkt.
Sezon 1.- 3 punkty
Sezon 3.- 2 punkty
Sezon 2.- 1 punkt
Razem:
1.Sezon 3-13pkt
2.Sezon 2-11 pkt
Sezon 1-11 pkt
Postanowiłem podsumować wyniki po 6 głosowaniach, ponieważ po wpisie Miki wkradły się małe błędy, więc wyglądają one następująco:
1) Sezon III - 13 pkt. (3+3+1+1+3+2)
2) Sezon II - 12 pkt. (2+2+2+3+2+1)
3) Sezon I - 11 pkt. (1+1+3+2+1+3)
Teraz dodajcie kolejne punkty do tego podsumowania. Apeluje też o ocenę poszczególnych sezonów słownie, a nie tylko punktowo... :)
Pozdrawiam!
A więc ja może dopowiem swoje uzasadnienie.
Jak na razie 2 sezon uważam za najlepszy i jak widać jestem jedyną osobą z dotychczas głosujących, która tak wybrała. Z drugiej strony też tylko 1 osoba uznała go za najsłabszy. Mocną stroną 2 serii jest Karl Mayer. Jest sporo iskrzenia na linii Susan-Edie. Sporo soczystych wstawek, takich jak taniec na barze Lynette, bitwa Gaby i siostry Mary czy też Susan ubrana w suknię ślubną rozstająca się z Mikiem. Prawdziwym majstersztykiem był cały wątek Bree. Od początku, a więc potyczek z teściową (sceny z pogrzebu Rexa są jednymi z najśmieszniejszych w historii serialu), potem coraz większa frustracja, rozwiązanie kwestii Georga (najlepszy odcinek 2 sezonu - 2x09 "That's good, that's bad"), potem cała batalia z Andrew, fascynacja Peterem i problem alkoholowy. Wreszcie ucieczka Danielle i oddanie się do szpitalu psychiatrycznego. Jak na razie myślę, że Bree nie będzie miała ciekawszego sezonu niż 2. Uwielbiam jeszcze 1 odcinek tej serii "Next", 13 - "One more kiss" i zwalający z nóg dwugodzinny finał, ze wszystkich trzech najlepszy. Także sekret Betty łączący się bezpośrednio z Bree skupił na sobie moją uwagę.
1 seria to początek przygód bohaterek. Najlepsza tajemnica - Mary Alice. Bree bywa irytująca, Susan czarująca, Lynette budząca współczucie, Gaby pożądanie. Ogląda się z zapartym tchem. Nie ma miejsca na nudę.
W 3 serii twórcy utrzymują wysoki poziom, ale napięcie trochę spada, mniej więcej od 11 odcinka. Sekret Orsona, mimo iż związany z Bree, nie ruszał tak, jak powinien. Myślę, że był to bardzo dobry sezon, nie przeszkadzało mi tak szybkie wyjaśnienie. Było dużo naprawdę rewelacyjnych odcinków (Bang!) i interakcji między bohaterkami, ale jednak zabrakło już tej świeżości poprzednich sezonów. Myślę, że jednak jest to dalej doskonały serial, a różnice między moją oceną serii są minimalne.
Tak więc przypominam:
1. 3 sezon - 13
2. 2 sezon - 12
3. 1 sezon - 11
Ok! Widzę, że nastąpił zastój w głosowaniu... :( Jeśli nie chcecie więc oceniać słownie to wystarczą chociaż punkty!!!
Głosujcie!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Pozdrawiam!
Aktualne wyniki:
1) Sezon 3 - 13 pkt.
2) Sezon 2 - 12 pkt.
3) Sezon 1 - 11 pkt.
Hm... Moim zdaniem najlepszy jest pierwszy.. ale do wyboru miedzy pozozstalymi dwoma mam problem:> Chyba jednak trzeci za pierwsze okolo 10 odcinkow (szczegolnie za Bang! i pierwsze dwa - niesamowita akcja, potem coraz gorzej) Druga seria byla taka bardziej 'obyczjowa'. Nie podobal mi sie watek Lynette - praca, ale faktycznie najlepszy Bree to rekompensowal:) Tak wiec:
1) sezon 1 - 3 pkt.
2) sezon 3 - 2 pkt.
3) sezon 2 - 1 pkt.
Aktualne wyniki:
1) Sezon 3 - 15 pkt.
2) Sezon 1 - 14 pkt.
3) Sezon 2 - 13 pkt.
Pierwszy nie moze byc na samym dole! :P
Sezon 1 -2pkt.
Sezon 2 -1pkt.
Sezon 3 -3pkt.
Obecna Punktacja :
Sezon 3 -18pkt.
Sezon 1 -16pkt.
Sezon 2 -14pkt.
Znów wrzucam na początek!!! Głosujcie!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Obecne wyniki:
1) Sezon III -> 18 pkt.
2) Sezon I -> 16 pkt.
3) Sezon II -> 14 pkt.
wg mnie
sezon I - 3 punkty
sezon II - 2 punkty
sezon III - 1 punkt
razem z moimi głosami:
1) SEZON 1 - 19
SEZON 3 - 19
SEZON 2 - 16
idą prawie po równo wszystkie ;]
wg mnie
sezon I - 3 punkty
sezon II - 2 punkty
sezon III - 1 punkt
razem z moimi głosami:
1) SEZON 1 - 19
SEZON 3 - 19
SEZON 2 - 16
idą prawie po równo wszystkie ;]
Dlaczego nie chcecie głosować, skoro gry z najlepszymi (młodymi i starymi) bohaterami już się zakończyły? Mam nadzieję,że to dobry temat na grę i zacznie głosować więcej osób!!! Może nie wszyscy jeszcze wszystkie sezony widzieli, ale jestem przekonany, że 3/4 z Was już je oglądało!!!
Wyniki bieżące:
1) Sezon I -> 19 pkt.
2) Sezon III -> 19 pkt.
3) Sezon II -> 16 pkt.
Zachęcam do gry!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Pozdrawiam!!!
3 SEZON - 3 pkt.
1 SEZON - 2 pkt.
2 SEZON - 1 pkt.
Chociaż uważam, że wszystkie powinny dostać 3 punkty :)
Ja 3 pkt dam pierwszemu sezonowi, należy mu się za to że przykuł moją uwagę na dalsze dwa. Najbardziej porażająca tajemnica, najwięcej humoru.
2 pkt dla sezonu drugiego. Za relację Gabrielle-siostra Mary chociażby .
Jeden punkt dostanie ostatni sezon - za to, że przynajmniej w mojej opinii troszkę 'zepsuli' postacie Lynette i Gabrielle, zabrakło im wiarygodności, Gabrielle ze swoim infantylizmem którego wcześniej nie wykazywała stała się irytująca, a Lynette w moich oczach stała się egocentryczką.
Tak więc po moich głosach:
24 pkt - 1 sezon
23 pkt - 3 sezon
19 pkt - 2 sezon
najchetniej każemu sezonowi dałbym po 3 punkty, ale skoro są takie zasady to
1 punkt for sezon 1
2 punkty for sezon 3
and finally 3 punkty :D for sezon 2
ranking wygląda teraz tak:
25 pkt - 1 sezon
25 pkt - 3 sezon
22 pkt - 2 sezon
wszystkie sezony były świetne, więc głosując wziąłem pod uwagę wątki poboczne, czyli postać Betty Applewhite, świetna aktotrka!! Ma coś takiego, co przyciąga przed ekran!
Potem sezon 3, może dlatego, że niedawno sie skończył, a może temu, że dużo sie w nim działo :)
A co do wypowiedzi wyżej, ja wręcz przeciwnie, Lynette i Gabrielle wg mnie bardzo fajnie wypadły w 3 sezonie, postać Lynette była nalepsza :)
1 sezon-1 pkt
2 sezon-2 pkt
3 sezon-3 pkt
Teraz ranking tak wyglada:
26 pkt sezon 1
24 pkt sezon 2
28 pkt sezon 3
Póki co mi się sezon 3 najlepiej podobał.Było sporo wzruszeń(jak w odcinku gdzie postrzelono Lynette) ale i bylo z czego się posmiać.Najbardziej jednak zaskoczył mnie związek Carlosa z Edie.
Wrzucam ponownie na początek, bo od 3 dni nie było odzewu... Głosujcie!!!
Aktualne wyniki:
1) Sezon III -> 28 pkt.
2) Sezon I -> 26 pkt.
3) Sezon II -> 24 pkt.
Pozdrawiam!!!
1 sezon- 3 pkt
2 sezon- 1 pkt
3 sezon- 2 pkt
Po podsumowaniu o ile dobrze liczę:
29 pkt sezon 1
25 pkt sezon 2
30 pkt sezon 3
1 season-3pkt.
2 season-1pkt.
3 seson-2pkt.
Uważam ze pierwszy season był najlepszy bo najśmieszniejsz np.jak susan naga lezala w krzakach i mike ja zobaczył.
2 season był fajny ale najśmieszniejszy a to o to w tym serialu chodzi zeby był śmieszny
3 season tez jest super wątki z gaby i susan z mikem
Podsumuję punktację:
1) Sezon 3 -> 32 pkt.
2) Sezon 1 -> 32 pkt.
3) Sezon 2 -> 26 pkt.
Jak widać sezon 2-gi wyraźnie zaczął odstawać niestety od pozostałych :( To naprawdę dobry sezon!!! Może coś zmieni fakt, że to właśnie jego będziemy oglądać w Polsacie od najbliższej niedzieli? Cóż, zobaczymy.....
Głosujcie dalej!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Pozdrawiam!!!
Reaktywacja tematu!!! Głosujcie!!!!!!!!!!!!!!!!!
Ostatnie wyniki:
1) Sezon 3 -> 32 pkt.
2) Sezon 1 -> 32 pkt.
3) Sezon 2 -> 26 pkt.
Pozdrawiam!!!
Kolejna reaktywacja tematu!!! Głosujcie!!!!!!!!!!!!!!!!!
Ostatnie wyniki:
1) Sezon 3 -> 32 pkt.
2) Sezon 1 -> 32 pkt.
3) Sezon 2 -> 26 pkt.
Pozdrawiam!!!
season 1 3pk
season 2 2pk
season 3 1pk
wyniki ogólne
season 1 35
season 3 33
season 2 28
Sezon 1 - 3pkt.
Sezon 2 - 2pkt.
Sezon 3 - 1pkt. (aczkolwiek jeszcze nie obejrzałem całości)
sezon 1 - 38
sezon 3 - 34
sezon 2 - 30
Swoją drogą dziwi mnie, że 2 sezon lubicie najmniej. Jak dla mnie twórcy pobili tam wszystkie granice ;) Nawet nie wiem czy to nie jest mój ulubiony sezon, ale asekuracyjnie dałem drugie miejsce. W drugim sezonie dzieje się dużo, intryga jest ciekawa, a przede wszystkim wątki z Bree Van De Kamp i jej okropnym synalkiem są fantastyczne. Odcinek, w którym Bree zabiła George'a jest chyba moim ulubionym w historii serialu. Poza tym jest tam chyba najlepsza scena aktorska w historii serialu (zaraz obok "Bang" w wykonaniu Felicity Huffman) - pamiętacie, jak Bree wrzuciła obrączkę do trumny męża? Niemniej jednak umieściłem na pierwszej pozycji sezon pierwszy, właściwie nie wiem czemu, na pewno intryga była najlepsza, a poza tym dużo oryginalnych pomysłów twórców, w późniejszych sezonach już czasem brakowało pomysłów. Natomiast trzeci sezon niestety zaczyna mi przypominać trochę telenowelę - od tego słynnego odcinka "Bang" właśnie. Co prawda intryga zdaje się być interesująca, ale prócz tego niewiele się dzieje. I co najważniejsze nie ma kontrowersji czy napięcia, jak w drugim sezonie (o tak, w drugim sezonie było dużo napięcia i zaskakujących rozwiązań, jak to z Georgem np). Ale postanowiłem właśnie dzisiaj, że nie będę przekreślał serialu i obejrzę 3-ci sezon do końca.
2x09 to moim zdaniem obok 1x01 i 3x07 najlepszy odcinek serialu, z niesamowitym finałem i przesłaniem.
Nie pozostaje mi nic innego, jak się zgodzić :) Mi się jeszcze podobały ostatnie odcinki serii pierwszej i drugiej.
Reaktywacja tematu...
Ostatnie wyniki:
1) sezon 1 - 38 pkt.
2) sezon 3 - 34 pkt.
3) sezon 2 - 30 pkt.
Głosujcie!!!
Pozdrawiam!!!
Reaktywacja tematu!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Ostatnie wyniki:
1) sezon 1 - 38 pkt.
2) sezon 3 - 34 pkt.
3) sezon 2 - 30 pkt.
Głosujcie!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Pozdrawiam!!!
sezon 1 - 2 pkt.
sezon 2 - 3 pkt.
sezon 3 - 1 pkt.
Łącznie
sezon 1 - 40 pkt.
sezon 2 - 33 pkt.
sezon 3 - 35 pkt.
Sezon 2 był najlepszy i najśmieszniejszy: za siostre Mary gorące cycuszki, syn Bree też dał popalić, do tego George, nie wspomne już o wątkach Gabriel
Sezon 1 też był niezły, sporo się działo ale nie tyle co w pierwszym.
Sezon 3 najsłabszy potyczki Ian vs Mike były nudne, do 15 odcinka sezon jako tako utrzymywał poziom, potem już się niewiele działo, wszystko było naciagane i przewidywalne, nie było już takiego zaskoczenia jak wcześniej, widoczny brak nowych pomysłow. Najlepszy odcinek 3x07, wręcz fenomenalny, reszta przeciętna, ale da sie oglądać.
sezon 1 - 2 pkt.
sezon 2 - 1 pkt.
sezon 3 - 3 pkt.
łącznie:
sezon 1 - 42 pkt.
sezon 2 - 34 pkt.
sezon 3 - 38 pkt.
sezon 1 - 3 pkt.
sezon 2 - 1 pkt.
sezon 3 - 2 pkt.
łącznie:
sezon 1 - 45 pkt.
sezon 2 - 35 pkt.
sezon 3 - 40 pkt.
REAKTYWACJA TEMATU!!!
Ostatnia punktacja:
1) Sezon 1 - 45 pkt.
2) Sezon 3 - 40 pkt.
3) Sezon 2 - 35 pkt.
Głosujcie nadal...
Pozdrawiam!!!
1) Sezon 2 - 3pkt
2) Sezon 1 - 2pkt
3) Sezon 3 - 1pkt
Najabrdziej mi się podobała jedynka bo było wiele wzruszających momentów a takie najbardziej lubię, np. Jak zabrali Lily Gaby i Carlosowi, rozstanie Susan i Mika, były też śmieszne momenty np. z ta parasolką i Lynette i wogóle jje prześmiesznymi jej dziećmi.
1 sezon też bardzo mi się podobał szczególnie scena z Lynette jak płakała i Susan i Bree ja pocieszały, Gabrille-materialistka hehe i tylko Bree mnie wkurzała taka idealna.
3 też miała świetne odcinka np. "bang" super, ale ta śmierś Nory jakoś za szybko, i szkoda że Gabrille i Carlos się tak kłócili i strasznie tych ślubów było dużo, nie mam nmic przeciwko ale już w tylu filmach się tego naoglądałam że mam dość :D
Ale i tak uważam że wszytskie sezony desperatek są cudne :D
Punktacja:
1) Sezon 1 - 47 pkt.
2) Sezon 3 - 41 pkt.
3) Sezon 2 - 38 pkt.
1) Sezon 3 - 3 pkt
2) Sezon 1 - 2 pkt
3) Sezon 2 - 1 pkt
Sezon 3 - fajna druga połowa z wątkiem rozterek miłosnych Susan, świetny odcinek 7, bardzo ciekawa tajemnica Orsona, fajny koniec (ślub)
Sezon 1 - ogólnie ciekawy, poznajemy wszystkich bohaterów, ciekawa tajemnica, rozbudowany wątek Susan-Mike
Sezon 2 - tajemnica dość ciekawa, ale wątek Susan-Mike tylko na początku i na końcu, wątki innych bohaterów niezbyt ciekawe
Punktcja:
1)Sezon 1 - 49 pkt
2)Sezon 3 - 43 pkt
3)Sezon 2 - 39 pkt