PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=140235}

Gotowe na wszystko

Desperate Housewives
2004 - 2012
7,8 118 tys. ocen
7,8 10 1 117618
7,1 19 krytyków
Gotowe na wszystko
powrót do forum serialu Gotowe na wszystko

MAŁY QUIZ?

ocenił(a) serial na 10

Może się pobawimy w mały quiz o gotowych na wszystko? Ja zadaję pytanie, ktoś odpowiada i zadaje nowe pytanie. Zacznę, może się uda. Napoczątek coś łatwego:

1. Wymień imiona wszystkich dzieci Lynette i Toma:

ocenił(a) serial na 10
susan77

Rowerek jednego z dzieci leżał na ulicy i Karen kazała go przenieść, Tom chciał ale Lynette mu nie kazała bo chciała żeby sąsiadka powiedziała proszę. Wtedy Karen przejechała rower, cofając się, zniszczyła go po raz drugi i przez szybę samochodu powiedziała "proszę". Gdy Karen odjeżdżała, Lynette rzuciła jajkiem w auto Karen

ocenił(a) serial na 10
ocenił(a) serial na 10
kindzia160294

Pyt: Czym dławiła się Jane ( ta od Toma :*)?.

kindzia160294

Jane dławiła się bułeczkami serowymi.

Kto zabił dziewczynę Matthew Applewhita i dlaczego?

ocenił(a) serial na 10
susan77

Było już to pytanie. Ale odpowiem, zabił ją sam Matthew. Cofnij się i poczytaj sobie te pytania :)

Możesz zadać inne :D

ocenił(a) serial na 10
susan77

zabił ją Matthew,gdyż Melanie (jego dziewczyna) powiedziała, że wniesie skargę przeciwko Caleb'owi(jego brat) jeśli on postanowi z nią zerwać. A starga miała dotyczyć tego, że Caleb ją uderzył i straciła przytomność.

ocenił(a) serial na 10
Katarzynaa_85

Ile minutowe lub godzinne spacery lekarz zalecić Roy'owi

Katarzynaa_85

nikt chyba nie wie daj inne pytanie (nie dotyczące roya xd)

ocenił(a) serial na 8
Katarzynaa_85

Spacery miały trwać godzinę :D

ocenił(a) serial na 10
cartman1997

Co zrobiła Katherine aby podzielić się swą radością(powód:Mike u niej zamieszkał) ?

ocenił(a) serial na 10
Katarzynaa_85

Urządziła przyjęcie na cześć przeprowadzki Mika do niej :)

Na tym właśnie przyjęciu Susan doprowadziła do kłótni kochanków, o co poszło?

ocenił(a) serial na 10
aneciulka

poszło o obraz który namalowała Susan, gdyż Katherine skłamała, że oddała obraz(ramkę) do naprawy, a na prawdę ją gdzieś schowała(chyba do schowka).

ocenił(a) serial na 10
Katarzynaa_85

Lynette w jednym z odc. wspomniała, że dokuczają sobie z Renee.
Co mówiła Lynette aby dokuczyć Renee, a co Renee aby dokuczyć Lynette ?

Katarzynaa_85

Wypominały sobie różne rzeczy z Liceum.
Który z braci Scavo przyszedł do szkoły rodzenia i co zrobił gdy zobaczył frament rodzenia w filmie :D .

ocenił(a) serial na 9
cartman1997

Porter, zemdlał. nie wierzę, że biorę udział w tej zabawie.

co by się stało gdyby Susan dała drugą szansę Karlowi i nie wyrzuciła go z domu?

ocenił(a) serial na 10
cartman1997

chodzilo mi o dokladniejszą odpowiedź

ocenił(a) serial na 10
LadyCzikita

Susan wyobrażała sobie, że stałaby się otyłą panią domu, która by znosiła ciągłe zdrady męża, i oczywiście nie byłaby żoną Mika...

Pyt: Wymień wszystkie zawody Carlosa :)

ocenił(a) serial na 10
kindzia160294

myślę że temat się zawiesił bo nie zawsze było dokładnie wiadomo co robi Carlos. Był masażystą i prezesem firmy.

Jak nazywała się lalka którą Gabrielle kupiła sobie po stracie swojej biologicznej córki Grace?

ocenił(a) serial na 10
danusiaklimek

Carlos był masażystą, biznesmenem, prezesem firmy, pracownikiem MOPS-u i więźniem xD ...

Ja nie pamiętam jak nazwała tę lalkę, ale jeśli ktoś kojarzy to niech pisze :)

ocenił(a) serial na 10
kindzia160294

Princess Valerie ;)
Kim był Hector Ramos?

ocenił(a) serial na 10
bigfanofjohnnydepp

Hector Ramos był kolegą Carlosa (z więzienia chyba), który pomógł Gabi uwolnić ból bo stracie jej nienarodzonego dziecka :D

Pytanie: Wymień wszystkich partnerów/partnerki Andrew ;)

ocenił(a) serial na 10
aneciulka

Justin, to były chłopak.
Peter McMillan kochanek na jedną noc.
Howard Keck także kochanek na jedną noc.
Tadd znowu kochanek na jedną noc.
Mary Beth, była narzeczona.
Alex Cominis były mąż, to chyba wszystko ;)

Pyt: Kim był Tim Bremmer i z kim się przespał? :)

ocenił(a) serial na 10
kindzia160294

Zgadza się! ;-)

Odp. na pytanie: Tim Bremmer to kuzyn Susan, który przespał się Katherine ;)))) Raz przed laty i raz w czwartym sezonie bodajże. Susan ich wtedy przyłapała :P

Pytanie: Co zrobiła Kath, kiedy bliska śmierci Lilian Simms (jej ciotka) chciała wyznać Dylan prawdę??

ocenił(a) serial na 10
aneciulka

Lilan chciała wyznać Dylan prawdę, kiedy Kath nie będzie, ale ta szybciej wróciła i nie zdążyła. Ciotka wołała Dylan ale jej nie słyszała, więc napisała na kartce prawdę i umarła. Kartkę później znalazł Adam i ją przeczytał. Później, Adam oświadczył żonie, że to on ją opuszcza. Argumentuje to tym, że go okłamała. Pokazał przy tym kartkę cioci Lilian. Po wyjściu męża, przerażona Kath podarła papier i kawałki wrzuciła do kominka. Nazajutrz Dylan, sprzątając zwęglone resztki, przeczytała trzy fragmenty z napisem TWÓJ OJCIEC NIE ŻYJE, które głęboko ją zszokowały.

Pyt: Jaką Kath otworzyła firmę, i po co wróciła na Wisteria Lane w 8 sezonie? :)

ocenił(a) serial na 10
kindzia160294

Otworzyła firmę produkującej mrożone francuskie ciasteczka i croissanty ;-) a na Wisteria wróciła z propozycją pracy dla Lynette ;-) Nazwy firmy nie pamiętam jeśli taka była..

Pyt. Jakie ciasto Kath piekła lepiej niż Bree?? Bree próbowała wykraść od niej przepis ;)

ocenił(a) serial na 10
aneciulka

Beze cytrynową :P

Pyt: Kto się "niby" przyznał że zabił ojczyma Gaby, i dlaczego? :)

ocenił(a) serial na 10
kindzia160294

Karen przyznała się do zabicia Alejandra, dlatego,że była w zaawansowanym stadium choroby i wiedziała,że jeśli nawet wsadzą ją do więzienia to niebawem umrze.. (o to chodzi??)

Pyt. Dlaczego w 8 sezonie przyjaciółki odwróciły się od Bree?

ocenił(a) serial na 10
aneciulka

Tak właśnie o to :)
Odp: Dlatego, że Chuck zaczynał domyślać się, że to one go zabiły tzn Alejandra, a Bree zataiła to i doszło do jednostronnego zerwania przyjaźni.

Pyt: Jak nazywała się kochanka ojca Bree, a później także jej macocha? :)

ocenił(a) serial na 10
kindzia160294

:))

Była to Eleanor Mason.

Pyt. Czyją prezerwatywę znalazła Bree w praniu (w pierwszym sezonie), a kogo najpierw podejrzewała?

ocenił(a) serial na 10
aneciulka

Prezerwatywa była Daniel, ale Bree podejrzewała Andrew :P. Jakie pytania, haha xD

Pyt: Jakie Rex van de Kamp miał upodobania seksualne? :D

ocenił(a) serial na 10
kindzia160294

Rexa rajcował seks sadomasochistyczny ;D (kajdanki, pejcze, itp.) xD

Co zrobił Tom, kiedy bliźniaki (Porter i Preston) przyjechali spóźnieni z imprezy?? (Lynette prosiła go wtedy o współprace,żeby wychować ich na ludzi)??

ocenił(a) serial na 10
aneciulka

Odp: Kiedy przyjechali to zaczęli mu opowiadać jak było, ale Tom się wkurzył i ich nie słuchał tylko dał im szlaban i urwał lusterko, bo i tak miał już nowe zamówione :D

Pyt: Jak Dave i Edie pojechali kupić alkohol na impreze Kath, to kogo spotkali, i co Deve powiedział mu jak Edie poszła po wermuta?

ocenił(a) serial na 10
kindzia160294

W sklepie z alkoholami małżonkowie spotkali księdza. Znał on poprzednią żonę Dave'a. Williams powiedział stanowczo duchownemu, że ma nowe życie i ksiądz ma się odczepić. Edie widziała to wszystko zza innej półki. Gdy poszła do duchownego dowiedziała się, że "Dash" jest prawdziwym nazwiskiem Dave'a.

Ile było wdowców na Wisteria Lane w ciągu 8 sezonów??

ocenił(a) serial na 10
ocenił(a) serial na 10
aneciulka

Wdowcem w pierwszym sezonie został Paul Young. Harveya Bigsby to był mąż Carolyn Bigsby która zginęła podczas postrzału w głowę w trzecim sezonie. Ian Hainsworth to mąż Jane Hainsworth która umarła podczas śpiączki także w trzecim sezonie. Nie wiem czy to się liczy ale napisze, że Orson kiedy jego była żona Alma Hodge spadła z dachu. Dave Williams kiedy w piątym sezonie Edie miała wypadek samochodowy i poraziło ją prądem. W siódmym sezonie znowu Paul Yuang kiedy zmarła Beth jego druga żona, zabiła się sama. I na samym końcu Roy, kiedy Karen zmarła na raka.
Chyba wszystkich wymieniłam jak nie to popraw mnie :P

Pyt: Wymień wszystkie wdowy na Wisteria Lane w ciągu 8 sezonów, i dlaczego zginęły :)

ocenił(a) serial na 10
goodnight_fw

obejrzyjcie wszytkie części to ten quiz nie będzie potrzebny,to dziecinada!!!

ocenił(a) serial na 10
nathalie34

nathalie34 nie musisz się wypowiadać jak Ci tu coś nie pasuje, rób co chcesz i my robimy co chcemy :)

ocenił(a) serial na 10
kindzia160294

Wdowcem w pierwszym sezonie został Paul Young. Harveya Bigsby to był mąż Carolyn Bigsby która zginęła podczas postrzału w głowę w trzecim sezonie. Ian Hainsworth to mąż Jane Hainsworth która umarła podczas śpiączki także w trzecim sezonie. Nie wiem czy to się liczy ale napisze, że Orson kiedy jego była żona Alma Hodge spadła z dachu. Dave Williams kiedy w piątym sezonie Edie miała wypadek samochodowy i poraziło ją prądem. W siódmym sezonie znowu Paul Yuang kiedy zmarła Beth jego druga żona, zabiła się sama. I na samym końcu Roy, kiedy Karen zmarła na raka.
Chyba wszystkich wymieniłam jak nie to popraw mnie :P

Pyt: Wymień wszystkie wdowy na Wisteria Lane w ciągu 8 sezonów, i dlaczego zginęły :)

ocenił(a) serial na 10
kindzia160294

Ja osobiście miałam na myśli tylko Paula, Dava i Roya :D Ale widzę,że pomyślałaś szerzej :D Super! ;))

Wdowami na WL były:

Bree Van de Kamp, po Rexie
Karen McClusky, po mężu z lodówki ;))))
Susan Delfino, po Miku i po Carlu
Gabi (po Viktorze Langu) :D
Angie Bollen (jak wysadziła ojca swojego dziecka)

Pominęłam kogoś? Popraw mnie..;))

ocenił(a) serial na 10
nathalie34

Po co tu w ogóle wchodzisz jak uważasz, ze to dziecinada? Zajmij się sprzątaniem, bądź czym tam chcesz, a nam nie przeszkadzaj :D

ocenił(a) serial na 10
aneciulka

Jeszcze Stella, matka Lynette kiedy jej trzeci mąż umarł Frank Kaminsky i Lucii Marquez po Alejandro Perez, ojczym Gaby :D ..
Zapomniałaś o pytaniu :* Właśnie my się tu dobrze bawimy :D

ocenił(a) serial na 10
kindzia160294

:D :D :D

Pytanie: Co powiedziała Katherine do małego MJ??
Rozzłościło to bardzo Mika i zakazał jej się zbliżać do jej syna?? ;)

ocenił(a) serial na 10
aneciulka

Katherine powiedziała mu, że jego ojciec został jej skradziony przez Susan, która jest w dodatku złą matką. :P

Pyt: Kiedy Tom i Lynette chcieli się rozwieść, a nie chcieli żeby dzieci się dowiedziały to jak Tom biegł do domu bo zaspał to o co się potknął ? :D

ocenił(a) serial na 10
kindzia160294

Z tego co pamiętam to chyba o wystający z ziemi zraszacz do trawnika :D

W jaki sposób Gabi dowiedziała się, że Carlos ją zdradza z pokojówką Xiao-Me ?? ;)

ocenił(a) serial na 10
aneciulka

no to już jest farsa ;;;; awatary z gotowych macie ... kompleksy ? współczuję...

ocenił(a) serial na 10
nathalie34

To Ty masz kompleks samej siebie i wyluzuj, bo Ci żyłka w głowie pęknie.Sama sobie problem stwarzasz.. My tu mamy quiz wiec nie chce być niegrzeczna ale spierd... stąd ;))))))

ocenił(a) serial na 10
aneciulka

nie musze wolny kraj ... ha ha

ocenił(a) serial na 10
nathalie34

a Ty powinnaś mieć avatar Maćka z Klanu! ;D

ocenił(a) serial na 10
aneciulka

nabijasz się z biednych dzieci? Ty musisz być zołza dopiero !!!!

ocenił(a) serial na 10
nathalie34

Nabijam się z Ciebie!! :D Nie z dzieci.. (a Maciek nie jest biedny, tylko chory) a teraz wybacz, ale mam zamiar Cię ignorować ;-) Jeśli nie wiesz co to oznacza, radzę zajrzeć w słownik.
Dziękuję, Dobranoc!