PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=140235}

Gotowe na wszystko

Desperate Housewives
2004 - 2012
7,8 118 tys. ocen
7,8 10 1 117618
7,1 19 krytyków
Gotowe na wszystko
powrót do forum serialu Gotowe na wszystko

MAŁY QUIZ?

ocenił(a) serial na 10

Może się pobawimy w mały quiz o gotowych na wszystko? Ja zadaję pytanie, ktoś odpowiada i zadaje nowe pytanie. Zacznę, może się uda. Napoczątek coś łatwego:

1. Wymień imiona wszystkich dzieci Lynette i Toma:

ocenił(a) serial na 10
melagros

Lynette zaproponowała Bree, że w zamian za pożyczkę pieniędzy zostanie współwłaścicielką ich pizzerii. Pożyczka miała zostać spłacona w ratach z dochodów pizzerii.

Pyt. Jak miał ma imię lokaj Iana i dlaczego nie lubił Susan?

ocenił(a) serial na 10
goodnight_fw

Lokaj miał na imię Rupert, nie lubił Susan ponieważ był przyzwyczajony do żony Iana, a Susan traktował jako przelotną kochankę Iana ;-)

Pyt: Jaka była pierwsza potrawa którą przyrządził Rick w pizzerii Scavo, tym samym ratując Lynette z opresji przed aroganckim klientem?

ocenił(a) serial na 10
moniasze

Rick zrobił calzone..

Pyt: Jak Susan odwiedzili
rodzice Iana to oblała jego matkę czerwony winem, kiedy poszła po ręcznik do sypialni to co tam zastała?

ocenił(a) serial na 10
kindzia160294

Susan zastała ojca Iana przymierzającego jej bieliznę .

Pyt. Dlaczego Bree wywiozła i zostawiła na pustkowiu swojego syna Andrew, tym samym skazując go na bycie bezdomnym?

ocenił(a) serial na 10
moniasze

Andrew ciągle robił różne wyskoki, ale gwoździem do trumny było przespanie się z jej opiekunem z grupy AA (nie pamiętam jak miał na imię).

Pyt. W jaki sposób Lynette dowiedziała się o swoim nowotworze?

ocenił(a) serial na 10
goodnight_fw

Lynette poklocila sie z Tomem o Ricka i w wyniku niewielkiej szarpaniny Lynette uderzyla glowa o szafke nocna, w wyniku czego pojechali z tomem do szpitala i tam po kilku badaniach okazalo sie ze Lynette ma raka.

Pyt. W jakich okolicznościach przyjaciólki Lynette dowiedziały się o jej chorobie?

ocenił(a) serial na 10
michu1945

michu1945 wybacz zapomniałam :/

ocenił(a) serial na 10
Kaka*

Na pikniku, który zorganizowała Kathrine. Lynette ukrywała to przed przyjaciółkami, ale nie wytrzymałą i po prostu... śćiągnęła perukę.

Pyt. Ile razy Tom zdradził Lynette w czasie całego trwania ich małżeństwa?

Kaka*

Zdarza się, Kaka*.

Wcale jej nie zdradził. Ożenił się z Lynette w 1997 roku. Z Renee przespał się, gdy sam był jeszcze w stanie narzeczeństwa a Norę poznał na trzy lata przed Lynette a związek z Jane był oparty na układzie z Lynette podczas separacji. "Mieli od siebie odpocząć i poznać nowych ludzi aby sprawdzić czy one dadzą im szczęście".

Podaj proszę wiersz jaki powiedziała Karen McCluskey na pożegnanie Idy Greenberg.

ocenił(a) serial na 10
michu1945

Nie stój nad mym grobem, nie szlochaj nad nim,
Bo mnie tutaj nie ma, tu w dole na dnie.
Jestem tysiącem wiatrów wiejących,
Jestem stosem diamentów błyszczących,
Jestem słońcem na skoszonym ziarnku,
Łagodnym deszczem jesiennego poranku.
Nie stój nad grobem, nie płacz tak marnie,
Bo mnie tam nie ma, Ja nie umarłam.

ocenił(a) serial na 10
kindzia160294

Pyt: Pierwszy mąż Karen w każdą rocznicę ślubu obdarowywał ją sprzętem AGD. Co kupił jej na ostatnią rocznicę, dwa tygodnie przed śmiercią?

ocenił(a) serial na 10
kindzia160294

odkurzacz

pyt. Co się stało z Betty i jej synami?

ocenił(a) serial na 10
melagros

Betty i Caleb wyjechali w nieznane miejsce a Matthew został zabity przez policyjnego snajpera.

Jakie były pierwsze słowa Renee w serialu?

natalia_2

"Jestem, Rodolfo. Zawsze biorę ten apartament, gdy jestem w Wenecji. Będę niepocieszona, jeśli będzie zajęty. Wybacz, ale mam tu| kogoś ważniejszego. Cześć, Jose. Dzięki, że poczekałeś. Nie mogę w czwartek..."

Które palce której dłoni odcięła sobie Felicia by wrobić Paula?

ocenił(a) serial na 10
michu1945

Wskazujący i środkowy lewej dłoni.

Czyim synem jest Zach Young?

ocenił(a) serial na 10
natalia_2

Biologiczni rodzice Zacha to Deirdre i Mike Delfino.

Pyt. Gdy Lynette zaczęła pracowac Parker Scavo z żalu wymyślił sobie przyjaciela - parasolkę - jak ją nazwał? i jak udało się później Lynette sprawic że Parker zapomniał o wymyślonym towarzyszu?

ocenił(a) serial na 10
moniasze

Parasolkę nazywał pani Mulbery, Gdy Parker spał to Lynette zabrała mu parasolkę i wyrzuciła do śmieci .Śmieciarka opróżniła je ale parasol zsunął się na asfalt i się otworzył. Parker wstał i zaczął się martwić, że jego zmyślona towarzyszka zniknęła. Matka przekonała go, że pani Mulbery mogła odejść ponieważ zaopiekowała się sierotą w Anglii. Tom, jego zona i synek wyszli przed dom, gdzie chłopiec zobaczył parasol. Bardzo się ucieszył ale po chwili ciężarowy samochód przejechał po przedmiocie. Parker podbiegł na miejsce i przytulił się do Lynette i potwierdziła to co Parker, że odeszła na zawsze....

ocenił(a) serial na 10
kindzia160294

Jakie było drugie imię Penny?

ocenił(a) serial na 10
kindzia160294

Drugie imię Penny to Lynn.

Kto jest pasierbem Susan, Lynette, Bree, Edie?

ocenił(a) serial na 9
Molinezja1996

Susan - Zachary Young, Lynette - Kayla Huntington, później Kayla Scavo, Bree - Sam Allen, Edie - nie wiem, Paige Dash?

ocenił(a) serial na 10
Dziubla

Zgadza się, Paige Dash. Możesz zadać pytanie :)

ocenił(a) serial na 9
Molinezja1996

Wahałam się, bo przecież w chwili, gdy Edie wyszła za mąż Paige już dawno nie było na tym świecie.

Coś prostego (jeśli już było to przepraszam, nie mam czasu na przejrzenie wątku): jak się wabił pies Mike'a?

ocenił(a) serial na 9
Dziubla

Przeczytałam, było. Zmieniam pytanie: jak się nazywała właścicielka "Va Va Va Broom Ladies"?

ocenił(a) serial na 10
Dziubla

Maxine

z kim był żonaty John Rowland ??

ocenił(a) serial na 9
Katarzynaa_85

A nazwisko?

ocenił(a) serial na 10
Dziubla

Maxine Rosen

z kim był żonaty John Rowland ??

ocenił(a) serial na 10
Katarzynaa_85

z Tammy Sinclair .
w jednym z odcinków Chuck, będąc jeszcze z Bree pojechał z Bree i Gaby je odwieść, ale to było auto ojczyma Gaby, Alejandra. Co zrobiły, zeby pozbyć się auta ?

anooniim

Gdy w aucie byla Bree wszedl tam jakis zlodziej i powiedzial ze je kradnie. Bree odpowiedziala mu ze ma ochotę go ucalowac :)

Julie robiła pewną 'figurkę' do szkoły, którą później z Susan zniszczyly i wrzuciły do zlewu zeby Susan miala pretekst do zaproszenia Mike'e. z czego była zrobiona ta 'figurka'?

ocenił(a) serial na 10
stormysoul

Był to chyba koń trojański tak?

Ile lat Karen trzymała w chłodziarce swojego nieżywego już męża?

anooniim

nie pytałam co przedstawiala tylko z czego byla zrobiona.

ocenił(a) serial na 10
stormysoul

przepraszam za niedopatrzenie ; ) z patyczków do lódów?

anooniim

dokładnie tak :)

ocenił(a) serial na 10
stormysoul

powtarzam pytanie : ) Ile lat Karen trzymała w chłodziarce swojego nieżywego już męża?

ocenił(a) serial na 10
anooniim

przez 10 lat ??

Jak Travers McLain chciał nazwać swoje szczeniaczka, którego dostał od swojej mamy (Edie) ?

goodnight_fw

Odpowiedź na pytanie "Katarzyna_85" od nowego akapitu:
"Fenway, od Fenway Park".

Która z piątki głównych desperatek (Bree, Susan, Lynette, Gabrielle i Edie) NIE MA rodzeństwa?

ocenił(a) serial na 10
michu1945

Susan i bodajże Bree nie mają rodzeństwa .

Która z desperatek ma za sobą najwięcej związków?

anooniim

Pruderyjna Bree. Jeśli nie wierzycie to spójrzcie na polską wikipedię, pod hasłem "Bree Van De Kamp".

Użytkowniku "anooniim ": tylko Bree nie ma rodzeństwa bo Susan ma, ale od strony małżeństwa jej ojca z Carol Prudy.

Ile razy Mike przeprowadzał się na [i w samej] Wisteria Lane?

ocenił(a) serial na 9
michu1945

4 razy ??

Co Susan odziedziczyła po swoim mężu Karlu ?

ocenił(a) serial na 8
Patkaa007

Klub ze striptizem :)

Gdzie wyjechały Kath i Robin?

ocenił(a) serial na 10
megan1011

do Paryża ;-)

Jaki rozmiar miała Samantha Lang ?

Katarzynaa_85

XXS

Jaką grupę krwi ma Carlos?

ocenił(a) serial na 10
agar71

0

Ile napiwku dostał Carlos gdy doprowadził Virginie do orgazmu ??

ocenił(a) serial na 10
Katarzynaa_85

300 dolarów

Z kim Julie Mayer była w ciąży ?

ocenił(a) serial na 9
x3kuniax3

Z Porterem Scavo

Jak miała na imię zakonnica, która zadużyła się w Carlosie?

ocenił(a) serial na 10
2sawanna2

Mary Bernard (Ale nie jestem pewna)

Kto dostał taki sam list jak Mary Alice ?

ocenił(a) serial na 10
x3kuniax3

Bree

Kto powstrzymał Bree od samobójstwa w ostatnim momencie?

anooniim

Renee poniewaz pojechala za nia do hotelu(myslala ze Bree spotyka sie z Benem a zastala ja z butelką wina i bronią)

Kto pomógł Bree w 'ukryciu' Karla kiedys Orson wrocil wczesniej do domu? Własciwie kto w ogole powiadomił Bree wlasnie o tym ze jej maż wrocil wczesniej?

ocenił(a) serial na 10
stormysoul

Angie Bolen

Za ile Carlos kupił Gabi suknię ślubną ?

ocenił(a) serial na 10
Katarzynaa_85

12 000 $

Co Orson zrobił z papugą pierwszej żony ?

ocenił(a) serial na 10
Matt142

Wypuścił chyba. Czym były spowodowane zamieszki na Wisteria Lane ?