W każdym sezonie jest zawsze jakaś katastrofa czy wypadek...
6 sezon. Rozbicie się awionetki na Wisteria Lane
5 sezon. Pożar w klubie "Biały Koń"
4 sezon. Tornado w Fairview
3 sezon. Strzelanina w sklepie
Jakie wydarzenie miało w 2 i 1 sezonie ?
Najprostsza odpowiedź: nic nie było. Pierwsze dwa sezony były tak świetne, że niczego nie potrzebowały więcej.
tu chyba nie chodzi o katastrofy, a o śmierć bohaterów związanych z głównymi bohaterkam serialu
w pierwszym sezonie to była śmierć narratorki Mary Alice Young
w drugim mąz Bree - Rex
w trzecim Nora - świruska, była kochanka Toma, matka jego córki
w czwartym ta babcia od kota, przyjaciółka Karen
w piatym zgineła Eddie
w szóstym smierc Karla
z tych wszystkich ludzi najbardziej szkoda mi Edie i Karla - uwielbiałam te postacie były wyraziste, konkretne, świetne, szkoda, że ich juz nie ma...
Pytanie brzmi "Jakie wydarzenie miało w 2 i 1 sezonie ?" a nie "jakie osoby zginęły w tych wydarzeniach".
Chodzi wiec o odcinki z katastrofą.
co z tego jakie jest pytanie? :/
ja tykko zasugerowalam, ze ni chodzo o katastrofy-wypadki tylko o smierc osob zwiazanych z bphaterkami
podczas tornada zginal też "albinos" maz Gabi :P
Pytanie brzmi "Jakie wydarzenie miało w 2 i 1 sezonie ?" a nie "jakie osoby zginęły w tych wydarzeniach".
Chodzi wiec o odcinki z katastrofą. Czy był taki w sezonie pierwszym i drugim:?
Nie nie było. Tyle.
nie nadinterpretujesz? co? wybacz ale przypomne ci pewien post w którym dziewczyna prosiła o stronę z ką można sćiągnąć DH, ty natomiast olałeś jej prośbę i podałeś stronę na której można tylko obejrzeć odcinki.
W tym poście jest identyczna sytuecja tylko że to ty krytykujesz dziewczynę która zachowała się identycznie jak ty wcześcniej.
Mam nadzieję że post nie wyszedł za bardzo chamsko, jeśli tak to przepraszam. Chciałam tylko subtelnie dać do zrozumienia powinniśmy najpierw popracowć nad sobą a dopiero gdy to nam się uda, zacząć pracować nad kimś.
Jest jeszcze jedna różnica: Ja się przyznaję, że to zrobiłem a nie staję okoniem i odpowiadam atakiem. Z tą inną dziewczyną to chodziło jej o obejrzenie odcinków: co za różnica czy ogląda je ona online czy z własnego komputera.
zgadzam się z michu1945
pytanie było proste: jakie katastrofy były w sezonach 1 i 2??
i twórcom nie chodzi o jakieś śmierci bohaterów, bo w każdym sezonie ginie ich tłum, od 3 sezonu zaczeły się tzw. ekstremalne odcinki
więc w 1 i w 2 sezonie nie było żadnych takich odcinków, zaczeły się one od 3x07 "bang" (który swoją drogą był najlepszy z nich)
potem w 4x09 było tornado
w 5x08 był pożar
a w 6x10 było rozbicie się samolotu
a to, że akurat w tych odcinkach ginie parę osób, to chyba normalne... bardziej efektownie jest wtedy, jeżeli właśnie w takim ekstremalnym odcinku ginie ktoś ważny i kończy się pewien wątek...
tzn. nie chodzi mi o to, że fnh81 nie może sobie komentować jak chce ;)
tylko o to, że w serialu chodzi o katastrofy, a nie o śmierci bohaterów...
o katastrofy chodzi załżycielowi tego watku :P
ja dalej myslę, że chodzi o smierć poszczególnych bohaterów, bo jak ktos ładnie zauwazył - jesli dana osoba ginie to coś się kończy i albo jest ulga, albo obaw co teraz ;)
ale kazdy może sobie to intrpretowac jak "KCE" :))
A ja bym chciala jeszcze nadmienic, iz Michu zapomnial dodac : "...edytuje wikipedię polską i hasła związane z serialem, dlatego wiem" :)
fnh81
no tak, ale takich śmierci jest wiele w sezonie, nie tylko w odcinkach "ekstremalnych" jak np. 3x07
poza tym od trzeciego sezonu cechą charakterystyczną stało się to, że gdzieś w 1/3 sezonu jest fajna akcja labo katastrofa, czyli coś co w obyczajówkach rzadziej się zdaża
więc może w 7 sezonie będzie jakieś trzęsienie ziemi, albo powódź ;)
(ale jeżeli ktoś wie, to niech nie pisze spoilerów!!!)
Jeszcze za wcześnie na spoilery dotyczące 7 sezonu, choć może Marc Cherry już jakieś pomysły ma:). Ja także obstawiam trzęsienie ziemi lub powódź. Chodź kraksa samolotu nigy nie wpadłaby mi do głowy, więc może wymyślą coś równie szalonego, kto wie?:)