Nie spodobało mi się to pod koniec 17 odcinka 4 sezonu , że akcja przenosi się 5 lat później ale teraz to nawet jest fajne . Pierwsze co nie spodobało mi się to , że nie ma Adama Mayfaira (Nathan Fillion), ogólnie ujmując jak dla mnie to nie wiadomo co z nim , najprawdopodobniej Katherine rozwiodła się z nim ale o nim nie ma mowy .
Chciałbym żeby wrócił bo tworzyli fajną rodzinę .
Romans Katherine i Mike też mi się nie spodobał . Pocałunek Susan z Jessie (lesbijką) to kompletnie głupie no i dodając , o mało co nie przespała się z Lee (gejem) . Gabrielle i jej stan to było nawet fajne takie odmienne , jak sama aktorka mówi to że musiała być w takim stanie nawet jej się podobało . Następne to tajemnica Dave męża Edie , super pomysł ale mam nadzieje , że Maike kolejny raz wywinie się od śmierci bo David właśnie na nim będzie się chciał zemścić za zabicie jego żony i córki. Ten moment jest pokazany w 1-pierwszym odcinku 5-tego sezonu jak Susan i Mike mają wypadek giną dwie osoby to włśnie rodzina Davida . Odejście Edie - przyznam szczerze , że nie spodobał mi się ten pomysł . Edie odchodzi z serialu i wiadomo iż zginie będzie mi jej brakowało . Akcja przenosi się 5-ięc lat później ogólnie zmian nie widać (mam na myśli wygląd postaci) najwięcej zmieniają się dzieci rodziny Scavo to świetny pomysł . Zmienia się także syn Edie- Travers który wystąpił w 3-cim sezonie jako dziecko w wieku 5-6 lat a teraz jest już prawie nastolatkiem choć wystąpi tu chyba tylko w jednym odcinku . Carlos odzyskuje wzrok można było się tego spodziewać , że prędzej czy później to zdarzenie nastąpi . Gabrielle i dzieci od razu 2-jka, nie był to zbyt świetny pomysł przyznam szczerze iż chciałbym zobaczyć jak Gabi przechodzi ciąże w dodatku jej mąż jest nie widomy - ujmując wolał bym żeby to było wszystko zagrane w serialu .Problemy rodziny Scavo z dziećmi i finansowe tak to jest świetne . Ap ropo Brre robi wielką karierę wszystko jest nawet fajne ale nie podoba mi się jak zmienił się jej charakter i to , że sława uderzyła jej troche do głowy . Susan powinna być z Mike nudzą mnie jej romanse (Karl ojciec Jule , doktor Ron , Ian były narzeczony , Mike były mąż a teraz jeszcze kochanek Jackson ) mówiąc szczerze to niezły pakiet . Szkoda , że Julie i Danielle zagrały w tym sezonie gościnnie jeszcze bardziej jest mi szkoda , że Dylan (Lyndsy Fonesca) wo góle w nim nie zagrała choć jest o niej mowa . Ciekawe , że tak po długim czasie nie ma żadnego wątku o Kayli córce Toma która mieszka u dziadków . Ogólnie , rzecz biorąc 5-iąty sezon jest dla mnie świetny jak poprzednie sezony, mimo moich narzekań . To pewnie dlatego , że ja bym chciał tak ja napisałem o niektórych wydarzeniach - ale przecież każdy ma prawo napisać co mu się podoba a co nie . Wracając jeszcze do Kayli córki Toma , nie ma o niej żadnego wątku ale jak przeczytałem bodajże na hiszpańskiej wersji wikipedi będzie związany z nią 6 sezon szczerze mówiąc ostatnio szukając tej informacji już jej nie było , więc nie chciał bym rozsiewać błędnych plotek na temat tego co nastąpi w 6 sezonie Gotowych Na Wszystko napisałem tą informację chcąc się tylko z wami nią podzielić .
Katherine rozwiodła się z Adamem. Pokd koniec odcinka 4x17, gdy pani Mayfair odsłuchuje wiadomość od córki z Paryża, nie ma ona na palcu obrączki. Co ciekawe, ma ona jednak jego zdjęcie na kominku. Sentyment? Pewnie tak.
Susan rozwiodła się z Mike'eim aby zabezpieczyć postać grana przez Teri Hatcher. Tak myślę. No bo w końcu teraz na celowniku jest Kathy. A przy okazji nie ma ona faktycznie teraz jakiegoś głównego watku oprócz pracy w firmie Bree i pozostania na WL. Dlatego też dali ją do Mike'a. Mike i Susan znowu będą parą, ale Marc Cherry chce te postacie trzymać nak najdłużej się da, zdala od siebie.
Travers miał w 3 sezonie około 10 lat.
Fajne spostrzeżenia!