Już na samym wstępie przyznam, że wątek kryminalny z czwartego sezonu bardzo p
Ad 1. Sylvia Greene. Adam był ginekolgiem w Chicago. Miał za jedną z pacjentek Sylvię i mieli romans. Podczas odcinka 4x09 jest wspomniane, że Adam ma tatuaż. Gdy ta zażądała by odszedł od Katherine, Adam sie nie zgodził i ją odrzucił. Sylvia oskarżyła Adama w prasie o molestowanie seksualne. Dlatego wrócili na Wisteria Lane. Prawdopodobnie, też Wayne mógł trafić na slad Katherine. I sekretem Kath o którym wiedzieli Bob i Lee był właśnie "sex - skandal" w Chicago
Ad. 2 Dylan poszła by na policję, dlatego, że nie zgłosiła ona tego, że jej pierwsza córka, z krwi i kości, zgineła w jej domu. A wypadki w domu ze skutkiem śmiertelnym, należą do badań prowadzonych przez policję.
Ad. 3 Bo Julie bawiła się i przyjaźniła z pierwszą Dylan. I to one były jak siostry od 1990 do 1995 roku. Kiedy pierwsza Dylan zginęła, Katherine zaadoptowała dziewczynke łudzaco podobną do pierwszej Dylan. KRÓCIUTKO PO TYM wyprowadziłą się, bez pozegnania Julie z II Dylan. Tak wiec ta druga Dylan nie miała wogóle wspomnień z Wisteria Lane, bo była adoptowana i odrazu przewieziona do Chicago.
Ad3. Zgadza się, ale dlaczego II Dylan nie miała żadnych wspomnień z sierocińca. Gdy Kath ją adoptowała ta miała już conajmniej 5 lat. Dzieci coś niecoś z tego okresu pamiętają. Nie da się przecież pewnych rzeczy wymazać z pamięci
do tego nie zostało wyjaśnione czemu dylan pamiętała jakiegoś faceta który wchodzi do jej pokoju...??? i była jeszcze retrospekcja gdy susan z mary alice przyszła do katherine coś się potukło a ona wymyśliła że to jacyś kolesie od przeprowadzki ?? dużo niescisłości;/
mechanizm wyparcia się czy jakoś tak podobnie się zwie, w koncu ze sierocinca nie miała zadnych dobry wspomnień,
Myślę, że szkło to była zmyła. Pokładałem w tym sporo nadziei...
Dylan i jej sen to też była zmyła, tłumaczę to sobie, że to jej koszmar z dzieciństwa, a Katherine jej wmawiała tak długo, że są od zawsze razem, że mała w to uwierzyła. Nie wiem, fakt, to dziura w fabule... Poza tym mam pytanie: czy ciocia Lily myślała, że Wayne nie żyje?