PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=140235}

Gotowe na wszystko

Desperate Housewives
2004 - 2012
7,8 118 tys. ocen
7,8 10 1 117746
7,0 21 krytyków
Gotowe na wszystko
powrót do forum serialu Gotowe na wszystko

Stało się! ABC ogłosiło, że 8 sezon serialu, będzie tym ostatnim i w maju przyszłego roku przygoda z Wisteria Lane dobiegnie końca!

http://www.imdb.com/news/ni13720986/

globus

http://gotowenawszystko.blox.pl/2011/08/Poczatek-konca.html

ocenił(a) serial na 8
globus

Szkoda..but all good things come to an end..

ocenił(a) serial na 10
globus

Szkoda. Jednak liczy się jakość, a nie ilość. Przykro mi jednak, bo oglądam ten serial od czasów liceum. Każda seria kojarzy mi się jakimś etapem w moim życiu. Może to głupie, albo po prostu jestem sentymentalny.

globus

To w takim razie 8 sezon ma powalić wszystkich na kolana od pierwszego do ostatniego odcinka. Finał ma być tak dopracowany, żeby wszyscy siedzieli z takimi minami O.O a później płakali ze wzruszenia :D
Wierzę, że będzie to udany sezon skoro zapowiada się dużo retrospekcji z Mary Alice, a one zawsze były ciekawe.

globus

Mimo wszystko wielka szkoda.. Oglądam/oglądałem ok. 40 seriali na chwilę obecną i z żadnymi postaciami nie zżyłem się tak jak z Desperatkami.. choć może faktycznie "trzeba wiedzieć kiedy ze sceny zejść niepokonanym"! Mówcie sobie co chcecie, ale moim zdaniem, serial pomimo siedmiu sezonów na koncie wciąż trzyma poziom.. Faktycznie może nie jest to poziom sezonów 1-4, ale mimo wszystko jest bardzo dobrze. Najsłabiej moim zdaniem wypadł sezon 5. (po czterech genialnych!) i oceniam go (tylko!) jako dobry, ale sezon 6. był już znaaaacznie lepszy (głównie za sprawą Drei De Matteo). Sezon 7. jak dla mnie utrzymał mniej więcej poziom sezonu 6. i "DH" jest na dobrej by finałowy sezon sięgnął poziomem pierwszych sezonów.. Marzenie ściętej głowy? I czy bez Marca Cherry'ego za sterami to możliwe? Tak czy siak, w maju będzie rozpacz...

ocenił(a) serial na 10
globus

No cóż... Szkoda.
Tylko tyle można powiedzieć.
Szkoda.

użytkownik usunięty
Marian_21

"Gotowe na wszystko" pokochałam za oryginalność, niepowtarzalność, pomysłowość, a także za sposób w jaki jest w nich ukazywana rzeczywistość. Moim zdaniem każdy sezon był świetny, ciekawy i dociekliwy. Polubiłam każdą bohaterkę i z jednej strony bardzo żałuję, że pozostały mi tylko dwa sezony do obejrzenia (właśnie skończyłam oglądać 6). Ten serial pokazał mi w jaki sposób można radzić sobie z problemami, jak nie załamywać się w ciężkich chwilach, w jaki sposób wybrnąć z opresji itd.. Nie raz śmiałam się przy nim, ale też dziwiłam się i płakałam. Ten serial pokazuje, że pomimo tego, iż życie jest cholernie ciężkie, to zawsze można sobie poradzić. Z każdym odcinkiem utwierdzałam się w przekonaniu, że to prawdziwy fenomen:)

globus

Season 8 "Kiss Them Goodbye"
http://www.youtube.com/watch?v​=BDlKDnmCMp0

ocenił(a) serial na 9
globus

Wielka szkoda. Ale i tak to musi się skończyć. Gdyby serial by miała jeszcze 4 sezony. To od 10 sezonu, możliwe było to że co raz mnie by było widzów. Ja nie wyobrażam sobie jeszcze 9 sezonu bo praktycznie prawie wszystkie desperatki mają po 50 lat a nie które zbliżają się do 60 . Żeby 8 sezon był dobry tak jak 6 sezon a nawet lepszy.

ocenił(a) serial na 10
Jill02

w sumie to powinniśmy się cieszyć że kończą go póki jest jeszcze dobry. że nie robią z niego rozwleczonej krowy tak jak np. z Dynastii. i że w końcu pomyślano że nie kasa się liczy a dobro produkcji.

matti87

Mi w "Gotowych na wszystko" brakuje powracania wątków i mam wielka nadzieję, że ostatni sezon choć trochę to wynagrodzi. Mam na myśli to, że nie wspomina się postaci które odeszły.
Np. W sezonie siódmym nie było nawet wzmianki o losie E.Orlofskiego. Lynette dała do zrozumienia, że będzie dla Niego "matką", to szkoda, że nie było mowy o jakichś odwiedzinach w więzieniu czy listach.. Tak naprawdę nie wiadomo gdzie On teraz jest.
Co z Samem Allenem? Bree wygłosiła swoje resume na Jego temat i wydawać by się mogło, że go to poruszyło.
Co z Kaylą? Krążą plotki, że wróci w 8 sezonie, ale przez trzy sezony nie było o Niej słowa. Czyżby Tom przez tyle lat nawet z Nią nie rozmawiał - telefon, list?
Co z synem Karla - była mowa o tym, że Jego matka odeszła, potem zmarł ojciec..
Tutaj wyjątkiem jest David Dash, bo w szóstym sezonie w rozmowie Susan i Eddiego przed jej ślubem z Mike'em ( odcinek 20) padło zdanie, że gdy "mad men" porwał MJ'a, Susan i Mike do siebie wrócili.
Kolejne postacie to Ana i Danny, Katherine i Robin, Dylan.. można długo wymieniać. Są oczywiście postacie takie jak Orson czy Zach, które podejrzewam o powrót w jakimś wątku, ale nawet gdyby wszyscy pozostali się pojawili w 8 sezonie (w co wątpię i nie jestem przekonana czy to miałoby sens) to i tak żal mi, że tego nie poukładano równomiernie. Są oczywiście postacie takie jak Ian z 3 sezonu czy Keith, którego obecność jest już raczej niewskazana etc. Ale niektóre osoby mogłyby wrócić.

martoslaw

Co do Dave'a to była to retrospekcja czyli dwa miesiące po wypadku. Tylko dlatego go wspomniano.

Jedyny wyjątek to Edie, gdzie wspomniano ją w 6x01, bezimiennie poprzez jakąś blondynę w 6x11 oraz w 7x02. Pewnie tylko dlatego, że fani są do dziś rozgoryczeni decyzją o uśmierceniu Edie.