Pod koniec 6 sezonu dowiadujemy się, że położna ze szpitala w Fairview podmieniła
dziecko komuś z Wisteria Lane. Jak myślicie, czyje to dziecko? Dzieci Solisów móżna
wykluczyć na wstępie, ponieważ są latynosami jak ich rodzice. Zastanawia mnie MJ i córka
Davida i jego zmarłej żony. Mary Alice wspominała, że obydwie mamy wpadły prawie na
siebie w szpitalu. Ale MJ miał od początku być chłopczykiem, więc Suzan by chyba
zauważyła, że jej dziecku brakuje czegoś między nogami. Lynette ma sporo dzieci, więc nie
zdziwiłbym się, że to jedno z nich. Warto pamiętać, że Katherine mieszkała na Wisteria
Lane, kiedy urodziła jej się córka, która była chyba rówieśniczką Julie Mayer. A jak wy
obstawiacie?
Po pierwsze, trzeba zaznaczyć wyrażnie: adwokat powiedział, że "jedna z tych rodzin mieszka na WL". Dlatego uważam, że gdy prawda wyjdzie na jaw to będzie ona dotyczyć jednej, znanej już nam gospodyni (Bree, Lynette, Susan lub Gabi) z inną matką, całkowicie nam nie znaną.
Przy okazji Katherine przyjechała na WL (1994 rok), gdy Dylan miała już cztery lata. Musiała się więc urodzić w innym szpitalu. Z resztą, gdyby to było dziecko Katherine, wymagało by to znowu sprowadzenia jej do DH. Wiemy jednak, że Dana Delany zajęta jest swoim serialem, więc wykluczę Dylan i Katherine.
Osobiście myślę, że będzie to MJ z tym głuchoniemym dzieckiem, które przyjechało do swego dziadka, Roy'a Bendera, jedno z dzieci Lynette albo Gabrielle. W końcu cała siódemka (Preston, Porter, Parker, Penny, MJ, Juanita i Celia) urodziła się w czasach gdy ich rodzice mieszkali już na Wisteria Lane. Polly Scavo, niemowlaka, którego Lynette urodziła przy pomocy "dusiciela z Fairview" nie liczę bo Lynette pewnie nie była z nią w szpitalu.
W sumie jak by tak pomyśleć, to... Bree będzie walczyć o firmę i ułożenie sobie życia po rozwodzie z Orsonem. Mamy też w perspektywie dla niej jej syna w więzieniu i romans z Keith'em. Susan natomiast zrobi wszystko by wrócić na WL. Lynette ma wątki z nowo narodzoną córką i kumpelą z college'u, Renée Perry. A Gabi? Oprócz tego, że Bree wyzna jej iż jej syn przejechał jej teściową to co?
Dlatego też mogę sądzić, że scenarzyści zdecydowali się podmienić jej dzieci. Nie zdziwił bym się, gdyby wpadli na pomysł, by zmienić grubiutką Celię i Juanitę na jakieś chude dzieci.
"Osobiście myślę, że będzie to MJ z tym głuchoniemym dzieckiem, które przyjechało do swego dziadka, Roy'a Bendera"
od razu tak pomyślałam :) no cóż, pozostaje nam tylko z niecierpliwością czekac na rozwiązanie zagadki ;))
Mnie najbardziej pasuje opcja, ze Sam jest synem Bree :P ale to niemożliwe by było... Jednak sadzę, że Sam jest trochę podobny z rysów do Bree, te "kwadratowe" buźki :D
Zróbmy może listę wszystkich dzieci z Wisteria Lane i powoli wykreślajmy te, które nie pasują. W ten sposób wyjdzie nam lista potencjalnych dzieci, które mogły być podmienione:
Bree:
1. Andrew
2. Danielle
3. Benjamin- wykreślamy, bo byliśmy światkami jego narodzin
Gaby:
1. Juannita
2. Celia- wydaje mi się, że je obydwie można wykreślić ponieważ są Meksykankami, więc chyba tródno byłoby je podmienić.
Susan:
1. Julie
2. MJ
Lynette
1. Porter
2 . Preston- możemy wykreślić bliźniaków, bo to bliźniacy, więc chyba pielęgniarka nie zdołałaby podmienić dwóch dzieci.
3. Parker
4. Penny
5. Polly- wykreslamy, bo poród nastąpił w domu, czego byliśmy świadkami.
Ja osobiście stawiam na "starsze pokolenie", ponieważ Mary Alice powiedziała, że to się zdarzyło bardzo dawno temu. Moje typy to: Danielle, Andrew, Julie i najmłodszy syn Lynette. Stawiałbym na MJ`a, ale ze względu na słowa Mary Alice wydaje mi się, że jest za młody.
O właśnie mnie tez się to rzucało w oczy. Julie i Susan są dobrze dobrane "wyglądowo" podobne sylwetki brazowe oczy kształty twarzy. Andrew i Bree tez nawet pasują. Za to Danielle nigdy jakos mi nie pasowała :D
Ja znam już tożsamość dziecka i poszkodowaną rodzinę...
http://gotowenawszystko.blox.pl/2010/09/Znamy-juz-tozsamosc-podmienionego-dzieck a.html