PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=140235}

Gotowe na wszystko

Desperate Housewives
2004 - 2012
7,8 118 tys. ocen
7,8 10 1 117855
6,9 23 krytyków
Gotowe na wszystko
powrót do forum serialu Gotowe na wszystko

Wiem, temat dla nie których nudny ale dla większości irytujący i dość trudny. Podnieśmy poziom trudności, obsadźmy nie tylko główne bohaterki ale także te bopoczne, występujące gościnnie myślę że będzie to ciekawe.
Moja Lista:
Susan Mayer-Katarzyna Chrzanowska/Agata Kulesza
Lynette Scavo-Małgorzata Foremniak
Gabriell Solis-Anna Przybylska
Bree Van de Kamp- Beata Kawka
Mary-Alice Young-Danuta Stenka
Edie Britt-MAgdlaena Cielacka
Karen Mckluscki-Hmm, ta co grała matkę foremniakw "I kto tu rządzi"
Ida Grenberg-Elżbieta Jarosik
Gloria Hodge-Beat Tyszkiewicz
Mike Delifino- Paweł Małaszyński
Ian "Skomplikowane angielskie nazwisko"-Jacek Rozenek
Karl Mayer-Andrzej Chyra
Tom Scavo-Cezary Pazura
Rick-Tomasz Kot
Carlos Solis-Paweł Deląg
John Rowland-Obuchowicz
Victor Lang-Jan Englert
Rex Van de Kamp-Krysztof Stelmaszyk
George Willimas-Mariusz Kiljan
Orson Hodge-Tomasz Stockinger
Paul Young-Jan Frycz
Julie Mayer-Joasia Jabłyczńska
Porter-Michał Boczkowski
Preston-Eryk Lipiński
Parker-Kacper Stemplowski
Kayla-Julia Królikowska
Danielle Van De Kamp-Kaja Paschalska /Przy tej dwójce trzeba by było
Andrew Van De Kamp-Jakub Tolak /popracować nad powrtotem do liceum
Zach Young-Antoni Królikowski

użytkownik usunięty
Pray

Człowieku, skąd ty masz tyle aktorów z "Klanu"??? Czyżby to była twoja ulubiona telenowela.

Na +)
Foremniak jako Lynette (wielu wątpi, ale myślę, że dałaby radę), Przybylska jako Gaby, Kawka jako Bree, Cielecka jako Edie (choć myślę, że lepsza byłaby Magdalena Wójcik) i Stenka jako Mary Alice (choć dla Stenki wybrałbym rolę Carolyn Bigsby). Tyle że to wszystko nie są twoje typy, tylko one już tu gdzieś były. Tyszkiewicz jako Gloria - to mogłoby być bardzo ciekawe. Ponadto Chyra jako Karl - świetny pomysł. Ponadto Tom i Rick, czyli Pazura i Kot, to przyzwoite, ale niezbyt porywające typy. Englert jako Victor Lang to strzał w dziesiątkę. Jabłczyńska jako Julie chyba już lekko za stara - nikt nie uwierzy, że ma 14 lat, choć pasuje do roli. Rozenek jako Ian może być.

Na -)
Chrzanowska i Kulesza jako Susan? Zdecydowanie NIE. Jeszcze w dodatku przy Małaszyńskim jako Mike'u. Każesz mi wierzyć, że Małaszyński wybrałby Kuleszę zamiast Cieleckiej? Daj spokój! O Chrzanowskiej nie wspomnę... Chyba niezbyt uważnie przyjrzałeś się Idzie i Karen, bo twoje typy są okropne. Deląg jako Carlos? Nigdy w życiu! Obuchowicz jako John??? Po stokroć NIGDY W ŻYCIU!!! Stelmaszyk nie pasuje do roli Rexa, to że grał z Kawką w "Samym życiu" nie oznacza, że tu by się sprawdzili równie dobrze. To, że Kiljan gra aptekarza w "Heli..." też go od razu nie piastuje do roli wszelkich aptekarzy. Stockinger w roli Orsona - znów lekarz. Widać, że lecisz niekiedy stereotypami. Nie wiem, czy Stockinger podołałby takiej roli. Frycz jest świetny naprawdę w każdej swojej roli, ale nie wydaje mi się być dobrym typem na Paula. To, że gra często małżeństwo ze Stenką, to nie znaczy, że tym razem też musi. Znów stereotyp! Na temat dzieci się nie wypowiadam, może oprócz Julii Królikowskiej. Nie wiem, ile ona ma teraz lat, ale nie sądzę, by pasowała do roli Kayli. Paschalska i Tolak jako Van De Kampowie - mam nadzieję, że nie napisałeś tego poważnie. I tu nie chodzi o wiek. Nie znam Antoniego Królikowskiego jako aktora, wiem tylko, jak wygląda i pod tym względem nadawałby się. Ale myślę, że ty też obsadziłeś go wg klucza wizualnego.

Moim zdaniem podwyższanie poprzeczki jest często ryzykowne i tym razem nie wyszło dobrze.

ocenił(a) serial na 10
Pray

Susan Mayer- Agnieszka Grochowska(ale jest za młoda) lub Joanna Brodzik (mimo że sztucznie gra to w "Kasi i Tomku zagrała przyzwoitą słodką ciapę jak Susan)
Lyn Scavo- Danuta Stenka lub Foremniaczka
Bree Hodge- Beata Kawka (wydaje mi się że ona pasuje do roli zimnej i perfekcyjnej gosposi, i na dodatek jest ruda)
Gabi solis- Natasza Urbańska (zarozumiała i piękna, przy tym troche arogancka i zadufana, wydaje mi się że pasowałaby do tej roli)
Edie Britt- Magda Cielecka (również piękna, wydaje mi się ze pasowałaby do roli bezwzględnej pożeraczki męskich serc), może też tamara arciuch
Karen Mc Kluskey- Stanisława Cielińska (ale nie mam pewności, w "Mamuskach " jest dobra)
Mary alice - agnieszka Wagner- ma bardzo ciepły głos, który fajnie by brzmiał podczas narracji, wydaje mi się że jednak za mało w nim ironii.
Ida Greenberg- Zofia Merle (ale wydaje mi się ze jest za bardzo rozszczekana do tej roli, ale wyraz twarzy i wygląd zupełnie podobny i komiczny jak u Idy)
Gloria- Tyszkiewicz może być- nawet maja podobne fryzury, wyraz twarzy i mowę, z grą pewnie byłoby podobnie
Victor lang i Englert to dobry wybór
mike-michał Żebrowski- dość przystojny i roztacza wokól siebie aure tajemniczości, gra też dobrze i pasuje mi zarówno na zabójce jak i umięsnionego hydraulika
Ian Hainsworth- Paweł Małaszyński
Karl mayer- Chyra mógłby być
Tom Scavo- Cezary pazura lub Andrzej Zieliński
Carlos -ehm... może leszek Lichota
John Rowland- boże Obuchowicz nigdy by się na to nie nadawał, jest za drobny i w ogóle, prędzej Wesołowski, mimo że jego gra jest, ehm byle jaka, ale rola Johan i tak nie była zbytnio skomplikowana, to prawie cały czas świecenie nagą klatą, itd.
Carolyn Bigsby- Maria Pakulnis
George williams- kiljan wygląda na wiecznego prawiczka i lekkiego ciapowatego psychopatę
Frycz pasowałby mi na Paula Younga bo jego role sa zawsze takie mroczne , odpychające i ...dziwne.
Orson Hodge-ehm, nie wiem, nikt mi sie nie nadfaje, a juz na pewno nie Stockinger
Jabłczynska mogłaby być Julie ale ma już jakieś 23 lata, czyli jest przynajmniej 10 lat starsza od pierwowzoru, Klaudia Hurlejcio, ale gra tak beznadziejnie słodko od ostatniego czasu że normalnie mozna się porzygać
Na Danielle typowałbym taką jedną za m jak miłość, co podrywała tego jednego blixniaka (dawał jej korki czy coś- nie oglądam tego więc nie znam imion), wydaje mi się że to dobry material na 17-letnią sucz
Zachary Young- królikowski z wyglądu się zgadza, ale nie mam pojęcia jak gra,nie mam pojęcia
Andrew- Sergiusz żymiełka, gra fajna ironiczna rolę w rodzinie Zastępczej, ale nie wiem czy się nadaje na rolę 17-latka
na dzieciaki Scavo trzebaby było zrobić casting, bo jakoś z tymi dzieciakami w naszych serialach ciężko
no to byłoby na tyle...

ocenił(a) serial na 9
Pray

ja nie kojarzę wszystkich postaci z serialu, bo oglądałam tylko dwie serie i napiszę tylko tych, których kojarzę:
Susan Mayer- Olga Bończyk
Lynette Scavo- Danuta Stenka
Gabrielle Solis- Anna Przybylska
Bree van de Camp- Beata Kawka
Mary- Alice Young- Marzena Trybała
Eddie Britt- Tamara Arciuch
Mike Delfino- Michał Żebrowski
Karl Mayer- Jan Frycz
Tom Scavo- Paweł Małaszyński
Carlos Solis- Michał Milowicz
John Rowland- Mateusz Damięcki
Rex van de Camp- Piotr Adamczyk
George Williams- szczerze mówiąc, nie mam pojęcia
Paul Young- j.w.
Julie Mayer- Klaudia Halejcio
Danielle van de Camp- Julka z ,,M jak miłość''
Andrew van de Camp- Adam Fidusiewicz

Polska obsada chyba i tak się nie nadaje...

Pray

A ja chcę na Edie DODĘ!!!!! <lo>>:p POWAŻNIE MÓWIĘ pzdr

użytkownik usunięty
Pray

przecież większość postaci nie pasuje :P chociaż:

w takim serialu chciałbym na pewno widzieć Danutę Stenkę (pasuje!)
Tyszkiewicz jako Gloria też :)
też Ptdzybyslka by mogła zagrać

powiem tak, nie chciałbym w Polsce kopii gotowych na wszystko, czyli ta sama fabuła itp. ale coś podobnego - OWSZEM,
postacie mogą być inne, inne charaktery, ale żeby serial miał ten sam klimat
to by był HIT!

Pray

Polscy "gwiazdy" się nie nadają! Nie umieją grać! Polska wersja DH byłaby do bani...

A gdyby już obsadzać, to połowa ról powinna trafić do nieznanych, dobrze grających aktorów (chyba i tacy w naszym kraju są, nie?).

ocenił(a) serial na 10
Pray

Jak można porównywać polskich aktorów z tymi z DH?
To jest dla mnie niezrozumiałe.

Pray

Hellolo!!!
Ja zdecydowanie obsadził bym tylko najważniejsze role sławnymi gwiazdami.
Bo:
* wszyscy żądali by horrendalnej gaży
* nie zawsze natłok sławnych nazwisk wychodzi widzom na dobre
* w amerykańskiej wersji wiele aktorów nie było sławnych przedtem bo zarabiali grając małe rólki

SUSAN MAYER - Katarzyna Jamróz (ma 37 lat tak jak Susan gdy zaczynał się 1 sezon, wygląda prawie jak ona, brązowe włosy, aktorka i piosenkarka, ma syna, lubi światło świec jak Susan i jej matka - Sophie, jest stosunkowo ładna)
LYNETTE SCAVO - Katarzyna Chrzanowska (44 lata tak jak Felicity Huffman, ciemny blond włosów, atrakcyjna, lubi pracę tak jak Lynette, matka bliźniaczek)
GABRIELLE SOLIS - Natasza Urbańska (30 lat, buntownicza - krytykowała wyniki głosowania w programie polsatowskim "Jak oni śpiewają", piękna i uwodzicielska, modelka znanych projektantów mody - m.in. Pumy tak jak Gabrielle)
BREE VAN DE KAMP - Grażyna Wolszczak (49 lat, uważam, że ma podobną twarz do Bree, tylko trzeba by było jej niezwłocznie przefarbować włosy z czarnych na rude)
MARY ALICE YOUNG - Katarzyna Herman (36 lat, ma już wprawę w umieraniu - "Kryminalni", a z resztą jest bardzo piękna i wygląda na taką co skrzętnie ukrywa tajemnice)
EDIE BRITT - Małgorzata Foremniak (40 lat, dwukrotna mężatka tak jak Edie, ma życiowego partnera - dla Edie był to Karl a w 3 sezonie Carlos, piękna i uważam, że ma talent do grania wrednych babek)
BETTY APPLEWHITE - tu nie mam pomysłu...
no i oczywiście
MARTHA HUBER - Joanna Jędryka (67 lat, gra wścibską siostrę w "M jak miłość" no ale tak cudownie, że to jest moja bezdyskusyjna kandydatka do tej roli)
RESZTĘ AKTORÓW Z CZASEM BY SIĘ DOKOPTOWAŁO