PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=140235}

Gotowe na wszystko

Desperate Housewives
2004 - 2012
7,8 118 tys. ocen
7,8 10 1 117562
7,1 19 krytyków
Gotowe na wszystko
powrót do forum serialu Gotowe na wszystko

LYNETTE I GABI BEDA MIAŁY TAJEMNICĘ 6 SEZONU! ZNAM ZA TO ZAKOŃCZENIE 5 SEZONU ZE SPOILERÓW. JEŻELI SIĘ SPRAWDZI, BĘDĘ W CIEŻKIM SZOKU!

ŹRÓDŁO:
http://desperate-housewives.tripod.com/id3.html
http://desperate-housewives.tripod.com/FinaleScript.pdf

ocenił(a) serial na 10
michu1945

nie chce mi sie wierzyc w to wszystko co tam jest napisane..To ile osob umrze? Jackson , Julie , Adam(byly Katherine) , MJ , Dave pominelam kogos ? mam nadzieje ze jednak sie tak nie skonczy...

użytkownik usunięty
Brooke_3

Ktoś to napisał dla zabawy, nie ma szans, żeby Marc Cherry zaaprobował takie akcje i aktorzy zgodzili się je grać.

Przetłumaczę to wszystko na polski, w razie gdyby ktoś nie lubił angielskiego, a też chciał się pośmiać.

5x19 Spójrz im w oczy i powiedz, co wiedzą
Pojawia się Travers i kobiety z Wisteria Lane opowiadają mu o życiu i śmierci jego matki. W retrospekcjach dowiadujemy się, że Edie spała z:
1. Orsonem, gdy Bree odmówiła mu "spotkania małżeńskiego" w czasie jego pobytu w więzieniu
2. Tomem, kiedy Lynette podejrzewała go o romans z jakąś babką i poprosiła Edie o pomoc, tuż po oczyszczeniu się z podejrzeń żony Tom i Edie zrobili to w łazience restauracji
3. Mikiem, kiedy to rozwiódł się z Susan i przeprowadził do hotelu, w którym akurat rezydowała Edie
4. z chłopakiem Karen McCluskey (!), która nakryła ich w swoim łóżku
5. Johnem, kiedy Gaby chciała go przetestować i nie zdał egzaminu

Końcowa narracja Mary Alice: "I ja żałuję, że przed swoją śmiercią nie przespałam się z Edie Britt, ale mogę to teraz nadrobić, bo Edie jest juz w niebie i czeka nas mała, lesbisjka akcja" :).

5x20 Rusz tu swój tyłek
Rose, którą Orson usiłował obrabować, zaczyna rozpowiadać, że widziała całe zajście z Edie i że on jest za nie współodpowiedzialny. Orson jest jednak na luzie, jako że kobieta cierpi na demencję. Bree ma do załatwienia sprawę na policji, gdy funkcjonariusz znajduje w jej aucie koszyk piknikowy z nożami i pistoletami w środku.

Lynette przewraca się pod prysznicem. Z opresji ratuje ją przechodzący obok... Carlos. Podoba mu się jej ciało. Tymczasem Gaby i Tom spędzają miło czas w klubie ogrodnika.

Jackson powraca na Wisteria Lane, by zdobyć na nowo Susan. Zabiera ją na romantyczną kolację do restauracji, gdzie akurat Mike oświadcza się Katherine. Jest tam też Dave, który przygotował sobie kieliszek z trucizną, i podrzuca go Katherine. Przez pomyłkę wypija go Jackson i umiera. Susan jest zdruzgotana.

5x21 Woo-Hoo!
Gaby nie chce nosić makijażu, by przekonać swoje córki o dobrociach naturalnego piękna. Kiedy jednak podczas uroczystego przyjęcia natyka się na majora i jego żonę, desperacko i bezskutecznie szuka kogoś, kto pożyczy jej pomadkę. Tom, mimo to, wciąż jest nią zafascynowany.

Bree jest wściekła na wieść, że Orson po rozwodzie dostanie połowę jej firmy. Jej prawnikiem zostaje Karl Mayer i oboje donoszą na policji, że Orson jest zamieszany w śmierć Edie. W międzyczasie Alex i Andrew planują weselicho.

Lynette i Carlos całują się. Lyn mówi to Tomowi, ale on nie ma nic do tego, jako że sam ma ochotę na Gaby.

Dave planuje po raz n-ty zabić Katherine. Wie, że ma ona przyjść do Susan, więc się tam na nią czai. Tymczasem z niezapowiedzianą wizytą wpada Julie i Dave to ją morduje. Susan znowu jest zdruzgotana i pewnie nie rozumie, jak to się dzieje, że ludzie wokół niej umierają.

5x22 Związek młodych gejów
Bree nie sprawdza się podczas przygotowań do wesela jej syna, co rekompensuje sobie gorącym romansem z Karlem. W dzień wesela policja aresztuje Andrew.

Dave kryje się pod prysznicem Katherine, żeby... niespodzianka - zabić ją! Nieoczekiwanie pojawia się Adam Mayfair, jej były mąż, z zamiarem odzyskania jej. Szuka jej pod prysznicem, gdzie Dave wbija w niego nóż i zabija. W międzyczasie pogrążona w żałobie Susan dobiera się do Mika, ale on się jej opiera, bo woli Katherine.

W czasie przyjęcia zaręczynowego Katherine i Mika, Solisowie i Scavowie bawią się razem i piją za dużo wina. Gaby rzuca hasło "zamiana mężów" i wszyscy się cieszą. Odcinek kończy się, jak cała czwórka wchodzi do jednej sypialni.

5x23 Słodycz (?)
Pierwsza część finałowego odcinka.

Bree dowiaduje się, że Orson podał na policję Andrew za potrącenie Juanity Solis w 1 sezonie. Jako że Alex stracił ojca w podobnym wypadku, postanawia on porzucić świeżo upieczonego małżonka, a Bree na nowo zaczyna pić.

Katherine planuje swoje wesele z Mikiem, w czym pomaga jej Susan. Obok w łazience Dave morduje MJa, a za chwilę otrzymuje faks, że MJ został zamieniony z Paige Dash po urodzeniu. Wychodzi na to, że zabił swoje dziecko, więc zabija i siebie. Przypominam, że leży tam już trup Adama. Pod koniec odcinka Katherine musi po raz pierwszy od tygodnia skorzystać z łazienki i odkrywa wesołą gromadkę nieboszczyków.

Projekt "zamiana mężów" zostaje wprowadzony w życie. Gabrielle próbuje o tym zapomnieć, ale Lynette i Carlos są zadowoleni i chcą znów iść na całość.

5x24 Najgorsze ciasta w Londynie
Lynette, Gabrielle, Tom i Carlos zapraszają byłego Susan, Iana, i jego obecną żonę do wspólnej orgii.

Przestraszona, że śmierć MJa może jakoś wpłynąć na decyzję Mika o ich weselu, Katherine decyduje się pochować trupy ze swojej łazienki w lesie. Potem robi to, co umie najlepiej, czyli wylatuje do Rumunii i idzie do sierocińca, z którego zgarnia dzieciaka podobnego do MJa. Robi to wszystko, zanim Susan orientuje się, że jej syna nie ma w domu. W międzyczasie Mike i Susan spędzają ze sobą upojne chwile przed jego ślubem z Katherine. Czy Susan zorientuje się, że coś jest nie tak, gdy MJ zacznie mówić po rumuńsku?

Po rozwodzie z Bree Orson przeprowadza się na wieś, zaś sama Bree namawia na alkoholową libację Karla, który też się właśnie rozwiódł. Odurzeni wódką trafiają przed ołtarz jeszcze tej samej nocy.

Spoilery na 6 sezon:
Przyjeżdża 16-letnia siostrzenica Gabrielle. W rzeczywistości jest to jej córka, którą oddała tuż po urodzeniu.

Karl i Bree zostają szczęśliwym małżeństwem.

Serial przedłuża swój żywot o dodatkowe 3 sezony, w międzyczasie zmieniają nazwę na "Zdesperowane Golden Girls".

Nie wiem, jak ktokolwiek mógł traktować cokolwiek z tego na serio.

ocenił(a) serial na 10
michu1945

przeczytałem to i myślałem, że padnę ze śmiechu. Ktoś po prostu zrobił sobie żart a tu wielka heca.

gucio124

OMG, trzymajcie mnie, bo nie wytrzymam... xD

ocenił(a) serial na 10
elfka77

Po pierwsze , jak Edie mogła spać z tymi wszystkimi osobami ? Przecież te wszystkie zdarzenia mają miejsce pomiędzy 4 a 5 sezonem czyli 5-letnią przerwą , a Edie wyjechała przecież . Więc to nie możliwe .

Po drugie , nie wyobrażam sobie takiej rzezi na Wisteria Lane . Nie które zderzenia , np. ni z tond ni z owo zjawia się Adam - były mąż Katherine i ginie a wcześniej nie ma o nim żadnej mowy . Susan - jej córka Julie też nagle przyjeżdża i ginie no i tak samo Jackson przyjeżdża i ginie – to śmieszne .

Po trzecie mam nadzieje , że to jakieś żarty a NIE prawda i , że to nie będzie miało miejsca .

ocenił(a) serial na 10
Sobek92

haha^^

najlepsze są romanse;) Solisowie i Scavovie:)
ciekawe czy chociaz z tym MJ prawda(tzn. ze został zamieniony z Pagie:))
a tylko zeby sie nie sprawdzilo ze Bree bedzie alkoholiczką..

fajnie jakby "córka" Gaby przyjechała:)

ocenił(a) serial na 10
crazYboY50007

Zamiana dzieci dla mnie kompletna paranoja.Jeszcze żeby chociaż noworodki były tej samej płci to miałoby to więcej sensu.Nie wyobrażam sobie że kobieta w trakcie porodu słyszy od lekarza Ma Pani syna!Lub to chłopiec! a ze szpitala wychodzi z dziewczynką.

michu1945

Znieśli już te bzdury o tym, że Edie zaliczy nawet w niebie Mary Alice i o masakrze na WL.

michu1945

"Pod koniec odcinka Katherine musi po raz pierwszy od tygodnia skorzysta z łazienki i odkrywa wesołą gromadkę nieboszczyków."
Rozwaliło mnie to najbardziej ;DDD

Co za bzdury ;]

użytkownik usunięty
Fiola

Widzicie, ja tu nie zostawiłem suchej nitki na tym artykule, a tymczasem musiał on powstać na podstawie prawdziwych spoilerów. Oto, co odnośnie tematyki nadchodzących odcinków pisze portal IMDb:

5x19
"Susan, Bree, Gabrielle i Lynette dowiadują się, że Edie leży w śpiączce w krytycznym stanie po wypadku samochodowym... i składają wizytę jej synowi, Traversowi, do jego szkoły, by poinformować go o stanie jego matki. Retrospekcje głównych bohaterek oddają cześć Edie w jej potencjalnie ostatnich chwilach, kiedy wydaje się, że może ona nie przeżyć. W międzyczasie, małżeństwo Bree przechodzi głęboki kryzys, kiedy Orson zaprzecza swojej kleptomanii i zachowuje dla siebie swój udział w wypadku Edie."

5x20
"Jedna z gospodyń zostaje zatrzymana poza Fairwiev z piknikowym koszykiem wypełnionym nożami i pistoletami. Kleptomania Orsona coraz bardziej się pogłębia, zwłaszcza kiedy Karen McCluskey rozpoznaje go jako człowieka, który włamał się do jej domu, przez co zostaje on aresztowany. Bree próbuje zorganizować mu linię obrony, ale szybko odkrywa, że Orson zmienił się w socjopatę, który nie czuje się winien za swoje przestępstwa i jest pewien, iż zostanie oczyszczony z wszystkich zarzutów, jako że pani McCluskey miewa problemy z pamięcią. Tymczasem Tom i Gabrielle mają inne poglądy nt. bycia niezatrudnioną stroną w związku, podczas gdy Carlos ratuje Lynette po tym, jak upada ona i uderza się o prysznic. Również, Dave planuje zabicie Katherine, by Mike cierpiał, ale przypadkowo odkrywa, że obwiniał nie tę osobę, która spowodowała wypadek jego rodziny i teraz ma inne zadanie: Susan."

ocenił(a) serial na 10

jak myślicie kogo zatrzymają z tymi nożami i pistoletami?? (o ile taka sytuacja bedzie miala miejsce:)) ja mysle ze Susan:)

ocenił(a) serial na 10
crazYboY50007

Ja mysle, ze Bree albo Katherine...

za krótki

ocenił(a) serial na 8
Arno

Na bank Katherine;]

BTW:
"Pod koniec odcinka Katherine musi po raz pierwszy od tygodnia skorzystać z łazienki i odkrywa wesołą gromadkę nieboszczyków." - umarłam;DDD

michu1945

Fan: Czy kiedykolwiek ludzie na WL dowiedzą się, że Paul Youn nie zabił Felicii Timann?
Marc Cherry: Tak

Źródło:
http://www.youtube.com/watch?v=i36XOFXzerU

ocenił(a) serial na 10
michu1945

http://www.youtube.com/watch?v=bTU_F7YOkpE

chyba to jednak bedzie Susan...;( tylko nie ona;(:(