Mógłby ktoś podać tajemnice sezonów 1-5??
1.
2.
3.
4.Były mąż Katherine chciał poznać prawdę o swojej córce
5.Dave chciał odegrać się za zabójstwo żony i córki na Susan i Mike'u
1. desperatki próbują rozszyfrować dlaczego Mary Alice popełniła samobójstwo
(według mnie idealna tajemnica jak na 1 sezon, genialne rozpoczęcie serialu dlatego, że przecież zaczeło się właśnie samobójstwem Mary Alice, która jest teraz narratorem :)
2. nowa sąsiadka Betty Applewhite ukrywa przed policją i sąsiadami trochę niedorozwiniętego syna w piwnicy, który rzekomo zamordował byłą dziewczynę jej drugiego syna...
3. nowy mąż Bree - Orson zabił ponoć swoją byłą żonę, oczywiście nie wiadomo czy to prawda, z tym wątkiem związana jest matka Orsona, nawet Mike, oraz wiele epizodycznych postaci, które wniosły wiele do innych wątków swoją obecnością (np. Carolyn Bigsby) ;)
polecam te 3 sezony, jeżeli ich nie oglądałeś/aś ponieważ według mnie są to najbardziej barwne i zabawne sezony, potem serial traci już ten swój genialny, wręcz parodyjny klimacik...
pozdro ;)
"potem serial traci już ten swój genialny, wręcz parodyjny klimacik... "
I w 6 sezonie go odzyskuje ze zdwojoną siłą :D
Choć 4 był dobry, 5 niezły, to masz rację nie miały magii Desperatek.
Eee, nie mówcie!! 4 sezon był również boski, tak jak 3 pierwsze sezony!! Wprowadzenie Dany Delany (czyli Katherine Mayfair) do serialu bardzo dużo zyskało!! Jedynie 5 odstaje od reszty, ale 6 powrócił na dawne tory i jest świetny :P :P
Zgadzam się z dawciem930!
Jeśli mam ocenić to:
1 sezon: "celujący"
2 sezon: tajemnica "dostateczny" ale wątki reszty desperatek "celujący"
3 sezon: odcinki z tajemnicą "celujący" a od 16 do 18 "dobry"
4 sezon: "celujący"
5 sezon: ogólnie "dostateczny"
I połowa 6 sezonu: "celujący"
Oczywiście xD
sezon 1 - tajemnica samobójstwa Mary Alice Young: desperatki chciały dowiedzieć się, dlaczego Mary Alice popełniła samobójstwo i osierociła swojego syna Zacha.
sezon 2 - tajemnica Betty Applewhite: Betty ukrywała w swoim domu drugiego syna - Caleba, który był upośledzony umysłowo. Wiązano go z zabójstwem Melanie Foster, ale tak naprawdę dziewczynę zabił pierwszy syn Betty - Matthew.
sezon 3 - tajemnica Orsona Hodge'a: Orson ożenił się z Bree, jednak dawna sąsiadka Carolyn oznajmiła, że Orson zabił swoją poprzednią żonę Almę. Alma tak naprawdę żyła, ale wiązano go z drugim zabójstwem na Monique Polier. W całą sprawę był również wplątany Mike Delfino i matka Orsona Gloria Hodge.
sezon 4 - tajemnica Katherine Mayfair: Katherine wprowadza się z córką Dylan i mężem Adamem na Wisteria Lane. Wkrótce okazuje się, że Dylan nie jest biologiczną córką Katherine, w dodatku pojawia się były mąż Katherine - Wayne Davis, który próbuje rozwiązać czyją córką jest tak naprawdę Dylan.
sezon 5 - tajemnica Dave'a Williamsa: Dave i Edie biorą ślub i wracają na Wisteria Lane. Dave chce się zemścić na Mike'u za śmierć żony i córki. Jednak później Dave odkrywa prawdę, że to Susan prowadziła samochód i próbuje zabić jej syna MJ-a.
super, że w 6-tym sezonie wróci ,,klimacik'' ;)
nie mogę się doczekać :D
(tylko nie zamieszczajcie spoilerów!)
tylko szkoda, że bez Edie... :(
Tak, brak Edie daje się we znaki i bardzo jej brakuje w 6 sezonie, gdyż, już już ja i inni pisali, jest świetny, wątki są super i sytuacje nietypowe, więc mistrzowskie riposty Edie byłyby dopełnieniem do tego xD Ale, jeśli oglądasz desperatki na Polsacie, to naprawdę warto poczekać - później ogląda się jeszcze lepiej :) Pozdrawiam!!
jak już mowa o tajemnicach sezonów... to w 6 sezonie jest takowa? :P oglądałam dotychczasowe odcinki, ale jakoś w tym momencie nic mi nie przychodzi do głowy :P
No tajemnica Bolenów:) Dlaczego musieli ucieć, zmienić nazwisko, dlaczego Danny w szpitalu powiedział, że nazywa się Tayler i dlaczego Angie ma wielką bliznę na plecach...