PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=140235}

Gotowe na wszystko

Desperate Housewives
2004 - 2012
7,8 118 tys. ocen
7,8 10 1 117729
7,0 21 krytyków
Gotowe na wszystko
powrót do forum serialu Gotowe na wszystko

Witam!!!
Totalny zastój zapanował na forum jakby zupełnie nic się nie zbliżało... To już jutro pierwszy odcinek piątego sezonu w U.S.A.!!! Wiem, że wysyp postów zacznie się po jego oglądnięciu, ale zachęcam do dyskusji na temat spoilerów i sneak peaków, które zamieściłem w moim poście "V sezon - Spoilery"...
Pozdrawiam!!!

użytkownik usunięty
Koziorozec3

To jutro już jest?! Myślałem, że w poniedziałek, nie mogę się doczekać.
Mam nadzieje, że w nowym sezonie zacznie się jakaś ciekawa i dobrze zrobiona akcja (jak to było w dwóch premierowych odcinkach 3 serii Heroes).
Bo ostatni odcinek, gdzie Adam tak cudownie wchodzi i ratuje sytuacje w 15 sekund i jeszcze nawet nie pokazali tego był słaby. Także nie podobało mi się zbytnio "5 lat później". Wszystko kolorowo i szczęśliwie do przesady zrobione.
Przyszłość Bree, Katherine, Susan no i może jeszcze Gabi była dość dobrze pokazana, ale to co wymyślili do Lynette to był żal.
Mam dużą nadzieje, że w 5 sezonie będzie ciekawiej niż na koniec czwartego.

ocenił(a) serial na 10

Masz rację! To w poniedziałek, bo z racji różnicy czasu premiera w U.S.A. będzie miała miejsce o 2-ej nad ranem czasu polskiego...
Pozdrawiam!!!

Koziorozec3

nareszcie!!!:D no to czekamy do jutra;)

ocenił(a) serial na 8
Loolly

Dobrze że zajrzałam tutaj na forum, bo nie miałam pojęcia że to już dziś :) No zobaczymy, ciekawe co scenarzyści wymyślili. Liczę po cichu że nastąpi powrót do formy, bo 3 i 4 sezon to trochę spadek w dół wg mnie...

ocenił(a) serial na 10
rawenna_2

Ciekawy artykuł z onet.plo nowym sezonie:

"Ależ ten czas leci! (zwłaszcza na Wisteria Lane)"

W ciągu pięciu lat tyle się może zdarzyć! Wystarczy spojrzeć na "Gotowe na wszystko".
Scenarzysta serialu Mark Cherry uważa, że serial trochę za bardzo zbliżył się do telenoweli, więc przyszedł czas na odfiltrowanie zanieczyszczeń. Dlatego dzięki inspiracji emitowanym w ABC serialem "Zagubieni", nieustannie skaczącym po kontinuum czasu, z końcem minionego sezonu wcisnął guzik przewijania. – Początkowo zamierzałem przeskoczyć osiem lat do przodu – mówi Cherry. – Ale potem mi uświadomili, jak aktorki mogą zareagować na pomysł takiego postarzenia ich, więc spróbowałem przeskoczyć o pięć.
Przeskok spowodował drastyczne zmiany w życiu mieszkanek Wisteria Lane i towarzyszących im mężczyzn. – Susan to już nie ta sama kobieta – mówi Teri Hatcher, odtwarzająca tę postać w serialu. – Przecierpiała swoje i to zmieniło jej poglądy na wiele spraw.
Kiedy w niedzielę rozpocznie się emisja piątego sezonu "Gotowych na wszystko", Susan może mieć już za sobą czasy głupawego poczucia humoru, z którego dawniej słynęła.
Niektóre rzeczy się nie zmienią. Narratorką serialu nadal będzie gotowa na wszystko nieboszczka Mary Alice. Analogicznie jak w poprzednich sezonach pojawi się zagadka: Edie (Nicollette Sheridan) wyjdzie za mąż za mężczyznę szukającego zemsty (Neal McDonough).
Kiedy po raz pierwszy spotkaliśmy mieszkanki przedmieścia, każda z nich miała własne pragnienia: Bree chciała być doskonałą panią domu, Lynette wierzyła, że może odnosić sukcesy jako businesswoman i matka, Gaby pragnęła, żeby świat kręcił się wyłącznie wokół niej, a Susan fantazjowała o szczęśliwej miłości do grobowej deski.
Nowy wątek Susan "wstrząśnie widzami", mówi Bob Daily, producent serialu, odnosząc się do rozpadu jej związku z Mikem (James Denton). – W pierwszym odcinku dowiadujemy się o tragicznych wydarzeniach, do których między nimi doszło. Susan jest dziś bardziej cyniczna i zamiast tęsknić za bajkowym romansem, chce tylko, żeby jej nowy związek pozostał bez zobowiązań.
Nowy przyjaciel Susan, grany przez Gale’a Harolda, chciałby bardziej zaangażowanej relacji. Mike także nie zniknął z horyzontu. – Mieliśmy nadzieję, że uda się to utrzymać w większej tajemnicy, ale szybko się wydało, że James Denton powróci do serialu – mówi Daily. Producenci zastanawiali się nad zmianami w karierze Susan, ilustratorki książek dla dzieci. – Postanowiliśmy jednak na razie skupić się na jej życiu uczuciowym.
Nie tylko Susan doświadczyła dramatycznych zmian. Gaby (Eva Longoria Parker), dawniej egoistyczna, bogata gwiazda świata mody, stała się mamą i opiekunką niewidomego męża, której się nie przelewa. – Straciła wszystko, co było dla niej ważne. Na domiar złego, jej pięcioletnia córka ma problemy z nadwagą – mówi Daily. – To bogate źródło pomysłów. Straciła swoją pozycję społeczną i jest gotowa na wszystko, żeby wspiąć się z powrotem.
Longoria Parker nie ma nic przeciw temu. Mówi, że cieszy się na granie mniej oszałamiającej Gaby. – Ma za sobą przeszłość modelki – mówi. – W swoim bezguściu czyni wysiłki, żeby nadal wyglądać imponująco, co jest po prostu tragiczne. I, owszem, noszę powiększające wkładki na pośladkach, brzuchu i piersiach.
Ponieważ Gaby i Carlos (Ricardo Antonio Chavira) mają dziś dwoje małych dzieci, można mówić o pojawieniu się nowego pokolenia na Wisteria Lane, w czym ma udział także pięcioletni syn Susan i Mike’a.
Wśród innych zmian można wymienić nowych aktorów grających młodych Scavo. Lynette (Felicity Huffman) musi sobie radzić z bliźniakami, którzy z nieznośnych dzieci stali się nastoletnimi kryminalistami. Do spółki z mężem Lynette stara się wziąć górę nad wrzaskliwymi chłopakami. – Gra idzie o większą stawkę. Matka wie, że to może być ostatnia szansa na wywarcie na dzieci pozytywnego wpływu – mówi Daily. – Przesadnie stara się zadośćuczynić za to, co stało się z chłopcami, i córkę wychowuje inaczej.
Bree (Marcia Cross) zbudowała imperium biznesowe zorientowane na niepracujące zawodowo matki, po tym, jak jej mąż Orson (Kyle MacLachlan) odniósł finansową porażkę. – W sumie opuszcza własny dom, każąc innym kobietom, żeby siedziały w swoich - mówi Daily. Po drodze angażuje syna Andrew (Shawn Pyform) jako zawodowego zbira, żeby samej nie brudzić sobie rąk nieprzyjemną stroną biznesu.
Cross mówi, że jest zachwycona zmianą. – Nie mogłam się doczekać, kiedy Bree wyjdzie wreszcie z domu. To znaczy, wychodząc zabierze ze sobą swoje ciasteczka, ale przynajmniej wyjdzie na zewnątrz.
Bree zabierze też ze sobą dawną rywalkę, Katherine (Dana Delany). Ponieważ aktor grający byłego męża Katherine (Nathan Fillion) wystąpi w serialu ABC "Castle", najprawdopodobniej nie zobaczymy go przy Wisteria Lane. – Katherine pracuje teraz z Bree w firmie cateringowej i zazdrośnie patrzy na gwałtowny rozwój kariery Bree, publikującej właśnie nową książkę kucharską – mówi Daily. – Zanosi się też na bardzo ciekawego nowego amanta Katherine.
Podobnie jak w przypadku "Zagubionych", ogłoszono już zakończenie "Gotowych na wszystko": realizacja skończy się po siódmym sezonie. – Myślę, że się wycofamy, póki ludzie ciągle nas lubią – mówi Cherry. – Oczywiście niewykluczone, że to z mojej strony chytry podstęp, żeby zainkasować niesamowite kwoty za sezon nr 8.

Oj będzie ciekawie, nie mam co do tego wątpliwości!!!

Pozdrawiam!!!

Koziorozec3

ja już jestem po pierwszym odcinku 5ego sezonu :D
dziwnie tak troszke, brakuje mi tych maluchów Lynette, do Gaby te córcie jakoś mi nie pasują, myślałam,że coś się Mike'owi wydarzyło,że nie są już razem a tu taka niespodzianka... :D hehe ale to dopiero pierwszy odcinek zobaczymy jak to będzie po kilku... na chwilę obecną nadal trzymam się swojej wersji, że 4y sezon był najlepszym :)
pozdrawiam i zachęcam do oglądania :))

isiaczeQ87

Czy pierwszy odcinek trwa 45 minut czy 90? Czytałam gdzieś, że ze względu na strajk w osttanim sezonie, premierowe odcinki abc mają trwać 2 godziny. Znalazłam tylko odcinek, który trwa 45 minut i nie wiem czy to dobra wersja?
Z góry dziękuję za odpowiedź.

ocenił(a) serial na 10
Lukrecja

1. odcinek trwa nieco ponad 40 minut. ale mam prosbe...ma ktos dostep do
napisow do owego odcinka? z ang mam male braki i nie wszystko do konca
zawsze rozumiem wiec bede wdzieczny za jakiegos linka pzdr

ocenił(a) serial na 10
Plaszczek_2

Jeśli nadal nie masz napisów, to podaj maila, to CI podeśle.

ocenił(a) serial na 8
Koziorozec3

[spoilery]
A ja właśnie oglądam trzeci raz, jak na razie zapowiada sie najlepszy sezon, żaden inny pierwszy odcinek mnie tak nie zaciekawił,m nawet ten z trzeciego sezonu! Jak oni to mogli zrobić Mike'owi...Niby dobrze, bo w sumie, co ciekawego mogło sie zdarzyć u Suzan, wieczna sielanka... A tak, mocne zagranie, bardzo dobre, ale ...jak oni mogli XD
I te bliźniaki, ale jajcarscy kolesie;D Szkoda, że mało takich chodzi po Polskich ulicach! Bree (i Katherine) jak zwykle daje czadu, a Gaby w nowej roli wypada lepiej niż sie obawiałam. No i Edie, jeszcze mroczniejsza ^^ Nie moge sie doczekać drugiego oidcinka, ten serial jest jak wino;D