PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=140235}

Gotowe na wszystko

Desperate Housewives
2004 - 2012
7,8 118 tys. ocen
7,8 10 1 117729
7,0 21 krytyków
Gotowe na wszystko
powrót do forum serialu Gotowe na wszystko

Według mnie wątki tego sezonu zostały spiep***ne przez scenarzystów. Wszystkie ciekawe historie zostały zamknięte w góra 3 odcinkach, chociaż można by z nich wycisnąć duuuuużo więcej. Były ciekawe pomysły, jednak żadne nie zostały zrealizowane do końca. Główna tajemnica sezonu też się nie broni, bo co niektórzy fani rozwiązali ją po pierwszym odcinku ;/;/
- Wątek romansu Susan i Jacksona. Wszystkie wszystkie dotychczasowe związki Susan były burzliwe i ciekawe, miały swoje wzloty i upadki. Poza tym wszystkie związki stwarzały wiele możliwości do kręcenia przezabawnych scen, tak charakterystycznych dla tej bohaterki. Natomiast ten był strasznie nudny. Mimo ciekawego początku(seks bez zobowiązań), później było ckliwie, a sam wątek został skończony w strasznie głupi sposób - przez telefon, bez poważniejszego powodu.
- Fałszywe oskarżenie Portera o spalenie klubu. Było to wałkowane przez 3 odcinki. Lynette szukająca swojego syna, bojąca się o jego przyszłość, wizja więzienia. A cała sprawa zostało rozwiązana zdaniem:"sędzia umorzył sprawę Portera z braku dowodów"
- Lynette podejrzewająca Toma o romans. Po scenie w której Tom ukrywa opakowanie po prezerwatywie leżące na podłodze, rzeczywiście uwierzyłem w jego romans. Pasowałoby to to wcześniejszych wątków z jego kryzysem wieku średniego(kupno samochodu,kapela). Nie twierdzę, ze chciałbym aby taki romans miał miejsce, ale scenarzyści mogliby potrzymać nas i Lynette w niepewności przez dłuższy czas, a rozwiązali tajemnice po 5 minutach
- Perypetie Gabi i Virginii. Oczyma wyobraźni widziałem już starą zbzikowaną jędzę, mieszającą w życiu Gabrielle i Carlosa. A skończyło się na nudnych scenach kłótni obu pań, nie wnoszących nic do serialu. Później przez chwile miałem też nadzieje, że Virginia zginie w pożarze, przez co Sollis'owie odziedziczyliby wielki majątek(może jeszcze musieliby o niego walczyć z jakimś daleeeekim krewnym zmarłej??).

Według mnie to największe zbrodnie scenarzystów desperatek. Mieli oni świetne pomysły ale już gorzej poszło z wykonaniem. Te wątki mogli przedstawić w zupełnie inny sposób, a z robili z nich swego rodzaju "zapchajdziury"

ocenił(a) serial na 10
peaceofme

zgadzam się z Tobą, lecz gdyby poświęcili czas na wałkowanie każdego wątku to z DH stałaby się Modą na sukces. Akcja gdzie bohaterka rodzi dziecko przez 8 odcinków. . . :D lecz zgodzę się z Tobą, że na niektóre wątki mogli poświęcić więcej czasu :). pozdrawiam

ocenił(a) serial na 10
peaceofme

Zgadzam się z Tobą w 100%, ująłeś wszystko to o czym myślałam. A zwłaszcza jeśli chodzi o wątek Virginii, który w bardzo tajemniczy sposób zniknął... powiem szczerze ze jest to co najmnij dziwne, więc moze Virginia jeszcze da o sobie znac? Naprawde urwanie tego w tak drastyczny sposób jest denerwujące, nikt nawet słowa o niej nie wpsomniał. Dlatego licze, ze scenarzysci z tym dobrym materiałem jeszcze nie skonczyli (choc niestety wszystko na to wskazuje).

Romas Toma - faktycznie mogliby tu jeszcze namieszac.
Porter i umorzenie sprawy - wprost nie do wiary, mam nadzieje ze w dalszych odcinkach tworcy sie zrehabilitują i bedzie jakas kontynuacja! :)

Susan i Jackson - z tego co czytałam Gale Harold z powodu wypadku ma odejść z serialu, więc dla drętwości tego wątku mam największa wyrozumiałośc.

Uuups znowu sie rozpisałam... pozdr