Zapraszam do zabawy w wybór najlepszego PROMO spośród poszczególnych sezonów "Gotowych Na Wszystko". Ponieważ nie znalazłem nigdzie promo sezonu pierwszego dla stacji ABC, będziemy głosować na to dla kanału Channele 4. Oto linki do wszystkich PROMO:
Sezon 1 -> http://youtube.com/watch?v=bEIO67hBM4M&mode=related&search=
Sezon 2 -> http://youtube.com/watch?v=XBRkgnbtb8E
Sezon 3 -> http://www.youtube.com/watch?v=LIptokRpjys&NR=1
Sezon 4 -> http://youtube.com/watch?v=a5SQ4Pa4Byw
Teraz zasady głosowania:
- dajemy punkty od 1 do 4 punktów, 1 pkt. dla najgorszego, 4 pkt. dla najlepszego
- każdy głosuje tylko jeden raz
- swoje punkty podajemy z uzasadnieniem dlaczego tak a nie inaczej zagłosowaliśmy
- dodajemy je do wcześniej przyznanych punktów i podajemy na koniec podsumowanie
Ja zaczynam:
1) Sezon 4 (4 pkt.) - to zdecydowanie najlepsze promo, najmroczniejsze i najbardziej tajemnicze ze wszystkich, muza jak najbardziej pasuje i wzmaga ciekawość, rewelacja po prostu, ogromny plus za przechadzanie się bohaterek po Wisteria Lane a nie po animowanym tle, jak w promo sezonów 2 i 3
2) Sezon 1 (3 pkt.) - nawet jeśli nie jest zrobione przez ABC to i tak jest świetną zapowiedzią nowego serialu, muzyka trochę spokojna, ale obrazek wprost przepiękny
3) Sezon 2 (2 pkt.) - muza ok, jabłka również, ale mogli zrezygnować z tego animowanego tła, które nie za bardzo pasuje do całości
4) Sezon 3 (1 pkt.) - niestety promo tego sezonu mnie rozczarowało, nie jestem pewien czy ta muzyka jest z oryginalnego promo czy tylko podłożona, ale mimo wszystko nawet ona by nie pomogła... obrazek znów z animowanym tłem i za dużo tych prześcieradeł...
Podsumowując:
1) Sezon 4 -> 4 pkt.
2) Sezon 1 -> 3 pkt.
3) Sezon 2 -> 2 pkt.
4) Sezon 3 -> 1 pkt.
Pozdrawiam i zapraszam do głosowania!!!
1) Sezon 2 (4 pkt) - uwielbiam piosenkę "Juicy" i motyw jabłek. Najlepsze: Bree z nożem, z którego polała się krew i Gabrielle w wannie pełnej jabłek
2) Sezon 3 (3 pkt) - lubię tę wersję piosenki "You really got me now", znów najlepsza była Bree, a obok niej Lynette
3) Sezon 4 (2 pkt) - ja oglądałem tę wersję jeszcze nie w całości, ale przez pierwsze 40 sekund do momentu, kiedy Gaby rzuca perły; byłem dość podekscytowany tym, co w tym świetnym materiale wydarzy się później. Niestety nic się nie wydarzyło poza tym, że bohaterki wyszły razem na ulicę. Nikt nie wyszedł z auta! Mimo to, że jest to najlepsze promo ze strony realizacyjnej, za bardzo mnie rozczarowała ta końcówka i w efekcie lubię ten spot mniej niż 2 poprzednie
4) Sezon 1 (1 pkt) - średnio mi się podoba, to wykonanie utworu Doris Day nie przypadło mi do gustu, podobnie jak bohaterki poza Gaby z kosiarką
1. Sezon 2 (4pkt), bo badzro fajna piosenka i te jabłka do każdej pasują tak dobrane, może tło trochę bajkowe ale mi się tam podoba,połączone są ze sobą sceny bohaterek chodzi mi że nie znikąd pojawia się tylko tak fajnie i wszystkie supermówią "juicy" :DD.
2. Sezon 3 (3pkt), piosenka również mi się podoba, fajne jest to jak potem ida razem desperatki i te sukienki :),a najbarzdiej mi się podoba scena z Lynette.
3. Sezon 4 (2pkt), świetna jest Bree jak przykrywa kołyskę :D, tylko za bardzo mroczne mi się to wydaje jak jakiś kryminał :/.
4. Sezon 1 (1pkt), wydaje mi się to takie powolne jeszcze ta piosenka taka smętna, i robi sie nudne.
Punktacja
1. Sezon 2 - 10pkt
2. Sezon 4 - 8pkt
3. Sezon 3 - 7 pkt
4. Sezon 1 - 5 pkt
czyli jak na razie:
1 miejsce -sezon drugi 14
2 miejsce- sezon trzeci10
3 miejsce- sezon czwarty9
4 miejsce-sezon pierwszy7
1) Sezon 3 (4 pkt.) - moje ulubione promo - najlepsza pisoenka od ktorej nie moglem sie uwolnic wiele dni po obejrzeniu tego materialu. Wszystkie desperatki sliczne (najlepsza Bree i Eddie) - strasznie podobalo mi sie jak wszystkie na koncu ida. Aha i jeszcze haslo - "Dirty Laundry" czy "Time to come clean" bardzo zblizone do glownego motta serialu:)
2) Sezon 2 (3 pkt.) - Juicy=) -depcze po pietach pierwszego - rowniez swietna pisoenka i motyw jablek ktory bardzo mi sie spodobal. Bree z nozem zdecydowanie naj:)
3) Sezon 4 (2 pkt.) - faktycznie swietna realizacja, makijaz i kostiumy, zdjecia... ale brak tego "czegos". Piosenka tez jakos mi nie odpowiada. Choc to jedyne promo zawierajace tajemnice (co charakterystyczne dla serialu)... ale koncowka za bardzo kojarzy mi sie z trzecim promo (jak ida razem w pieknych sukniach) Najlepszy motyw z Lynette - najlepiej do mie przemawia ale dziwnie zrobiony... (Bree-przesliczna:))
4) Sezon 3 (1 pkt.) - Nie takie wcale zle... Powolna atmosfera ma cechowac sielanke i spokojne zycie na Wisteria Lane lecz za chwile cos ma ja zburzyc (ale nie chlopiec na rowerze;]) Bardzo podoba mi sie tu Susan (wyglad i gra) i koncowy tajemniczy szept:>
Reasumujac:
1) Sezon 1 -> 1 pkt.
2) Sezon 2 -> 3 pkt.
3) Sezon 3 -> 4 pkt.
4) Sezon 4 -> 2 pkt.
Czyli w sumie:
1) Sezon 2 - 17 pkt.
2) Sezon 3 - 14 pkt.
3) Sezon 4 - 11 pkt.
4) Sezon 1 - 8 pkt.
Pozdrawiam i zachęcam do dalszego głosowania!!!
Chcę tylko jeszcze dodać (broniąc nieco czwarte promo), że to nie prawda, że nic się na końcu tego promo nie dzieje... Otóż bohaterki wychodzą na ulicę i gdy nadjeżdża samochód to odwracają się i stają mu na drodze!!! To sugeruje, że w czwartym sezonie desperatki będą dzielnie walczyć o rozwiązanie tajemnicy, która tym samochodem przyjeżdża (prawdopodobnie stawią czoło Katherine i to dobrze, że jej w tym promo nie pokazali)!!! Najmroczniejszą z tajemnic przepowiada w czwartym sezonie również ognisty plakat (http://en.wikipedia.org/wiki/Desperate_Housewives_Season_4) i hasło przewodnie: "It's a hell of a day in the neighborhood" ("To piekło dnia w sąsiedztwie")!!! Wszystko wskazuje na to, że nowi sąsiedzi (Katherine i jej rodzinka) dadzą popalić bohaterkom i każde spotkanie z nimi będzie zostawiać za sobą zgliszcza (Bree będzie czerwona ze złości w rywalizacji z Katherine, Susan spali sie ze wstydu przed swoim nowym ginekologiem, Adamem , a Lynette,jak już było widać w materiale promocyjnym powie do Katherine: "Tylko nie bierz tego do siebie - nienawidzimy cię!")!!! To będzie niesamowity sezon!!! Jestem tego pewien!!!
Pozdrawiam!!!
1) Sezon 2 - 17 pkt.
2) Sezon 3 - 14 pkt.
3) Sezon 4 - 11 pkt.
4) Sezon 1 - 8 pkt.
Zapraszam do dalszego głosowania!!!
Pozdrawiam!!!
1. Sezon 3 (4 pkt.) - "You really got me now" i tylko tyle. Świetny.
2. Sezon 2 (3 pkt.) - Motyw jabłek.
3. Sezon 4 (2 pkt.) - nieco się rozczarowałam.
4. Sezon 1 (1 pkt.) - nudy