PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=140235}

Gotowe na wszystko

Desperate Housewives
2004 - 2012
7,8 118 tys. ocen
7,8 10 1 117727
7,0 21 krytyków
Gotowe na wszystko
powrót do forum serialu Gotowe na wszystko

Z pierwszego odcinku sezonu 4 wynika dokładnie, że Susan na Wisteria Lane mieszkała wcześniej niż inne bohaterki, tylko, że jest jeden szkopuł - pamiętacie odcinek, w którym Mary Alice przypominała jak wprowadzała się każda z przyjaciółek? Susan chyba nie była pierwsza. Czy była? Może się mylę. Chociaż wydawało mi sie, że Bree mieszkała tu wcześniej.

susan byla pierwsza, bylo jeszcze pokazane jak miala trwala, a maly Andrew przepraszal Mary Alice za to, ze ukradl jej zabe (?)... wtedy to stwierdzily, ze bree jest troche dziwna.. pozniej skumplowaly sie z lynette [bo nie chcialy jej za wrogai sie z nia poklocily;p] a pozniej zaprzyjaznily sie z gabrielle, bo chcialy poznac modelke... okazalo sie tez ze carlos jest wiecznie nienasycony :D

ocenił(a) serial na 10
GrzesieQ

Potwierdzam, Susan była pierwsza!!!
Pozdrawiam!!!

użytkownik usunięty
Koziorozec3

aha, jak tak to OK
po prostu z tego odcinka wtedy zapamiętałem niezdarną susan która jak się wprowadziła to powiedziała "o mam sąsiadki, ale fajnie" a reszta tak dziwnie na nią popatrzyła :)

Mary Alice WPROWADZIłA się na Wisteria Lane krótko po marcu 1990 roku po czym w 1993 roku Mary Alice zabija Deirdrę Taylor - matkę Zacha,
Susan z rodzinką w 1992,
Bree z rodzinką w w 1994,
Katherine WYPROWADZA się w 1996 roku,
dwa lata później WPROWADZA się Lynette z rodzinką
a Gabrielle z mężem w 2003 roku.

użytkownik usunięty
michu1945

Musisz mieć błędne dane - Bree i Katherine nie mieszkały razem na Wisteria Lane. Na pewno by się pamiętały, a z 4x01 wyraźnie wynika, że tak nie było, podczas gdy ty podajesz, że obie mieszkały na WL w latach 1994-1996. Najwyżej Katherine mogła się wyprowadzić w 1994, a Bree wprowadzić w 1996.

użytkownik usunięty

no tak to było widać przy scenie kłótni o sosnę, Bree nie znała wcześniej Kathrine,

Brałem te informację z dwóch odcinków "Remember", w dwa lata po śmierci Mary Alice, gdzie wspomina ona jak 14 lat temu wprowadziła się Susan, 12 - Bree, 8 - Lynette i 3 (czyli rok przed śmiercią Mary Alice), Gabrielle.

Sam napisałeś, że się nie znały, ale mogły przecież widzieć sie nawzajem na jednej ulicy.

użytkownik usunięty
michu1945

Nie żartuj! Na pewno przez 2 lata by się poznały, tym bardziej, że obie przyjaźniły się z Susan. Poza tym, myślę, że Katherine wyprowadziła się wcześniej niż w 1996.

ocenił(a) serial na 10
michu1945

Moją przedostatnią wypowiedz zgłosiłem do usunięcia, bo się pomyliłem co do Katherine, że się wyprowadziła 14, a nie 12 lat temu, ale nie wiem czy ją usuną... Dlatego są dwie sprzeczne, ale ta ostatnia jest ok!!! Czyli mamy niedopatrzenie scenarzystów!!!
Pozdrawiam!!!

ocenił(a) serial na 10
Koziorozec3

Usunięto obie moje wypowiedzi, więc teraz napiszę poprawny wątek!!!
Oto moje obliczenia:

Sezon 1 - 2004/2005
Sezon 2 - 2005/2006
Sezon 3 - 2006/2007
Sezon 4 - 2007/2008

Odcinek "Remember" to koniec drugiego sezonu, więc jest to 2006 rok, dlatego mamy:
Susan -> 2006-14=1992 r.
Bree -> 2006-12=1994 r.
Lynette -> 2008-8=1998 r.
Gaby -> 2006-3=2003 r.

Odcinek "Now You Know" to początek sezonu czwartego, czyli nie da się ukryć, że to rok 2007, więc:
Katherine -> 2007-12=1995 r.

Mamy więc niedopatrzenie scenarzystów, bo przecież wyprowadzająca się w 1995 roku Katherine musiała się jakoś spotkać z wprowadzającą sie w 1994 roku Bree!!! Ciekawe dlaczego Bree jej nie pamięta skoro cały rok mieszkały na jednej ulicy??? Ale jest jedno wyjście: Bree wprowadza się 31.12.1994 r., a Katherine wyprowadza 01.01.1995 roku i w zamieszaniu wprowadzek/wyprowadzek się nie spotykają...ale to abstrakcja :)
Pozdrawiam!!!

Koziorozec3

Dobrze to ująłeś. Ale pamiętaj - na Wisteria Lane wszystko jest możliwe: spalenie domów Susan i Edie, zabójstwo Marthy Huber, samobójstwo "szczęśliwej matki i żony" Mary Alice, powrót Almy Hodge itd. itd. Ale ta teoria o 31 grudnia i 1 stycznia mi sie podoba.