PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=140235}

Gotowe na wszystko

Desperate Housewives
2004 - 2012
7,8 118 tys. ocen
7,8 10 1 117755
7,0 21 krytyków
Gotowe na wszystko
powrót do forum serialu Gotowe na wszystko

Czy tylko ja mam wrażenie, że odkąd przyjaciółki w tajemnicy pochowały ojczyma Gabi, to zrobiło się zbyt mrocznie? Co prawda we wcześniejszych sezonach też były różne mroczne akcje, choćby z Paulem Youngiem, ale jednak teraz wszystko wygląda inaczej - relacje między przyjaciółkami się popsuły i w zasadzie każda z nich żyje własnym życiem... Co za tym idzie - brakuje śmiesznych sytuacji, drobnych intryg, scenek zazdrości i walki o facetów, ogółem zrobiło się jakoś tak szaro i ponuro :( Czy tylko ja mam takie wrażenie?

Brakuje mi tej niezdarnej Susan, której nie układało się z facetami i która miała z nimi wiele zabawnych przygód (zwłaszcza przy próbach podrywu).

Brakuje mi Edie Britt, która ostro polowała na facetów i się przed nimi wypinała.

Brakuje mi tej starej Bree, która miała obsesję na punkcie porządków i ciast...

No i brakuje mi Gabi, która duchem była "wolnym strzelcem" i nie miała dzieci...

Brakuje mi też Lynette i Toma, którzy z dzieciakami (i pracą) mieli różne perypetie...

Ogólniej mówiąc: brakuje mi pozytywnej energii, której zawsze było pod dostatkiem w tym serialu, a teraz jakoś tak wszystko się rozsypało :( Skłócone przyjaciółki, córka Susan w ciąży (w dodatku chce oddać dziecko), nawet Karen McCluskey straciła na uroku i w dodatku ma nawrót raka :(

warren2

Niezdara Susan jakoś się pojawiła przy okazji próby zwieszenia obrazów na wystawie. Też mi tego wątku brakuje. Edie wcale nie trzeba było zabijać. Wystarczyło wyrzucić Katherine w szóstym sezonie i postać grana przez Sheridan przejęła by wątki Katherine na szósty sezon oraz te grane obecnie przez Williams, na siódmy i ósmy. Eva sama chciała zmiany między czwartym i piątym sezonem bo męczyło ją granie ciągle seksownej i apetycznej Gabi. Sprawdź jeden wywiadów "ask Desprate Housewives". Tego motywu w rodzinie Scavo tez mi brakuje. Myślę, że serial poszedł z duchem czasu i dosłownie pokazał jak ludzie się zmieniają i jak świat jest chwiejny oraz fałszywy.

ocenił(a) serial na 10
warren2

Podczepię się ;) Jak myślicie - akcja przeskoczyła o 5 lat. Tzn., że aktualnie w DH jest 2012 czy 2017 r.? Osobiście myślę, że 2012r. natomiast 1 sezon był "sprzed lat".
Ad. mroczności, zgadzam się. Choć 1 odc. był wizualnie kolorowy, to jednak akcja mnie przerażała. Uspokoiłam się, gdy Gaby wyjaśniła sprawę wdowie po Alejandro. Można powiedzieć, że zrobiły to co należało (mimo, iż nie oddały się w ręce policji, ale tak też było ze sprawą Andrew i Juanity). Uważam, że Gaby wciąż jest sobą, na tyle, ile jej sytuacja pozwala. Ale z początku sezonu dziwiło mnie jak bardzo jest nieczuła w stosunku do wyrzutów sumienia Susan. Eddie mi nie brakuje ;) Klasyczną Susan nadal mamy - pokazuje to sytuacja z ciążą Julie i jej wtrącaniem się. Natomiast co się tyczy Julie, po jej romansie z Nickiem oraz otarciem się o śmierć i niedojrzałą matką, wcale mnie to nie dziwi.

Ling1983

sezon 1: odc 1 - 11 (II poł. 2004)
sezon 1: odc. 12 - 23 (I poł. 2005)
sezon 2: odc 1 - 12 (II poł. 2005)
sezon 2: odc. 13 - 24 (I poł. 2006)
Śpiączka Mike'a (II poł. 2006)
sezon 3: odc 1 - 23 (I poł. 2007)
sezon 4: odc. 1 - 10 (II poł. 2007)
sezon 4: odc 11 - 17 (I poł. 2008)
sezon 5: odc. 1 - 12 (II poł. 2013)
sezon 5: odc 13 - 24 (I poł. 2014)
sezon 6: odc. 1 - 11 (II poł. 2014)
sezon 6: odc 12 - 23 (I poł. 2015)
sezon 7: odc. 1 - 11 (II poł. 2015)
sezon 7: odc 12 - 23 (I poł. 2016)
sezon 8: odc. 1 - 12 (II poł. 2016)
sezon 8: odc 13 - 23 (I poł. 2017)

michu1945

Zapomniałem dodać: to nie są moje wymysły i dyrdymały czy narzucanie zdania. Chwytliwe oko i ucho uchwyciło kilka zdań, które sugerują takie datowanie. Jeśli Ling1983 będzie chętny to mu i Wam przedstawię dowody.

ocenił(a) serial na 10
michu1945

Wierzę na słowo :) Dzięki!