jak to ma cokolwiek z m jak milość lejdis czy tam seks w wielkim mieście to nie dam rady obejrzeć jednego odcinka.. :-)
Lepiej byłoby, gdyby odpisał jakiś facet, ale pozwolę sobie jednak dodać moją opinię. Kilka lat temu dowiedziałam się, że mój kumpel, który jest wielkim kinomanem, ma dobry gust i jak najbardziej normalnym facetem, jest również fanem tego serialu, a ponieważ wiedziałam, że on byle czego nie tyka zainteresowałam się tym serialem i dzięki temu należy do mojego top5.
Jeśli jesteś facetem, którego dzieciństwo ukształtowało w miarę prawidłowo pod względem emocjonalnym to myślę, że szybko łykniesz i pierwszy i kolejne odcinki, ponieważ dialogi, wątki i fabuła wiodąca z każdej serii są naprawdę niebanalne, a czy Ci się spodoba, zobaczymy.
90% tzw. "babskiego kina" odrzuca mnie po samych zwiastunach, dlatego nie oglądałam ani Lejdis ani Seksu w wielkim mieście, ale jako dobra córka spędzająca czas ze swoją mamą zdarzyło mi się obejrzeć trochę odcinków M jak Miłość i poziom MjM jest daleko, daleko poniżej poziomu DH.
ja mam trochę inne zdanie niż Divine.
Uważam ten serial za typowo babski - plotki, intrygi, romanse czyli normalne życie trochę nietypowych gospodyń domowych.
I ja znam wielu panów, którym ten serial się nie podoba, bo dla nich , nic tam się nie dzieje.
Jednak amerykańskim M jak Miłość bym tego nie nazwała w żadnym wypadku, gdyby MjM było amerykańskim odpowiednikiem DHW to byłabym wielką fanką tego polskiego serialu ;-) Nie ta klasa.
Polecam więc obejrzeć kilka odcinków i samemu zedecydować.
jestem facetem i lubie ten serial, lecz bardziej uwielbiam Seks w wielkim miescie... nie wiem co ugory pisano na unkcie tego serialu lecz seks w wielkim miescie wlasnie jest "sterownikiem" jesli tak powiem dla mezczyzn w sprawach seksu i zwiazkach! mezczyzni duzo moga z niego wyciagnac, ja temu serialowi zawdzieczam swoje zycie seksualne! co do DH to powiem, ze jezeli ktos lubi komedie, intrygi, rozwiazywac zagadki to serial polubi kazdy!
Jasne! Ja wciągnąłem w serial wszystkich kumpli w klasie :D Teraz wszyscy wzdychają do Gabrielle i Edie :P :P (są chyba na 3 sezonie)
Tak Gotowe na wszystko są super :) Najpierw oglądałem z dziewczyną a teraz ja jestem większym fanem niż Ona:)
zanim zacząłem oglądać GNW, myślałem, że to zwykła telenowela... w końcu polecili mi ją koledzy, zafascynowani nie tylko Gabrielle i Edie (wydaje mi się, że Edie mimo iż mało kobiet ją lubi, jest raczej uwielbiana przez męską widownię ;)...
ten serial to nie jest zwykła obyczajówka (jak np. ,,Chirurdzy'') i na szczęście nie ocieka tym ,,babskim klimatem'' (jka np. ,,sex w wielkim mieście), oczywiście serial opowiada o kobietach, ale w sposób tak.. normalny, nie odrzucający zwykłego faceta ;)
no i głównym atutem GNW jest to, że serial ten obsadzony w humorystycznym klimacie :) są sezony, które są mniej komediowe, ale np. ostatni sezon jest genialny! ;) nastawiony chyba na to, żeby śmieszyć często :)
wydaje mi się, że nie można powiedzieć, że GNW są podobne do komedii romantycznych, serial jest raczej jakiś mądrzejszy, a ze względu na to, że łączy on w sobie wiele elementów różnych gatunków filmowych, jest świeży i oryginalny, jedyny w swoim rodzaju... ma to coś ;)
krótko mówiąc: ja osobiście nie lubię typowego babskiego kina, nie lubię ,,sexu w wielkim mieście'', ani ,,lejdis'', ale ,,gotowe na wszystko'' to mój ulubiony serial i uważam, że są zaje*iste, głównie chyba dlatego, że to jednak komedyjka :)
obejrzyj sobie 1 sezon
heh, nie będe pisał tego postu jako mężczyzna- sens metaforyczny- napiszę go jako odbiorca!
filmy/seriale/sztuki teatralne są tworzone dla widza- nie ma nigdy określonego wieku, płci itp.
oczywiście nie wszystkim kobietom podobać się będzie szklana pułapka ale nie wszystkie też zakochają się w pretty woman
wniosek: jeśli po opisie zainteresowany jesteś tym serialem to nie zastanawiaj się czy jest on dla kobiet czy mężczyzn tylko po porstu obejrzyj pilot!
spodoba ci sie na pewno!
Powiem to tak, jeśli ktoś ogląda jednocześnie ten serial oraz tasiemce typu "Klan", "M jak Miłość" to musi być poważnie zrytym idiotą.
stereotypowo ten serial zapewne jest kobiecy, jeśli się nie ma problemów z własną seksualnością i jeżeli nie musi się udowadniać na kazdym kroku swej męskości i jeżeli potrafi się podejść do filmu bez zbędnych uprzedzeń to ten serial jest naprawdę jak najbardziej dla faceta, inteligentny, zabawny, mądry po prostu! A jeśli to nadal nie przekonuj, to warto choćby dlatego jakie tam grają kobiety !!!! ehhh
matko a co jest zlego w ogladaniu Klanu czy M jak milosc i DH rownoczesnie? osobiscie nie ogladam owym tasiemcow bo nie mam telewizora, ale kiedys ogladalam i jakos przez to psychika mi sie nie zjechala.
Dajcie sobie spokoj z takimi uogolnieniami, bo jest to smieszne, kazdy oglada to co lubi i nie ma to zwiazku najmniejszego z poziomem inteligencji. chociaz.. czasami mozna miec watpliwosci.. ale to inny watek
według mnie porównywanie DH z ,,klanem'' czy ,,m jak miłość'' to szczyt :/
te seriale chyba ZA BARDZO różnią się poziomem ;)
krótko odpowiadając na pytanie autora: ,,sex w wielkim mieście'' mnie odrzuca właśnie przez tą swoją ,babskość', nie wiem jak może się tym serialem jarać facet, no ale nie wnikam...
,,gotowe na wszystko'' nie ociekają tym odrzucającym faceta ,babskim klimatem', w sumie to tego nawet tam nie ma, więc polecam
Uwierz mi, jednak można, znam osobiście takiego jednego. Z góry przyznaję, że nie jest normalny, ale wiadomo, jak ktoś jest wychowywany przez matkę i ciotkę przy cichym ojcu.
Według mnie nie ma nic złego w tym, że ten serial oglądają faceci. Sam nim jestem i po prostu uwielbiam ten serial. Dla mnie jest idealny, bo ma wszystko czego oczekuję od dobrego serialu: świetna fabuła, elementy kryminału i komedii, świetnie przedstawieni bohaterowie no i piękne kobiety...ahhh Eva xD Ten serial może na pierwszy rzut oka wydaje się, że jest tylko dla pań ale to totalna bzdura ;) więc panowie! przed telewizory i oglądamy! ;DD
Rewelacyjny serial i wg mnie jeden z nielicznych którego każda kolejna seria jest równie dobra a czasami nawet lepsza niż poprzednie.