PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=140235}

Gotowe na wszystko

Desperate Housewives
2004 - 2012
7,8 118 tys. ocen
7,8 10 1 117566
7,1 19 krytyków
Gotowe na wszystko
powrót do forum serialu Gotowe na wszystko

interesuje mnie fakt, dlaczego ich dzieci nazywane są imionami rozpoczynającymi się na "P". trochę poszperałam, ale nic nie znalazłam. nie wiem czy odpowiedź jest dziecinnie oczywista czy słabo szukam :D czy ktoś coś wie na ten temat?

Convinced

W odcinku 16 drugiego sezonu (ok. 24 minuta), podczas rozmowy w ośrodku adopcyjnym, Gabi z Carlosem zostają zapytani o imiona dzieci Lynette i Toma; aby zdobyć bowiem dodatkowe "punkty" w drodze do adopcji "zostali" rodzicami chrzestnymi tych dzieciaków ;) Gabi nie potrafi wymienić wtedy ich imion i żartuje na koniec, że wszyscy mają imiona na P..

Ja sądzę, że kwestia tych imion to taka serialowa ciekawostka bez głębszych podtekstów.
Albo Lynette i Tom po prostu lubią imiona na P..

ocenił(a) serial na 10
martoslaw

właśnie ;) mnie natomiast interesuje wiek tych dzieci. w czwartym sezonie (ej, nie mogę sobie przypomnieć jak tamta córka nie-Page miała na imię. wiecie, o kogo chodzi ;p Polly? nie wiem. w każdym razie o nią chodzi) miała ze trzy latka. 5 lat później, w szóstym ma ze dwanascie. o co chodzi? o.o pozostałym też jakoś inaczej wiek dodali.

ocenił(a) serial na 10
hubert_wentland

Penny! to o nią chodziło ;p

ocenił(a) serial na 10
hubert_wentland

W sezonie czwartym miała chyba 3 (i potem 4) latka. W sezonie 5 miała 8 (i potem 9) lat. W sezonie szóstym miała 10 (i potem 11 lat).

Ale coś mi tu nie pasuje.

Marian_21

Penny urodziła się w 2003 roku. Czwarty sezon to lata 2007 i 2008. Miała więc wtedy 4-5 lat i na tyle wyglądała.
Piąty sezon to 2013-2014, szósty 2014-2015, a siódmy 2015-2016. Więc jak dla mnie to wszystko się zgadza. Z końcem 7 sezonu miała ok.13 lat i też na tyle wyglądała :)
PS. Daty wzięłam z http://pl.wikipedia.org/wiki/Gotowe_na_wszystko.

martoslaw

A zwróciliście uwagę, że w alfabecie angielskim miedzy L i P jest tyle samo liter, co między P i T? Może chcieli dawać imiona na tę samą literę (tradycja którejś rodziny bądź fanaberia), a P wybrali właśnie z tego powodu, że niby dzieci ich łączą...

Convinced

Porter i Preston ur. 1998:
Sezon 1: 6 - 7 lat
Sezon 2: 7 - 8 lat
Sezon 3: 9 lat
Sezon 4: 9 - 10 lat
Sezon 5: 15 - 16 lat
Sezon 6: 16 - 17 lat
Sezon 7: 17 - 18 lat

Parker ur. 1999:
Sezon 1: 5 - 6 lat
Sezon 2: 6 - 7 lat
Sezon 3: 8 lat
Sezon 4: 8 - 9 lat
Sezon 5: 14 - 15 lat
Sezon 6: 15 - 16 lat
Sezon 7: 16 - 17 lat

Penny Lynn ur. 2004:
Sezon 1: 0 - 1 roku
Sezon 2: 1 - 2 lat
Sezon 3: 3 lata
Sezon 4: 3 - 4 lat
Sezon 5: 9 - 10 lat
Sezon 6: 10 - 11 lat
Sezon 7: 11 - 12 lat

Był taki odcinek w pierwszym sezonie, gdzie chłopcy Scavo ukradli kilka rzeczy od Karen McCluskey. Gdy przyszli do jej domu przeprosić, bliźniaki powiedziały, że mają 6 lat a Parker, że 5.

Natomiast w finale 2 sezonu, 2 alta po tym jak Mary Alice się zastrzeliła, była retrospekcja Lynette na basenie z napisem "dwa lata wcześniej, która dotyczyła momentu tuż po porodzie Penny.

michu1945

Natomiast przy sezonie 3 jest jedna data bo trwał on tylko pół roku. W 3x01 mieliśmy przeskok o 6 miesięcy od wypadku Mike'a a w 3x23 Mary alice powiedziała, że minął rok od wypadku męża Susan.

Np. Penny miała 3 lata w pierwszej połowie 4 sezonu (II poł. 2007 r.) ale już 4 w reszcie epizodów (I poł. 2008 r.)

michu1945

Michu1945 - w linku http://www.filmweb.pl/serial/Gotowe+na+wszystko-2004-140235/discussion/zamiana+d zieci,1386801 jest twój post, z którego wynika, że Penny urodziła się w 2003.. ;) A swoja drogą znalazłam na wikipedii (info o postaci Lynette i Toma) rozbieżne informacje - raz że to był 2003 rok, a raz że 2004.

martoslaw

Musiałem palić marychę lub brać extazy jak to pisałem. Dopuszczam też to, że zwyczajnie mogłem źle interpretować fakty. Nie mniej tamten post jest błędny bo fakty same mówią za siebie. Pod koniec odcinka 2x01 Mary Alice powiedziała, że minął rok od jej samobójstwa. Natomiast w 2x23 jest retrospekcja jak minął rok od czasu implikacji zdarzeń między Matthew, Calebem a Melanie. Razem daje to 2 lata a retrospekcja z Lynette TAKŻE w odcinku 2x23, cofnęła nas o 2 lata. Dlatego Penny urodziła się w 2004 roku. Pozdrawiam i daje WIELKIEGO PLUSA za celność i dociekliwość.

michu1945

A mnie interesuje fakt co sie stalo z ta najmlodsza coreczka Lynette, ktorej wcale nie pokazuja w tej serii i jeszcze jedno, czy mi sie tylko zdajce, czy Celia, corka Solisow w ogole nie odzywa sie?
Moze to nie Amerykanka i ma meksykanski akcent czy cos?

kacperek8

Odzywała się w odcinku 6x11. Myślę, co pokazuje praktyka, że przeznaczono tej aktorce rolę "słodkiej idiotki". Może z powodu jej akcentu, czy braków w zapamiętaniu tekstu... Nie wiem DLACZEGO, ale to pokazuje serial: małą pulchną buzię, która jest urocza i najchętniej byś takie dziecko przytulił.

ocenił(a) serial na 8
michu1945

zgadza się Celia jest typowym słodziakiem

Viljar

No właśnie jakis czas temu pisałam w innym temacie o Celii i tym, że się nie odzywa. Na pewno to celowe, bo inaczej byłoby powiedziane, że nie potrafi mówić.

ocenił(a) serial na 10
Convinced

nie wiem w którym odcinku to było, ale Lynette komuś wyajśniała, że chcieli by wszystkie dzieciaki mialy skrót od imienia i nazwiska "PS" ;)